2006 Sorento mu, Yoksa 2003 Grand Cherokee mi?

Ynt: 2006 Sorento mu, Yoksa 2003 Grand Cherokee mi?

Bende 97 model Sportage Biniyorum, Karşı Komşumun Sorento'su var ve bizim çıktığımız yerlere çıkamıyor, Sorentoyla Cherokee'yi karşılaştırıyorsan, bu konu tartışılmaz, konuya kilit vurulabilir :D

CHEROKEE ;)
 

Etiketler
Ynt: 2006 Sorento Mu, Yoksa 2003 Grand Cherokee Mi?

1996 model 5.2 ve 1999 model 4.7 grand cherokee sahibiydim ve şuan aracım yok. Kia sorento almayı planlıyordum. Ama baktım ki karar vermek için yorumlara sonuç çıkartamadım. Ben Jeep e binerken de pek arazi yapmadım. OFF-ROAD anlamında hiç yapmadım. Benim aradığım güç ve performanstı. Anlaşılan Kia tatmin etmeyecek beni. Sürekli yol yapar oldum ve dizel bir araca ihtiyacım var tabiki suv olacak taksi neyime:smiley:

1-ben 2006 öncesi bakıyorum ve bunlar da virajda sıkıntılı
2-Performans serilik çok kötü
3-Araç dayanıklılığı ve kalitesi düşük (konfor,yürüyen aksam)

Unutmadan 140-150km hız ile 60° göbek virajlara cherokee yle çok rahat ve atak heybetli + gaz vererek giriodum.
Merak ettiğim ufak tefek keyfi şeyler yazdım yukarıya bunları idare ederim. Kia Sorento almalı mıyım almamalıyım? ALMAK İLK TERCİHİM cayamıyorum bilginize.
 

Ynt: 2006 Sorento Mu, Yoksa 2003 Grand Cherokee Mi?

Bugüne kadar hiç kimseye böyle bir cevap vermedim, böyle bir üslup kullanmadım, bunun için şimdiden özür dilerim. Bu mesajım ile ilgili ve buna verilecek olası cevaplarla da ilgili daha başka cevap yazmayacağımı da belirttikten sonra affınıza sığınarak şunu öneriyorum.


ccnmt' Alıntı:
.... 140-150km hız ile 60° göbek virajlara cherokee yle çok rahat ve atak heybetli + gaz vererek giriodum

Siz ne Sorento ne de GC almayın. Bahsettiğiniz "140-150km" hızlarda "60° göbek virajlara" girmeyi, hele ki "gaz vererek" girmeyi iyi bir şeymiş gibi yazıyorsanız siz en iyisi trafikte araç kullanmayın. Bu hem sizin, hem ailenizin hem de bizlerin sağlığı ve mutluluğu için en iyisi olacak kanatindeyim.
 

Ynt: 2006 Sorento Mu, Yoksa 2003 Grand Cherokee Mi?

sizin yaptığınız tavsiye gayet güzel ama olayı buradan görüp bilmeden yargılamak hoş değil. polemik veya tartışma otamı oluşturmayada gerek görmüyorum. elimdeki imkan doğrultusunda kullanım amacımı ve yerini sizlerden öğrenmicem. 4.7 veya 5.2 aracımı o gücü hissettiğim için kullandım. benim dikkat çekmek istediğim nokta aracları benim için kıyaslayabilmeniz içindi. sorento hakkında bu tarz durumlar kulaktan mı gerçek mi kullananlar içindi. ben cherokee kullandığım için bana uygun özelliğini tarif ettim.
kimseyi de tehlikeye sokmadığım gibi yaralamadım cana mala da kastetmedim, küfür de yemedim. soförlüğümü bilmeden kör cahil araç kullanıosunuz gibi bir izlenim göstermenizi üstüme almıyorum. nerede ne şekilde gazlanabilir biliyorum.
kusura bakmayın gerektiği zaman gerektiği yerde yukarda belirttiğim durumlara kimseyi zora düşürmeden zevkli biçimde araclarımı kullandım.
ilginize ve bu mesajı her nekadar istediğim şekilde cevaplamasanızda ayırdığınız vakit için teşekküreder saygılarımı sunarım.
 

Ynt: 2006 Sorento Mu, Yoksa 2003 Grand Cherokee Mi?

Bende konuya baska bir acidan yaklasayim istedim.Yazdiklarinizdan anladigim kadariyla offroad yapmayi dusunmuyorsunuz. Aracinizi daha ziyade asfaltta,ise ve gezmege giderken kullanacaksiniz.Bu durumda onceliklerinizin neler olacagi konusunda bir siralama yapmaniz gerekecektir.Suratli ve emniyetli mi,yakiti ekonomik mi,vergisi farketmez mi vs.Bunlari siraladiginiz taktirde sizin butcenize ve kullanim amaciniza uygun olan arac ortaya cikacaktir.Bahsedecegim araclari ya kullandim ya sahibi oldum. Zaman icinde bazi degisiklikler gecirselerde alt yapilari ayni kaldi.Sorento'nun viraj problemi olan modelini kullanmadim ama 2007 model olanda herhangi bir problem goremedim.Sesi yada konforu pek traktor gibi degildi.Deri koltuklari ve az kilometreli oldugundan arac ici tikirtilarinin olmayisi nedeniyle araci begendim.Arazide cok zorlamasamda atakligi,hizi pek tatmin etmedi. Ayrica bildigim kadariyla alt yapisinin zamanla daha cabuk hastalanacagini dusunerek efendi surmeye gayret etmek daha dogru oluyor. Bu arada,nispeten kucuk motor zaman zaman yetmiyormus gibi dusunulsede daha once daha guclu motorlu arazi araci surmemis birine gayet basarili gelebilir.Vergisi ve yakit tuketimi elbette daha tasarruflu olacaktir.Grand Cherokee'ye gelince,gucu kiyaslarsaniz evet bariz bir fark oldugunu anlayacak ona gore davranacaksiniz. Zaten onceden bu tarz araclari kullandiginizi soylemissiniz.Oyle ki 4,0 litrelik Cherokee'ler bile 5,2 lerin yaninda hantal kalmaktadir. Burada da araciniza LPG taktirma,bagajin kuculmesi,kapali otoparklara girememe,hizli feribota binememe,yuksek vergi odeme gibi sorun sayilabilecek durumlar ortaya cikmaktadir.Fakat modifiye etmek istediginiz takdirde en basarili ve en gosterisli araci yapabileceginizi de unutmamak lazim.Bir de Cherokee'ler tartismasiz kemikli araclardir.Digerinin kirildigi hareketlerde Cherokee sikir sikir yuruyecektir.Sizde bunu bilip aracinizi ona gore surerseniz hic birinde problem yasamazsiniz.Birde Cherokee Sorento'ya gore az da olsa daha genistir,ferahtir.Standart halde bir iki santim daha yuksektir.Bunca yildir,bir iki batma disinda hic bir aracimla arazide kalmadim,parca kirmadim.Aracinizin ne yapacagini bilip,ona gore surerseniz bir sey olmaz.Yine de Nejat arkadasimizin yazdiklarinda art niyet olmadigini,"surat felakettir" konusunu hatirlatmak icin yazdigini biliniz.Bildiginiz gibi trafikte ne yazik ki bir sey bilmeden yola cikan o kadar cok surucu var ki,herkese zor anlar yasatirlar.
Neyse,bunlarin ve benim yazmadigim sizin bildiginiz bilgilerin hepsini bir kovaya koyup, calkalayip, isinize gelenleri tutup, gelmeyenleri eleyerek en dogru sonuca sizin ulasmaniz gerekecektir.Tamamen sahsi tecrube ve bilgilerimdir. Yardimci olmasini umarim.
 



Ynt: 2006 Sorento Mu, Yoksa 2003 Grand Cherokee Mi?

Ayırdığınız zamandan dolayı teşekkürederim. merakettiklerimin hepsini özetlemişiniz. tabiki de aynı tadı vermeyecektir haklısınız ama eksi sebeplerden ötürüde (gayet güzel kıyaslama olmuş) caydırıcı gelmiyor Sorento.
benim kendimce konudan çıkartabildiğim piyasada o kadar çok var ki memnun kalınmaması zor, yoksa satın alınmazdı. Her modeli çıktıkça hep satın alındı. Bir önceki yıl model olarak binenler herlde yeni yılında Sorento aldırmazlardı en azından fikir olarak böyle isterlerdi.
Cherokee ile kıyaslama pek doğru değildiyse de Sorento duruşu ve anlattığınız özellikler doğrultusunda beni memnun ediceğe benziyor.
İlginize tekrardan teşekkür ederim. Saygılarımı sunarım.
 

Ynt: 2006 Sorento Mu, Yoksa 2003 Grand Cherokee Mi?

Rica ederim.Yardimci olursa ne mutlu.
Yine de son karar sizindir.
Mutlu oldugunuz arac en iyi aractir.
 

Ynt: 2006 Sorento Mu, Yoksa 2003 Grand Cherokee Mi?

sorentoya haddinden fazla eleştiri gelmiş, ama yinede jeep derim
 

Ynt: 2006 Sorento Mu, Yoksa 2003 Grand Cherokee Mi?

böyle bir kıyaslama bana göre çok komik bir kıyaslamadır kesinlikle jeep hatta 2003-2008 arası liberty modellerini çok seviyorum...
 

Ynt: 2006 Sorento Mu, Yoksa 2003 Grand Cherokee Mi?

Neden komik? Bu tür karşılaştırmalarda "bana göre" "ben çok seviyorum" gibi subjektif veriler yerine iki araç arasındaki teknik özellikleri, bu özelliklerin sunduğu faydaları fiyat-etkinliklerini karşılaştırmak daha doğru ve faydalı olur.
 



Ynt: 2006 Sorento Mu, Yoksa 2003 Grand Cherokee Mi?

Merhaba değerli arkadaşlar. 1 seneden fazla olmuş ama yinede yazmak istedim. Belki bir faydası olur. 2010 (ağustos) yılında bizde bir sorento almıştık. Aldığımız araç 2005 model 57.000 km idi. Verdiğimiz araç ise 2004 model 98.000 km de Vectra desing edition modeliydi. Sorentoyu 2012 temmuz ayına kadar kullandık. Gelelim aracın artı ve eksilerine. Aracı arazide hiç kullanmadık. Hep normal şekilde kullandık. Sabahları özelliklede soğuksa gerçekten bir traktör gibi ses çıkarıyordu. Hatta babam bu nasıl araba öyle traktör gibi sesi var diye serzenişte bulunmuştu. Neyse ısınınca o ses gidiyordu. Yakıt tüketimi bize göre fazlaydı. Km başına 50 krş gidiyordu. Benim en çok sevdiğim özelliği hafif gaza dokunmayla hemen yanlamasıydı. :smiley: Özellikle yokuşlarda. Her neyse devam edelim. Araçla yazları almancılarla ufak tefek kapışmalar yapıyordum. İbre 200 iken 190 ı rahatça görebiliyordum. Ama o hızda araç çok zıplıyodu ve güven vermiyordu. Bir gün araçla kaza yaptım. Lastikleri eski olduğundan yolda patladı ve yağmurda kaydı. 80-90 ile gidiyordum ve araç 1 kere tm tur döndü yol ortasındaki kanala 4 lastik üzerinde girdi. Araçtan indiğimde sağ ön lastik yeni patlamıştı. 2 jant kırılmış ve 3 lastikte parçalanmıştı. 21 metre sürüklenmiş ve ben takla atmadan o kazayı kurtardım. Velhasılı kelam aracı sattık ve 2.0 dizel insignia aldık. Şuan memnunuz. Sorento dikkatli kullanılacaksa alınabilir bir araç.
 

Ynt: 2006 Sorento Mu, Yoksa 2003 Grand Cherokee Mi?

doganbey1' Alıntı:
Merhaba değerli arkadaşlar. 1 seneden fazla olmuş ama yinede yazmak istedim. Belki bir faydası olur. 2010 (ağustos) yılında bizde bir sorento almıştık. Aldığımız araç 2005 model 57.000 km idi. Verdiğimiz araç ise 2004 model 98.000 km de Vectra desing edition modeliydi. Sorentoyu 2012 temmuz ayına kadar kullandık. Gelelim aracın artı ve eksilerine. Aracı arazide hiç kullanmadık. Hep normal şekilde kullandık. Sabahları özelliklede soğuksa gerçekten bir traktör gibi ses çıkarıyordu. Hatta babam bu nasıl araba öyle traktör gibi sesi var diye serzenişte bulunmuştu. Neyse ısınınca o ses gidiyordu. Yakıt tüketimi bize göre fazlaydı. Km başına 50 krş gidiyordu. Benim en çok sevdiğim özelliği hafif gaza dokunmayla hemen yanlamasıydı. :smiley: Özellikle yokuşlarda. Her neyse devam edelim. Araçla yazları almancılarla ufak tefek kapışmalar yapıyordum. İbre 200 iken 190 ı rahatça görebiliyordum. Ama o hızda araç çok zıplıyodu ve güven vermiyordu. Bir gün araçla kaza yaptım. Lastikleri eski olduğundan yolda patladı ve yağmurda kaydı. 80-90 ile gidiyordum ve araç 1 kere tm tur döndü yol ortasındaki kanala 4 lastik üzerinde girdi. Araçtan indiğimde sağ ön lastik yeni patlamıştı. 2 jant kırılmış ve 3 lastikte parçalanmıştı. 21 metre sürüklenmiş ve ben takla atmadan o kazayı kurtardım. Velhasılı kelam aracı sattık ve 2.0 dizel insignia aldık. Şuan memnunuz. Sorento dikkatli kullanılacaksa alınabilir bir araç.

Evet eski kasa sorento ESP siz ve 140hp güçsüz Çok yakan motoruyla baya zorluyor, bende alırken araştırdım 2007 model ve üzeri modellere bakıp 2007 model az yakan güçlü 170HP motor yeni tip şanzuman ve süper bir yol tutuş ile denge çubuğu + ESP sayesinde keyifle binilecek bir araç aldım, çok geçmiş olsun size umarım bundan sonraki araçlarınızda Lastik alırsınız eminimki bakımlarınıda Lastiği bile almadığınıza göre baya aksatmışsınızdır Fren balatalarına özen göstermekte fayda var.
 

Ynt: 2006 Sorento mu, Yoksa 2003 Grand Cherokee mi?

GC nin herhangi modeliyle sorento yü mukayese bile etme. Yeterki GC düzgün bakımları yapılmış olsun.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Ynt: 2006 Sorento mu, Yoksa 2003 Grand Cherokee mi?

Ayni kategoriye koymak sacma olmus :smiley:


Sent from my iPhone using Tapatalk
 

Ynt: 2006 Sorento mu, Yoksa 2003 Grand Cherokee mi?

Bir sorentocu olarak çok memnunum... nede olsa kore kaplanı :smiley:
321153e966e09da189c5b97b5b69de64.jpg
 



2004-2008 arası Türkiye de sınıfında satış lideri olmuş bu araç . Siz daha neyi düşünüyorsunuz? TL fiyatı ile değerlendirin bence. Fiyatı bir kamyon kasası para edenle karşılaştırmayın.
 

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,440
Mesajlar
1,517,990
Kayıtlı Üye Sayımız
172,096
Kaydolan Son Üyemiz
R.K. o.oğlu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst