2009 toyota hilux

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan badem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 2
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,361

badem

Ana Kamp
Yer
eskişehir
Merhabalar, foruma yeni katıldım, bir hafta önce toyota hilux aldım, 4*2 comfort model bir kaç sorum olacak;

1. Aldığım ilk gün yan dikiz aynalarını ayarlayacak düğme bulamadım, meğer manuelmiş :smiley: sonradan takılabiliyor mu acaba? sağ ayna için biraz zor oluyor da
2. ABS sistemi de yokmuş bunun için bir şey yapılabilir mi?
3. Bagaj havuzu ve bagaj üst kapak veya tente olarak ne tavsiye edebilirsiniz?
4. Üstündeki Jantlar sanırım sac, alaşımlı jant daha mı hafif olur acaba? orjinal jant fiyatlarını bilmiyorum, siz ne tavsiye edersiniz?

Etiketler
Ynt: 2009 toyota hilux

badem' Alıntı:
Merhabalar, foruma yeni katıldım, bir hafta önce toyota hilux aldım, 4*2 comfort model bir kaç sorum olacak;

1. Aldığım ilk gün yan dikiz aynalarını ayarlayacak düğme bulamadım, meğer manuelmiş :smiley: sonradan takılabiliyor mu acaba? sağ ayna için biraz zor oluyor da
2. ABS sistemi de yokmuş bunun için bir şey yapılabilir mi?
3. Bagaj havuzu ve bagaj üst kapak veya tente olarak ne tavsiye edebilirsiniz?
4. Üstündeki Jantlar sanırım sac, alaşımlı jant daha mı hafif olur acaba? orjinal jant fiyatlarını bilmiyorum, siz ne tavsiye edersiniz?

Öncelikle aramıza hoşgeldiniz;

1.Tesisatınızı bozmadan aynalarınızı orjinal şekilde elektirklilye çevirmeniz imkansız,dışarıda yapılacak işlemler kabin tesisatı için hayati tehlike arz eder.Orjinal şekilde elektrikliye çevirmek 2000TL civarı tutar ki,hiç bozmamanız daha mantıklı.

2.ABS fren sistemi için yapılabilecek herhangi birşey yok,piyasada mekanik ABS sistemleri mevcut ama,aracınızın şu anki fren sisteminin daha güvenli olduğuna emin olabilirsiniz.ABS fren mesafesini kısaltmaktan ziyade yüksek hızda fren esnasında araç stabilitesini koruma amaçlı bir sistemdir,Yüksek hızlara (180-200) çıkmadığınız sürece pek ihtiyacınız kalmıyor.Aracınızda P valfi dediğimiz mekanik fren güç dağıtım sistemi ve arkada limitör (yük durumuna göre ön-arka fren dozajı ayarı) mevcuttur

3.Orjinal Toyota bayilerinden temin edilebilir aksesuarlardır fiyatları her ne kadar yüksek olsa bile fiyat-kalite orantısı çok yüksektir.

4.Aracınızın üstündeki jantlar çelik janttır,alüminyum alaşım (piyasa adıyla çelik jant) jant için dikkat edeceğiniz hususlar hafifliği,yüke (torka) dayanıklılığı,ısıyı iletme yüksekliği'dir.

Ynt: 2009 toyota hilux

cevaplarınız çok açıklayıcı ve bilgilendirici olmuş, çok teşekkür ederim, otomatik aynalardan vazgeçtim, jantlar da biraz maliyetli gibi, bagaj havuzunun orjinali 400-TL civarı onu yaptırmaya karar verdim. Tekrar teşekkürler.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,933
Kaydolan Son Üyemiz
ayvaz06

Çevrimiçi üyeler

Geri