Teşekkürler Göktuğ, teşekkürler Önder,
Biraz detaya girecek olursak:
- Araç off road, gezi ve kamp amaçlı ikinci araç olarak sıfır alındı,
- 2,5 inch amortisör ve yay yükseltme kiti takıldı,
- Arka diferansiyele lock rite %100 kilt takıldı,
- Orjinal lastikleri 205/ 70 R15, BF Goodrich AT 30/9,5 'lerle değiştirildi,
- Ön tampon lastiklerin sığması için kesildi, arkalarda davlumbazın çıkarılması yetti,
- Arazi şanzımanın elektrik motoruna alt koruma yapıldı (düğmeli arazi vitesli Jimny'lerdeki tek zayıf nokta; achyll'in topuğu gibi),
- Bu işlemlerden sonra arazi gezileri başladı, pardon daha önce Jimny'yi kullanmanın keyfini tadınca kullandığım araca hiç binmediğim için sattım ve Jimny'yi sürekli kullanmaya başladım.
- Sıra vince gelmişti, kısa bir Tabor mu Warn mu? kararsızlığından sonra Warn XD 9000 alındı ve ön tampon altına şaseye bağlantılı platforma bağlandı.
- Arkaya çeki noktası güçlendirilerek takıldı,
- Yanlara rock slider (marşpiyel koruyucu) barlar takıldı, (buralar çok hasar alıyor, iyi ki taktırmışım),
- Roll cage'i çözmek için çok düşündük zira şehirde de kullanıyorum ve biliyorum ki roll cage kasksız kullanımda güvenliği değil aksine tehlikeyi sağlıyor. Mehmet Becce'nin tecrübesi ve birikimleri ile dış kupa konturlarından borularla hassas bir çalışma ile cage yapıldı ve içeriden oldukça sağlam bir roll bar yapıldı. Roll bar ve cage bağımsız çalışıyor ama tehlike anında (inşallah olmaz) beraber çalışacaklar.
- Snorkeli de rollcage üzerinde çözdük, ekonomik, pratik ve estetik bir çözüm oldu,
- Son olarak çelik vinç halatı sentetik ile yenilendi, bütçe ayırabilene çok büyük rahatlık.
Çok fazla yazdım gibi, unuttuklarım varsa affola,
Selamlar,
Alper