<div class="bbWrapper"><blockquote data-attributes="member: 163058" data-quote="dogancankapici" data-source="post: 1452727"
class="bbCodeBlock bbCodeBlock--expandable bbCodeBlock--quote js-expandWatch">
<div class="bbCodeBlock-title">
<a href="/forum/goto/post?id=1452727"
class="bbCodeBlock-sourceJump"
rel="nofollow"
data-xf-click="attribution"
data-content-selector="#post-1452727">dogancankapici' Alıntı:</a>
</div>
<div class="bbCodeBlock-content">
<div class="bbCodeBlock-expandContent js-expandContent ">
Merhaba,<br />
<br />
Foruma JEEP hakkında araştırma yaparken rastladım, değerli bilgilerin olduğunu düşünerek foruma üye oldum.<br />
İstanbul'dan katılmaktayım, ilk defa JEEP kullanıyorum. Sizlerden ricam,<br />
Nelere dikkat etmeliyim ?<br />
Şehir içinde daha çok kullanmaktayım, arazi vitesi nasıl kalmalı ?<br />
Arazi vitesi nasıl kullanılır ?<br />
4Lo, +4Part Time, 4full time, 2wd, N, bunlar neleri ifade eder ve nasıl kullanılmalı ?<br />
<br />
Son olarak,<br />
Araç kasisden geçerken veya bozuk yollarda arkadan sürekli bi şıngırtı, gacır gucur ses gelmekte ve rahatsız edici boyutta. Neden kaynaklanabilir ? Araç içinde herhangi bir boşluk, gevşeklik bulamadım.<br />
<br />
Şuanlık bu sorularım hakkında yardımcı olabilecek var ise memnun olurum, şimdiden teşekkürler.
</div>
<div class="bbCodeBlock-expandLink js-expandLink"><a role="button" tabindex="0">Genişletmek için tıkla ...</a></div>
</div>
</blockquote>aracınız hayırlı olsun , kazasız belasız kullanmanız dileği ile..<br />
<br />
öncelikle kendinize iyi bir usta bulmak ile işe başlayın.. çünkü bu araçların dilinden anlamayan ellerde aracınız çok gider gelir...<br />
çıkan sesler burçlardan olabilir daha doğrusu alt takımda bir sorunlar var ve iyi bir usta size yardım edecektir.<br />
sormuş olduğunuz vites sorularının forumda çok detaylı anlatımları mevcut, sadece normal yol şartlarında 2wd de kullanım daha ekonomiktir, 4 part time daha emniyetlidir diye kısa bir cevap yazayım.<br />
<br />
son olarak bu araçları (jeep ya da diğer 4x4 ler için konuşuyorum) bozulmaz, kırılmaz, kaldırımdan çukurdan hızlıca geçer bişi olmaz, çamurda çocuklar gibi şendir diye düşünmeyin.<br />
evet kaldırımdan çok rahat çıkar, çamurda gider, tepeleri aşar ama düzgün, aracı kırmadan kullanmak gerekir, aksi halde "bu araçlar da amma masraflıymış, habire bişi çıkartıyor" diyen guruba dahil olabilirsiniz.</div>