2006 Range Rover mı,2006 Land cruiser mi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan URFI GORKEY Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 9,215

URFI GORKEY

Kamp I
2006 diesel 100 vx Land cruiser sahibi olarak problemsizliğinden ve bakım masraflarının düşüklüğünden çok memnunum,fakat daha önce Range Rover kullanan biri olarak (alışkanlık yapıyor başka araç beğenemiyorsunuz),iç malzeme kalitesi ,işcilik ,konfor ,still ,yol tutuş,vb. gibi sebeplerden dolayı 2006 RR (vogue ) düşünüyorum.
Tereddüt ettiğim,Daha önceki (2001 kasa) aracımda yaşadığım sık arızalar:elektronik, mekanik(şanzıman ,motor ömrü,körük,vs.) problemleri bitmedi ,sık arıza verme problemi bu modellerde de (BMW motoru deniliyor) devam edip etmediğini sizler gibi tarafsız üstadlardan öğrenmek istedim.
Deneyimi , bilgisini ve fikirlerini paylaşan arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Etiketler
Ynt: 2006 Range Rover mı,2006 Land cruiser mi

Merhaba,

Oncelikle sunu belirteyim ben ikisini de kullanmadim (daha dogrusu Land Cruser'i 1 defa kullandim) Kazakistanda cok uluslu bir sirkette calisiyorum ve bu sebeple bizim ingilizlerle bu konuda cok tartistim. Onceleri ben de freelander almayi cok istiyordum ancak bizim ingilizler range rover leri off road degil soft road olarak telaffuz ediyorlar ve beni cok siki bir pazarlik sonucu vazgecirttiler. Ben su anda Grand Vitara kullaniyorum. Elbette freelander ile RR vogue bir degildir ama bu onlarin RR yorumu. Ayrica Kazakistanda rafineri insaatinda tum araclar (en az 200 adet) Land Cruser ve hepsi soforler tarafindan kullaniliyor. E tabi ki soforler de araca ne kadar bakar malum, buna ragmen hic oyle sorun cikartanini gormedim. Ayrica cikartsa bile burada Turkiye'deki gibi bir usta potansiyeli de yok. Yani bozulani hemen tamir de ettiremezler. Bu da demektir ki cok sik bozulmuyorlar. :smiley:

Benim dusunceme gore LC hem sorunsuz hem de gercek bir arazi araci. Dediginiz gibi fazla sasali bir ic dizayni yok ama eger memnunsaniz hic degistirip de basinizi agritmayin, elinizdekine degisik uygulamalar ve ic dizayn ile daha komforlu ve yeni bir gorunum kazandirmayi deneyin.

Ama gene de son olarak sunu belirteyim, siz zaten kendi dusuncenizi yazarken konu hakkinda ipucu da vermissiniz. Korktugunuz basiniza gelebilir ve size dert cikartan bir aracla muhatap olabilirsiniz. 2006 LC bence mukemmel bir arac.

Ynt: 2006 Range Rover mı,2006 Land cruiser mi

2006 RR konusunda eğer üst düzey arazi performansı bekliyorsanız cevabım yazık olur derim.ama aynı soruyu Land Cruiser için diyorsanız ben evet derim. özellikle youtube bu konuda size fikir verdi. Land Rover kullanıcıları arazi performansını kötü bulurlar ama arazinin mucidi Land Rover dır buda bir gerçek .Son dönemde neredeyse her firma SUV modelleri geliştirdiği için amaç arazi performansının yanında üstün yol (otoban) tutuşuda ister hale geldi.Bu 2 konu hep tartışılır. Sadece arazi aracı yada sadece otoban için taşıt yapılmıyor bu 2 konuyuda birleştirince ortaya Land Rover çıkıyor.Bu noktada TD Discovery ,Range Rover olarak 2 ye ayırırsak Safari , Arazi için Discovery Lüx Suv grubunda Range Rover ön plana çıkıyor ben her zaman Range Roverdan yana olmuşumdur.Markanın bilinirliği ve piyasası açıkcası süksesi Diğer markalardan kendini öne çıkarmayı biliyor . Mekanik açıdan gülü seven herşeye katlanıyor ama bildiğim gerçeklerden biride ecu beyin arızası çıktığı ve mutlaka bu sorundan birkaç kez servise gittiğidir. Benim bildiklerim bu kadar.LandCruiser üretildiği yıllardan bu zamana kadar arazi deneyimini arttırdı ve Amerikada hızlı satılan Jeep sınıfına girdi Amerikalılar bu konuda rahatına düşkünlerdir.Onları memnun ettilerse sanırım herkesi memnun ederler ayrıca toyota yüksek sıcaklıkların olduğu bölgelerde de hararetten tutunda motor sıcaklıklarına kadar olumlu sonuçlar vermiştir.Yüksek mukavemet gerektiren arazilerde deneyim kazandı.Vites kutusu ve programlayıcıları yani ecu yeniden programlandı kasa değişti ve aero dinamik için kasa değişti.Sonuçta japonlarda boş durmuyor.Ama LC içinde fren tertibatı konusu sıkıntılı olabilir geri çağırılan corolla ları hatırlayın aynı firma yapıyor fren grubunu

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,955
Kaydolan Son Üyemiz
meh

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.