230 G Aşırı Yakıt Tüketiyor, Dizel Motor mu Takmalı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan NAZIM Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 30
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,428

NAZIM

NOTHING RUNS LIKE A DEERE
Yer
ADANA
Selamlar,

Benim 1986 230G tam bir yakıt canavarı. Benzin ile neredeyse 30lt/100km harcıyor.
LPG taktırdım; onunla da 22lt/100km harcıyor.

Tamam, araç 2 ton ağırlığında ama bu kadar da olmamalı diye düşünüyorum.
Bahsettiğim tüketim değerleri de 80-90 km/s hız ile şehirlerarası yolda.

Motor sağlıklı ama besleme ya da ateşlemede bir sıkıntı var gibi geliyor bana.
Acaba hangi noktaları kontrol ettirmeli, işin ehli ustayı Adana'da nasıl buluruz?Ya da benzinli motorun gücü zaten kısıtlı deyip 2500 td ya da sprinterin 2.9td motorlarından birini nasıl benim araca adapte edebiliriz?

Teşekkürler,
Nazım

Etiketler

Ynt: 230 G Aşırı Yakıt Tüketiyor, Dizel Motor mu Takmalı?

Yaşar Bey doğru söylemiş.Benim 300G şehir içi ort. 17 l/100 km yakıyor.Eski tip mekanik enjeksiyona sahip olduğu için LPG'ye çevirmeyi düşünmedim.Ama Sizin tüketim gerçekten yüksek.Motor değişimi için öncelikle işini iyi bilen bir trafik müşaviri bulmalısınız.
Ben benzinli motoru biraz daha yorup , bütçem de müsait olduğu zaman ya G500'lerdeki V8 benzinli motoru , ya da CDI dizel motoru koymayı düşünüyorum.

nazim merhaba. benim cabrio 230 GE'ydi aldigimda 2000 yilinda. cok kotu benzin yerdi,,,,,beni mahvederdi her yaz kibrisa tatile geldigimde. 12-14 mpg yapardi [kusura bakma] diger olcude bimem nasil hesap yapilir ??? bir depo ile 300 km zor yapardi :-[ bir turlu sorunu bulamadim... ve sonunda w124 300 dizel taktim ve rahatladim :D 18-22 mpg yapardi. bu motor cok iyi ama simdiki motor 606 tipi 2000 model td motor. MUHTESEM !!! 22-27 mpg yapiyor. modern motorlar cok daha ekonomik.bu kesin.

maalesef sonunda ogrendim ki bizim 230 motorlar hava emme yerlerinden ariza yapiyormus ve yakit cok kotu olurmus ! benzin injection sistem veya karbirator bolumune bakin, belki kucuk bir sorun cikar. oralarda olan tum ince hava hortumularini baktir kardes. insallah hatayi bulursun. aslinda bu motorlar saglikli calstigi zaman 18-24 mpg yapabiliyor. iskocyada yasayan bir fransiz G tutkunu arkadasim var ve onun 230 GE ve G500 var. 230'u hic satmayi dusunmez ve cok memnundur her yonden.

eger hatayi bulamzsan td bir motor takmani tavsiye ederim. sprinter motoru super.

slmlr hus55

merhaba arkadaşlar
bendede 1983 moden 240gd var 100km de 19lt yakıyor ne yaptıysam düşüremedim
bende çareyi feda olsun demekte buldum
saygılar

Selamlar,

Bugün besleme ve ateşleme sistemlerine baktıracağım. Kesin bir arıza var çünkü arada motordan patlama sesleri duyuluyor.
İnşallah çözülecek.

Dizel motorlarla ilgili de şöyle bir çekincem var: Diferansiyel oranları bu motorlarla uyum sağlar mı ve aşırı vibrasyon gibi problemler yaşanır mı?
Yardımcı olan herkese teşekkürler,
Nazım

Yakıt konusunda ben de 300 GD aracımı denedim, şehir dışı maksimum 15/100 km/litre. Fazla yaktığından şikayetim vardı, demekki tasarruflu bir aracımız var. Enjeksiyonlumu ,değilmi hiç malumatım yok. Takip ettiğim Amerika sitesinde, 617 Turbo dizel motorların G ler için mükemmel bir performans sağladıkları anlatılıyor.

Bende benım aracımınkini yazayım 100 km/13-14 ltre ortalamasında yakıyor.Yani iyi ancak motorum orta duzeyde bıraz daha ıyı olsa tahmınım 1 lt daha az yakar.B u arada sunu bılıyorum 4 sene once land dıscovery MPİ vardı en kucuk motorlu dıscovery ıdı ınanmıyacaksınız ama o gun ıcın 400-500 bın lıra yakıyordu km basına .Kücük motor agır arabalarda cok yaktırıyor onu bılıyorum.Hele G 200 ler var ıtalya ıcın uretılmıs onlar 30 lt yakın yakıyorlar.

ya bu aynı taksı motoru var taksıler bu kadar yakmıyorda bunlar nıye bu kadar yakıtlıkı anlamadım agırlık bıraz fazla bunun bu kadar etkısı olurmu

mogzilla' Alıntı:
Yaşar Bey doğru söylemiş.Benim 300G şehir içi ort. 17 l/100 km yakıyor.Eski tip mekanik enjeksiyona sahip olduğu için LPG'ye çevirmeyi düşünmedim.Ama Sizin tüketim gerçekten yüksek.Motor değişimi için öncelikle işini iyi bilen bir trafik müşaviri bulmalısınız.
Ben benzinli motoru biraz daha yorup , bütçem de müsait olduğu zaman ya G500'lerdeki V8 benzinli motoru , ya da CDI dizel motoru koymayı düşünüyorum.

Benim aracımda da mekanik enjeksiyon var ve çoğu kişi sıralı sistem LPG takılmaz dedi ama bir yerde taktırdık 5.000 km yol yaptık sorunsuz devam ediyoruz umarım aynı sorunsuzlukta devam edebiliriz.

bu araca 250 dızel 5 ılerı sanjımanlı guzel olur ee tabı turbolu cok cok daha ıyı olur

aslında motor degısma ımkanı yenı kanuna gore olmuyor eskı tıp yanı karbıratorlu motorlara mercedesın 124 kasa yanı 89-91 model arası 230 e motorlar da cok guzel ve daha orjınal olur hem enjeksıyonlu hem tuplu hemde yenı tıp motor.bende olsa bu arac hıc dusunmem sanırım 1 mılyar cıvarına bulunur bunu alır takardım eskı tıpler randımansız motorlardır

Selamlar,

Bugün sübap ayarları için gönderdim aracı, inşallah düzelecek.

606 kodlu motor sprinterde de bulunan motor mudur?
2000'li yıllarda G290Td'lerde kullanılan motorla birebir aynı mıdır?
Yoksa biyel kolları düşük devir yüksek çekiş için farklı mıdır?

Teşekkürler,
Nazım

spıntırı bılmıyorum 290 td motorlar 97 model e 290 mercedes 210 kasaların motorudur yanı eskı model 259 td nın daha guclusu ve daha modellıdır.kod olarak tam aklımda degıl

cartop, 617a cok iyi bir motor abi. basit, ve cok dayanikli. ayni zamanda G icin cok uyumlu ve kolay takilir. bu mototlar hep otomatik olarak sunuldu, o yuzden sanziman uydurmak gerekecek. guc ise 120-125 bhp [ps] civarinda. tiork ise 150 lb/ft.

606 tip motor 1997-2001 arasi uretimi olan e class'a ait, ve 1999 2002 arasi uretim G serisinde bulundu. almanyada efsane G olarak taninir bu model cunku 2002'den sonra elektronikler artti ve sorunlar da......[177 bhp. ama tork'u emin degilim ama 260 lb/ft. tabii mekanik pompaya cevrilince 160 bhp dusuyor sanirim.

sprinter motor [312 sprinter model] 2.9 td motor, e serisinde bulunan motor. 140 bhp civarinda galiba.

Merhaba Nazım Bey,

Aracınız gerçekden çok yakıyormuş ama kesin bir problem var çünkü bu kadar yakması mümkün değil.

Ben de 1989 model GE 230 var, 5 kapılı modeli tahmin ediyorum sizinkiyle aynı. Benim aracımda şehiriçinde benzinde 16-17lt/100km, LPG'de 19-20lt/100km yakıyor. Aracınızın motoruna iyice baktırın, eminim sorunu bulursunuz ve aracınızın yakıt tüketimi en kısa zamanda düşer. Gelişmeleri bekliyoruz.

Görüşmek dileğiyle,

Cenk

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.