önceki sahipleri tarafından nasıl bakıldığı önemli, bakımları zamanında ve doğru parça ile yapılmış mı?
boya önemli değil, yeter ki büyük kazasız olsun..
ben 230 binde aldım, 260 da sattım, alırken genel bir bakım yaptırdım (ağır bakım, uzun bir listeydi), satarken ise vites, turbo ya da enjektör problemi yoktu, pallerde sanırım ufak bir problem vardı, 1500 tl bir masrafı çıktı. ön diften hafif uğultu geliyordu, servis normal dedi, yağ kaçağı fln da yoktu.
kullanım sırasında ilk ağır bakım harici olarak devirdaim pompası, fan müşürü değişti, çok şükür başka da masraf çıkarmadı. aracı düzgün ve bilinçli kullanırdım, mazotu opet dışında almadım,yağ bakımları her 10 binde bir yaptırdım.
düzgün kullanılmış, kurcalanmamış ve çok el değiştirmemiş bir araç ise almanızı tavsiye ederim. kenarda ne olur ne olmaz 10 bin nakit durmalı ki bir sorun çıktığında canınız sıkılmasın. kayseri de servis var mı (fiat servisleri de bakım yapıyor) ya da anlayan usta var mı ona bakın ki bu en önemli kısım.
aylık yaptığım km yaklaşık 6000 e çıktığı için satmak zorunda kaldım ama ilk fırsatta 2. araba olarak alacağım inşallah
2008 makyajlı kasa limited, 140k da 130 bin biraz fazla gibi, ama ilanlara bakınca da gördüm ki 200k altı araçların hepsi galeride, şu an kimse satmıyor sanırım, çünkü satsa yerine muadil alabileceği bir araç için en az 100 bin eklemesi lazım üzerine. aceleniz yoksa bekleyin biraz derim.