230g hidrolik direksiyon yardımı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mrtakd Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,156

mrtakd

Ana Kamp
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katılmış bir üye olarak yeni aldığım 86 model 230g aracımla ilgili birkaç sorum olcak

aracım 86 model botaştan çıkma 230g ön arka kilitli difransiyel bulunmamakta, 1 haftadır kullandığım aracımdan gayet memnunum fakat hidrolik direksiyon taktırmak istiyorum fazla bilgim olmadığı için aracımda hangi parçaların değişceğini, hangi araçların parçalarının uyabiliceği hakkında yardımcı olabilirseniz sevinirim.

bide aracı 5 ileri şanzumana çevirebiliyormuyuz? çevirirsek arazi viteslerimizde herhangi bir problem olurmu? bildiğiniz uyan 5 ileri şanzuman varmı?

Etiketler
Ynt: 230g hidrolik direksiyon yardımı

hos geldın ! 230G ıcın uygun hırdolık dumen takamak bence oluyor ama parcalar gerekıyor tabıı. bir arastirmak lazim vanlarin uyarsa.

sanziman'a gelince, 5 vites sprinter van sanzimani super uyar !! tahminim 96-99 arasi, 711 numarasi ile basliyor kodu. bu sanzimanlarin dislileri cok dusuk olur ve arazide super performans gosterir. takviye vitesine hic problem yapmaz, hatta GA agir vites kadar guc verir normal S, ve SA takviye viteslerinde.

slmlr hus55

Selamlar,

Hidrolik direksiyon konusuna henüz el atamadım ama benim 230G'ye 5 ileri şanzıman taktırdım.
Şimdi OM602 2.9 sprinter motoru taktırıyorum ve şanzımanın mili kısa geldiği için başka bir 5 ileri şanzıman aldım.
İstersen maliyetine yollayabilirim sana ilk şanzımanı. 1. vitesi çok kısa; çoğunlukla 2. viteste kalkış yapıyorum.
Sprinter şanzımanının üstten kollu versiyonunu denedik; klima petekleri olmasa belki olurdu ama; benim araca olmadı.

Kolay gelsin...

Abim benim araç benzinli dizel motor takabilirmiyim araştımasındayım aracı yeni aldığım için birkaç sorunla uğraşıyorum ruhsatta 240GD olarak geçiyor ama yakıt tipi benzin gözüküyor aracın tarihçesini araştırmaya gidiyoruz. eğer dizel motor takamassam benzinli yeni nesil bir motor takmayı düşünüyorum. Lpg takıyım dedim onunda 240 GD geçtiği için onunda projesi bulunmuyor. Bana g serisinde kullanılan hidrolik direksiyonun başka hangi modellerde kullanıldığı lazım.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,914
Kayıtlı Üye Sayımız
166,943
Kaydolan Son Üyemiz
PatBora

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.