2015 Yılı Birinci Dönem Amatör Telsizcilik Sınavı (Son Başvuru 22 Nisan 2015)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 36,148

YOL

SEDAT AÇIL
Yer
İstanbul, Acıbadem
Web
www.sedatacil.com
Telsiz Çağrı Kodu
TB2FKL
SON BAŞVURU TARİHİ 22 NİSAN 2015 ÇARŞAMBA!.

2015 yılının ilk amatör telsizcilik sınavı 09 Mayıs Cumartesi günü yapılacak. Tüm adaylara şimdiden başarılar dileriz.

Konuyla ilgili detaylı bilgi için;
https://www.kiyiemniyeti.gov.tr/Default.aspx?p=Duyuru&pid=34

Ayrıca sınava hazırlanmak için soru bankasını ekte bulabilirsiniz...

Ekli dosyalar

• sorubankasi.rar
    2.4 MB · Görüntüleme: 277

Etiketler

Merhaba arkadaşlar,

Bu dönemki sınava bende gireceğim bilgisi olanlara birkaç sorum olacak;

1) Bazı bölümler üzerine lisans eğitimi almış olanlar teknik sınavdan muaf tutuluyor, bölümler alarasında elektrik ve elektronik ayrı olarak var. Ben elektrik-elektronik mezunuyum teknik sınavdan muaf olabilir miyim? e-devletten sınav başvurusu yaparken bunu nasıl belirteceğiz?

2) Sınav ücretini nereye yatıracağız? Önce başvuru mu yapacağız? Sınav ücretini mi yatıracağız?

3) Sınavda başarılı olduğumuz takdirde hangi işlemleri yapmamız gerekiyor?

4) Başlangıçta hangi amatör cihaz alınmalı?

5) Alacağımız amatör cihaza VHF/UHF telsiz frekanslarını nasıl yükleyeceğiz? Cihaz üzerinde yüklü halde mi geliyor? Yoksa satın alırken mi bildireceğiz?

6) Türkiye' de hangi telsiz frekansları aktif olarak kullanılıyor?

7) İki telsiz arası veya röle üzerinden nasıl görüşeceğiz? Ayarları nasıl yapılıyor?

Vakit ayırıp okuduğunuz için teşekkür ederim.

Saygılarımla....

merhaba,
önce yukarıda ilk mesajda belirtilen linkten ön başvuru yapacaksınız.
ardından vakıf banka sınav harcını yatıracaksınız.
Elektrik-elektronik mezunuysanız teknik dersinden muaf sayılırsınız.Muafiyet prosedürleri için kıyı emniyetini arayınız.
telsiz simplex-röle ayarları için aşağıdaki linki inceleyebilirsiniz.

http://www.sakrad.org/yeni-amatorler-icin-ilk-telsiz-ayari.html

MErhaba,

Soru bankası üzerinden çalışmak yerine düzgün bir kitap yok mu acaba?
Yoksa yabancı kaynaklara mı başvurmalıyım.

Teşekkürler

Yeniden merhabalar, e-devlet üzerinden başvuruda bulundum, başvuru durumu " DEĞERLENDİRİLİYOR " olarak görülmekte, şuan gidip direkt bankaya para yatıracağım değil mi ?

Ilgıledıgınız ıcın tesekkur ederım. Durum degerlendırılıyor olarak gorunuyor hala. Sanırım suan para yatırmam gerekıyor. Yarın yatıracagım. Bılgılendırdıgınız ıcın tesekkur ederım.

Herkese merhaba,

Sınav tarihi 09 Mayıs Cumartesi, son başvuru tarihi ise 22 Nisan Çarşamba olarak değişmiştir; tüm adayların dikkatine.

Yuppi! Ben soruları okuyorum da bazı şeylerin neden öyle olduğunu anlamak uzun sürüyor. Kaynak az

sorubankası haricinde başka bir kaynağa ihtiyacınız yok. Soru bankasından çalışmanız yeterlidir.

Benim tavsiyem , önce işletme dersine sonra Ulusal ve Uluslararası düzenlemelere çalışmanız.Teknik bölümünde kafa karıştırıcı teknik bilgiler olduğundan sona bırakmanızda fayda var.

Bazı konuları anlamayacaksınız bu normaldir.Ama anlamasanızda düz mantık ezber yapıp devam edin.Amatör olduktan sonra daha iyi anlayacaksınız herşeyi.

Sınavda 50 soru soruluyor.Ve bu sorular verilen soru bankasının içinden hiç değiştirilmeden soruluyor.

Morsa çok ağırlık vermenize gerek yok sadece 3 soru çıkacak.

Mors kolay ben 3 günde çözdüm olayı mantığı kavrayınca

Arkadaşlar merhaba bende bu seneki sınava başvuru yapacağım fakat ab sınıfı ve c sınıfı seçenekleri kafamı karıştırdı. Ben cb telsiz kullanmaktayım. Bunun için hangi sınıfı işaretlemeliyim başvuruda.

Cb telsiz kullanıyorsaniz bunun için lisans almanıza gerek yok ama bu işi amatör olarak hakkını vererek sürdürecegim diyorsaniz o zaman a sınıfı için başvuru yapacaksiniz zaten sınavda yeterli puanı alamaz iseniz en kötü b sınıfı lisans almış olursunuz yani sizin için a veya b sınıfı lisans işinizi görecektir

Samsung Note 3 Cihazımdan Tapatalk ile Gönderildi