2006 SUBARU FORESTER ATMOSFERİK 158 BG BİLGİ

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan flymad Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 13,933

flymad

Yeni Üye
Yer
Denizli
Herkese merhaba.

Bu platformda paylaşılan değerli bilgiler için emeği geçen arkadaşlara teşekkürle başlamak istiyorum.

Gördüğüm kadarıyla subaru hakkında bilgisi olan değerli arkadaşlarımız var. Bu tecrübelerden istifade etmek istiyorum inşallah.

8 Sene kadar önce 1,6 impreza kullanıcısıydım. Su an ise bir forester almak istiyorum. Subaru kalitesi hakkında tereddütüm yok diyebilirim ancak tüm serileri modelleri ayrıntılarıyla bilmiyorum. 2006 model atmosferik motor değişen ve boyası olmayan 55.000 km 158 Bg Limited otomatik bakımları zamanında ve servisinde yapılmış hiç lpg takılmamış sahibinden temiz ve güvenilir bir araç denk geldi. Fiyat olarakda son 37.000 tl istiyorlar.

Bu araçla ilgili bildiklerim Deri koltuk harici tüm özellikleri var (limited) 2006 - 2008 üretimlerinde atmosferik motorlarda 125 yerine 158 bg olduğunu söylediler. Sahibi kullanırken yanında oturduğumda arabanın yeterli güce sahip olduğu hissi uyandı bende. Aklımda kalan özelliklerde 8 Hava yastığı Hız sabitleyicisi Sis farı park sensörü sunrof otomatik far yıkama (Tamponda gizli Yıkama esnasında çıkıyor) Alaşımlı jant yeni sayılacak lastikler cd değiştirici direksyondan müzik sistemi kumandalı diyebilirim.

Sizce iyi bir tercihmidir Avantaj ve dezavantajları nelerdir Başka model dahamı mantıklıdır Size danışmak istiyorum. Bu arada aracın sahibi çok temiz ve uyguna denk gelen 2009 model bir forester aldığı için aracı satıyor. Bir hafta öncesine kadar arabasını değiştireceği aklından bile geçmemiş internet ilanına karşı olan 60 - 65 yaşlarında bir abimiz.

Vaktim olunca tekrar yazacağım inşallah. Şimdiden değerli yorumlarınız için teşekkür ederim.

Bu arada şu an yaşadığım şehirde Subaru servisinin geçen sene kapandığınıda belirteyim.

Etiketler
Ynt: 2006 SUBARU FORESTER ATMOSFERİK 158 BG BİLGİ

Araç 156 HP diye biliyorum. Eski atmosferik 125 HP idi ve gerçekten büyük ilerleme var motorlar arasında. Fakat turbonun sağladığı düşük devirdeki tork yok haliyle. Alınabilir bir araç. Limited versiyonda koltuk ısırma ve cam silecekler için rezistans var mı bilemiyorum, bir de önde sis farı. Eğer önde sis farı olmayanı ise almayın derim o fiyat pahalı. Çünkü bu kadar küçük bir aksesuar (!) bile dünyanın parasına taktırılıyor.

Eğer çok km yapmayacaksanız LPG taktırmayın, orjinal olarak binin. Bir de 8 hava yastığı yok araçta, 4 veya 6 tane olması gerek.

Avantaj ve dezavantajları forumumuzda mevcut, yakıt tüketimi ve iyi bir usta bulmak zor olabiliyor sadece. Birde camsız kapılardan rüzgar sesi alabiliyor.

Cevabınız için teşekkür ederim. Citasız camlı imprezayı 3 sene kullandım. Foresterda 70-80 km hıza çıkabildik şehir içinde Yüksek hızlarda camdan ses alması mümkün tabi bunun için yeni kasaya çıkmam lazım o da şu an için gerçekten zor. Araçta koltuk ısıtma varmı bilmiyorum ama sis farı ve 8 hava yastığı konusunda eminim. Hız sabitleyiciside yazmadığım olan bir özellik.

Mutlaka turbo performansı gözardı edilemez. Benim beklentim kasa ağırlığını toparlasın sollamalarda yormasın yokuşlarda bayılmasın. Bunları yeterli seviyede karşılarsa bu bg gücünde ve turbosuz motor daha sağlıklı ve problemsiz olacağı kanaatindeyim. Şehir içi 800-1000 km anca yapıyorum. Nasip olur alırsam benzinde kullanmayı düşünüyorum.

Forumda baya bir dolaştım 125 bg atmosferik ve turbolarla ilgili ekseri paylaşım yapılmış. Aynı içeriği bulamadığım için yeni başlık açtım.

flymad' Alıntı:
Cevabınız için teşekkür ederim. Citasız camlı imprezayı 3 sene kullandım. Foresterda 70-80 km hıza çıkabildik şehir içinde Yüksek hızlarda camdan ses alması mümkün tabi bunun için yeni kasaya çıkmam lazım o da şu an için gerçekten zor. Araçta koltuk ısıtma varmı bilmiyorum ama sis farı ve 8 hava yastığı konusunda eminim. Hız sabitleyiciside yazmadığım olan bir özellik.

Mutlaka turbo performansı gözardı edilemez. Benim beklentim kasa ağırlığını toparlasın sollamalarda yormasın yokuşlarda bayılmasın. Bunları yeterli seviyede karşılarsa bu bg gücünde ve turbosuz motor daha sağlıklı ve problemsiz olacağı kanaatindeyim. Şehir içi 800-1000 km anca yapıyorum. Nasip olur alırsam benzinde kullanmayı düşünüyorum.

Forumda baya bir dolaştım 125 bg atmosferik ve turbolarla ilgili ekseri paylaşım yapılmış. Aynı içeriği bulamadığım için yeni başlık açtım.
bende bir Forester aracımı almadan önce bu seçim konusunda bayagı tereddütte kalmıştım..bu sırada edındıgım bılgılere dayanarak aracta lpg kullanacaksanız turbo ve 2006 üzeri modellerı düşünmeyın derim kendi adıma..çünkü bildiginiz gibi lpg kullanımı sonucunda subaplarda aşınmalar olabılıyor ve belırlı aralıklarla subap ayarı gerekıyor..turbo ve 2006 modelı araclarda subap ayarı için motorun ınmesı gerekıyor malıyet olarakta 1500-2300 tl cıvarları arasında fıyatları var..dıger 125hp olanlarda ise yanı benım şuan kullandıgım aracta ise subap ayarı için kapakları yandan açıp ayar yapabılıyorlar fıyat olarakta 300-400tl arası..125 hp olanlarıda performans olarakta küçümseyin derim..ben bu araclar çoğu arabayla kafa kafaya hemde lpg'de gidebiliyorum..sollamalarda ise gazı dip gaz yapptıgınızda arac gayet iyi bir şekılde vıtes küçülterek ivmelenıyor..ama tabıkı amacım performans ve lpg kullanmayacgım dıyorsanız turbolu veya 2006 üzeri modeller düşünülebılır bence...

Tekrar merhaba.

Araçla ilgili araştırma yaparken 43000 tl fiyata 2008 yeni kasa 20.000 km de confort forester denk geldi. İki araç arasında hangi tercih sizce daha doğru olur.

2006 Forester Limited 158 Bg - 37.000 TL 55.000 km
2008 Yeni Kasa Confort 150 Bg - 43.000 TL 20.000 km

flymad' Alıntı:
Tekrar merhaba.

Araçla ilgili araştırma yaparken 43000 tl fiyata 2008 yeni kasa 20.000 km de confort forester denk geldi. İki araç arasında hangi tercih sizce daha doğru olur.

2006 Forester Limited 158 Bg - 37.000 TL 55.000 km
2008 Yeni Kasa Confort 150 Bg - 43.000 TL 20.000 km
bence yeni kasa 2008 model iç mekan olarak daha öncekı kasalardan da daha rahat...

2006 atmosferik motor 156hp dir. Bu araçta arka frenler kampana olduğu için frenler yetersiz (bende de aynı model araç var) 2008 olanı tercih edin bence. Yenisi daha iyidir.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,691
Kaydolan Son Üyemiz
sertac01

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR