2009 Forester 2,5cm Yükseltme...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erolkan Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 15,929
Ynt: 2009 Forester 2,5cm Yükseltme...

erolkan' Alıntı:
Teşekkürler..Pikap tarzını bende bi ara düşünmüştüm.Ama benım hem arazı merakım hemde asfalt da olan kullanımıma Forester daha iyi geldi. Biliyorsunuz " yerden ne kadar yükselırsek asfalttan o kadar uzaklaşıyoruz".Ama Forester sayesinde bunu dengede tutabiliyorum :smiley:

Doğrudur, forester zaten asfaltta harika bir araç, hem hız hemde arazi kabiliyeti talebine en iyi cevap verebilecek araçlardan.. Ben Hilux u tercih ederken asfaltta zaten genelde sakin ve 110/km hızı pek geçmeyen biri olarak Hilux'un bana arka kabin ve tavan sepeti ile bagaj kapasitesinin çok çok daha iyi olması, ilaveten pek çok daha farklı beklentilerime cevap vermesi sebebi ile tercihim oldu ve çok da memnunum açıkcası, birde bana en dolu model olan Adventure modeli denk gelince kaçırmak istemeyim hemen satın aldım ve iyiki de almışım diyorum aracı her kullandığımda, verdiği keyif inanılmaz... Alırken araç zaten 10cm yükseltilmiş, AT lastik takılmış, vinç, arka kabin ve çeki demiri de takılmış halde geldi, tek eksiği tavan sepeti, o da şu anda hazırlanıyor, kısmet olursa kısa süre sonra tam hayalimdeki konuma ulaşmış olacak...

Bu vesile ile Allah herkese gönlündeki aracı nasip etsin diyorum

Etiketler

Tavan sepeti ve vinç bende düşünüyorum.Vinç olayını araştırmaktayım gizli olmasını istiyorum ama aracımın önundeki tampon korumadan dolayı biraz sıkıntılı olacak.Tavan sepetinin maliyeti ne kadara gelecek?

arkadaslar camur lastigi olmayan aracla zaten araziye girilmez,onumuz yaz en azindan at lastik gerekir yoksa onunde vinc de olsa lastik patladiktan sonra bi ise yaramaz :smiley: 2,5cm yukseltmeyi get ile degilde yay amortisorle yapsaydin arazide fark ederdi suan bi degisiklik yok eger lastigin ebatiyla oynamazsan,orhan bey biraz yanlis aciklamis tavan sepeti bazen cok lazim oluyo ama vinc olayi farkli zaten o lastikle cok agir biyere giremezsin.oldu da 40yilin basi bi girdin bir kere kullandin sardin topladin o kadar.bosuna masraf olur size diye dusunuyorum hayirli gunler

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Lastiklerim Ã/t. Kullanımın her zaman arazi olmadıgı için M/t lastiğe ihtiyacom yok. Yayla yükseltmeyide araştırdım. Forester arka amortisörleri selfleveling özellikli oldugu için yay değiştiğinde bu özellik kullanılamıyor.

farkli buyuk ebatta bir lastik koymazsaniz aslinda aracin sadece kupasi yukselmis oluyor.suan siz buyuk lastige yer actiniz

oguzhan3434' Alıntı:
farkli buyuk ebatta bir lastik koymazsaniz aslinda aracin sadece kupasi yukselmis oluyor.suan siz buyuk lastige yer actiniz

büyük lastikte aklımda fakat aynı jantta kalarak(16")çamurluklara sürtmeyecek şekilde olan yüksek yanak ve en geniş tabanlı ölçüyü bulmaya çalışıyorum

deneme yanilma yoluyla yapin en guzeli hatta camurlugun disina surtmezse speysir da koyun guzel oturakli durur

oguzhan3434' Alıntı:
deneme yanilma yoluyla yapin en guzeli hatta camurlugun disina surtmezse speysir da koyun guzel oturakli durur

spacer işi biraz riskli gibigeldi.bütün aracın yükünü 4 adet spacera bindirmiş gibi bir durum olmuyormu?

hayir oyle bi durum yok.uzun bijon alicaksin bi sikinti yok biz 3 tonluk arabalara yapiyoruz surekli arazideyiz.sana hic bise olmaz :smiley:

oguzhan3434' Alıntı:
hayir oyle bi durum yok.uzun bijon alicaksin bi sikinti yok biz 3 tonluk arabalara yapiyoruz surekli arazideyiz.sana hic bise olmaz :smiley:

arka tekerleklerede dışa doğru açı verdirtmek istiyorum. onun için camber ayarı dışında extra bi parça değişimine gerek varmı?

oguzhan3434' Alıntı:

Uzun bıjon derken? resimle ifaade etme şansınız varmı?

normal bijonun uzunu iste ya resme gerek varmi :smiley: sanayiye gittigin zaman sor gostersinler hic bi sorun olmaz genisletebilirsin guzel durur

oguzhan3434' Alıntı:
normal bijonun uzunu iste ya resme gerek varmi :smiley: sanayiye gittigin zaman sor gostersinler hic bi sorun olmaz genisletebilirsin guzel durur

sizce kaç cm ideal olur?ön ,arka farklı olsa bi sıkıntı olurmu spacers.?mesela öne 2cm spacers arkaya 4cm gibi..

4 cm e arabanin camurluguna vurur diye tahmin ediyorum.yine de bi lastikcide olcun kac cm kurtarir diye.on arka farkli olmaz hepsi ayni olmasi laz virajlarda sikinti yapar yoksa

erolkan' Alıntı:
Teşekkürler. 4 adet get,Civata uzatması vs. 220 tl ye geldi. Amortisörleri söküp tornacıya götürdük direk amortisör üzerinden yaptılar
..

Bende şuanda QQ dizel 4x4 var ve yüksekliği biraz az geliyor, o nedenle bende yükseltme düşünüyorum fakat lastik boyuyla yapmakta istemedim. Bu kadar az bir maliyeti varsa ve uzun yolda sürüşü olumsuz etkilemiyorsa gayet uygulanabilir bir yöntem. Teşekkürler

Bence yükseltmenin en ucuz maliyetli olanı bu.. Uzun yoldada bi sıkıntısı olmuyor ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,027
Kayıtlı Üye Sayımız
166,771
Kaydolan Son Üyemiz
dralpk

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR