arkadaşlar 2008 de başlayan doğu karadeniz tutkum ve bağımlılığım geçecek gibi değil....
20011 ramazan ayının ağustosa denk gelmesi sonucunda bayramın 2. günü bu geziye başlamayı düşünüyorum muhtemelen 30 ağustos tarihinde...
o kadar çok gitmediğim yayla varki hala bitmiyor.. muhteşem doğası ile kaçkarları ile kendine hayran bırakan karadeniz i görmek isteyenler var ise buradan haberleşelim...
ayder bölgesinin daha üzerinde kalan ender yaylalardan olan altıparmak ve kemerli kaçkar dağlarının eteklerindeki orjinal laz yaylalarında elektiriğin bile olmadığı yerlere( didingola diyorlar herhalde ) gitmek istiyorum...
ayrıca fırtına vadisinin çat tarafında kalan yaylalarına daha gitme fırsatım olmadı o bölgeyi hiç görmedim diyorsanız birlikte planlama yapacağız demektir...bu arada 3000 mlerde çok kalacağımızdan gelmişken zirvede yapmak bana uyar..( 3 kez kaçkar zirvem var) ama kemerli kaçkar ve altıparmak kaçkara daha çıkmadım..
aslında bu yıl ne yapıp edip macahelide programa almak istiyorum ama nasıl olacak bende bilmiyorum af keşke 4 çekerimiz olsada özgürleşebilsek...
doğukaradeniz daha önce yabancı olmadığım bir bölge deneyimlerim ise...
2008--macahel efeler köyü, malaral şelalesi.karagöl, borçka yusufeli- olgunlar dilberdüzü deniz gölü güneyden kaçkar zirve..sonra lenetleme aşıtından çeymekçur ve ayder - pokut sal ve hazindak yaylaları..ve son.
2009 ise...siteden kerem arkadaşım ile ayder-kavrun-mezovit ve kuzey çıkışından kaçkar zirve denemesi daha sonra husser yaylası ...
2010 aybars arkadaşım ile muhteşem bir rota...yine ayder-kavrun derebaşı gölü ve aşı,kavrun aşıtı,davalı tarafı,soğanlı göl,denizgölü-kaçkar zirve-dilberdüzü-olgunlar lanetleme geçidi-tekrar kavrun bu tur muhteşemdi...
bu bölge ile planları olanlar var ise mesajlarınızı bekliyorum.ilerleyen zamanda zaten rotayı daha da netleştirerek buradan paylaşırım..