Paneller geldi, eski panelleri vidalamislar tavana, onu soktuk gecen gun.
100 wattlik 1 adet panel, essek olusu gibi.
6 adet 100 wattlik, 4 adet 50 wattlik panellerimi toplasam onun kadar agirlik yapmazlar herhalde..
Otomatik uydu anteni koymuslar bir essek olusu de o, onu da soktuk.
Simdi vida deliklerinin kapatilmasi icin kaportacida, kitle kapatmaktansa dogru durust kapatilsin diye kaportaciya verdim.
Bendeki panelleri catiya yapistirmayacagim. Aluminyum profiller aldim, kucuk parcalar kesip, onlari tavana kitle yapistirdim, tam panellerin uzerindeki vida deliklerine denk gelecek sekilde. On taraftan ruzgar almamalari icin on taraflarina komple profil tek parca seklinde koydum.
Panelleri direk aluminyum profillere vidalayacagim.
Panellerin tam orta kismina gelecek sekilde de birer aluminyum profil parcasi koydum, tam ortalarindan kitleyecegim ki bombe yapmasinlar.
Bu sekilde hem panellerin direk tavana yapistirildiginda isinma problemini, hem de 80+ kiloluk agirlik problemini 15 kiloya dusururerek cozmus oldum.
Tavana fiziksel montajini ben yapacagim, elektrik baglantisi icin de isi bilen biriyle randevu yaptim, hangileri seri hangileri paralel baglanacak, kac mm2 kablo kullanilacak vesaire kafa kalmadi artik, o dusunsun.
AGM aku koltuk altina sigmiyor, bagaja gidecek.
Dinamodan bagaja kablo cekilecek. Tavanda bagaj kismina gelecek sekilde yeni bir delik acilcak panellerin kablosu icin. MPPT controlleri da bagaja koyacagim. Inverter de bagaj kompartmaninda olacak.
Banyoda cok pis bir kirik kesfettim, moralimi bozdu. Saticidan tamir parasini almaya calisiyorum fakat ugrastiracak biraz. Kitle yaptiralim diyor. Zaten bir kez yapilmis, fakat kitlik bir is degil gibi gorundu bana. Ya fiberglass ile yapilmasi lazim alttan, ya da komple degismesi lazim. Cunku kitle tamir edilirse banyo kapisi acilip kapanirken o kiti yirtar atar ordan gibime geliyor..
Yeni parca biraz tuzlu, burada iscilik parasi da parcadan daha pahaliya geliyor.. Bakalim, parcayi alip Turkiyeye geldigimde yaptiririm belki, eger kit bir sure idare ederse..