<div class="bbWrapper">Merhabalar. Öncelikle geçmiş olsun. Bende 2015 kasım ayında günlerce hayallerini kurduğum Duster 4x4'ü büyük bir heves ile sıfır olarak aldım, ama 4 aylık bir kullanım sonrası hevesim kursağımda kalarak satmak durumunda kaldım. Nedenlerini şu başlıkta görebilirsiniz; <a href="https://www.gezenbilir.com/konu/2015-dusterin-tavan-kismindan-gelen-sesler-ve-servis-hakkinda.111234/" class="link link--internal" data-proxy-href="/forum/proxy.php?link=https%3A%2F%2Fwww.gezenbilir.com%2Fkonu%2F2015-dusterin-tavan-kismindan-gelen-sesler-ve-servis-hakkinda.111234%2F&hash=c86cd85ffdfc522b832bebfd885a90b2">2015 Duster'ın Tavan Kısmından Gelen Sesler Ve Servis Hakkında</a><br />
<br />
Çalıştığım şantiyede ucuz olduğu için duster'lar yoğun olarak kullanılmakta. Bahsetmiş olduğunuz ıslık sesi turbodan gelmekte ve üzülerek belirtiyorum bu durumda diğer tüm duster'lar gibi kronik bir sorun (şimdi bunu yazıyorum diye koyu fanatik dustar'cılar kızacaklar yine) aslında bu aracın her bir tarafı kronik sorunlarla dolu ama, genel müdürlüğü arasanız da çözülemeyecek sorunlardır bunlar nedendir ki hepsi de normal(!) dir ve geçicidir. Sizin sorunlarınız artar servis ve satış ekibi size dönüp şu kelimeyi kullanır; "Bu paraya ancak bu araba, işinize gelirse..." <br />
Allah yardımcınız olsun. Umarım büyük bir sorunla karşılaşmazsınız. Garanti süresince içiniz rahat olsun turbo bir noktada etkisiz kalırsa servis garantisinden çözülebilir (gerçi servislerin bu sorunu kullanıcı hatası demesi an meselesi) şayet ki garantiniz bitmiş ise vay halinize. Bence siz yazışmalarınızı yapmaya devam edin hatta tüketici mahkemsine şayet bulunduğun yerde tüketici mahkemesi yok ise sulh hukuk mahkemelerine başvurarak bilirkişi ile arıza tespiti yaptırın. Yalnız bunlar için acele edin yoksa geç olabilir. <br />
Bu arada servise bu sorunla her gittiğinizde mutlaka arıza kaydı açtırın ve evrağınızı alın (burada da hile yapıyorlar, mutlaka aldığınız evrakta ıslak imza ve firma kaşesi olsun). Hatta yolda "yol yardımı" arayarak yolda kaldığınız aracın çekişten düştüğünü vb. arayıp o şekilde de servis kayıtlarını tutun. bu sayede elinizde koz birikir mahkeme heyetine sunacak. Hatta noter ile "ayıplı mal satışı-malın iadesi" ihbarnamesi de çekebilirsiniz. Özelden mesaj atarsanız size bendeki dosyaların örneklerini gönderebilirim.<br />
<br />
İnşallah bu mücadeleniz zafer ile sonuçlanır. Kolay gelsin...</div>