Ynt: 2013 Yılı 2.dönem Telsiz Amatörlüğü Ehliyet Sınav Tarihi Ve Yerleri Belli Oldu
Selamlar,
Bir süredir bu belgeyi araştırıyorum lakin benim eksikliğim olsa gerek yeterli bilgiye ulaşamadım.
Bu belgenin tam olarak amacı nedir? Sadece gemide çalışmak için mi gerekli ?
Kaç tane sınava girmek gerekiyor ?
A-B-C Sınıfları ne işe yarıyor, farkları nedir?
2.dönem demişsiniz, ilk dönem de mi girmeliydim sinava ?
Ynt: 2013 Yılı 2.dönem Telsiz Amatörlüğü Ehliyet Sınav Tarihi Ve Yerleri Belli Oldu
burda bir hata var duyuru bölümünde yazan şehirlerle sınav başvuru bölgesi seçimdeki şehirler farklı.. Kıyı emniyeti arayıp durumu sordum bir yanlışlık olduğunu onlarda söyledi belki sınav yerleri değişebilir.
Merhaba.
sayın officer bu belge sadece karada ve tahsis edilmiş belli frekanslarda kullanılmak
üzere katılacağınız sınavda başarılı olursanız size telsiz kullanma ehliyeti veriyor denizde geçersiz
sınavlar yılda 2 kere oluyor 1. oldu şimdi 2. olacak
A sınıfı tahsisli tüm frekansları kullanır
B sınıfı daha az belli frekansı kullanır
C sınıfı en az Sadece VHF - UHF frekansları kullanır.
sayın mountaineer16 benim paylaştığım yerler kıyı emniyeti sayfasından alınmıştı.
kontrol ettim zannedersem sizin uyarıdan sonra düzeltme yapmışlar
paylaşılan yerler doğru.
Bir süredir bu belgeyi araştırıyorum lakin benim eksikliğim olsa gerek yeterli bilgiye ulaşamadım.
Bu belgenin tam olarak amacı nedir? Sadece gemide çalışmak için mi gerekli ?
Kaç tane sınava girmek gerekiyor ?
A-B-C Sınıfları ne işe yarıyor, farkları nedir?
2.dönem demişsiniz, ilk dönem de mi girmeliydim sinava ?
armagan35' Alıntı:
Merhaba.
sayın officer bu belge sadece karada ve tahsis edilmiş belli frekanslarda kullanılmak
üzere katılacağınız sınavda başarılı olursanız size telsiz kullanma ehliyeti veriyor denizde geçersiz
sınavlar yılda 2 kere oluyor 1. oldu şimdi 2. olacak
A sınıfı tahsisli tüm frekansları kullanır
B sınıfı daha az belli frekansı kullanır
C sınıfı en az Sadece VHF - UHF frekansları kullanır.
sayın mountaineer16 benim paylaştığım yerler kıyı emniyeti sayfasından alınmıştı.
kontrol ettim zannedersem sizin uyarıdan sonra düzeltme yapmışlar
paylaşılan yerler doğru.
Merhaba
Sanırım istanbulda böyle bir sistem yok halbuki izmirde İzmirli amatör telsizciler böyle bir kurs açmışlar ama İstanbul bu konuda sanırım kısır. keşke böyle bir kurs istanbuldada açılsada gitsek bende 2014 ocak ayındaki sınava giricem keşke bilgi alabileceğimiz bir yer olsa.
Hayırlısı diyelim