3,2 Duratorg 200 hp. Ford Motor Hakkında

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan altuncu57 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,757

altuncu57

Zirve
Yer
Ayancık/Sinop
bu motorların discovery 1'e olup olmayacağı konusunda bilgisi olan arkadaşlarım varsa ve paylaşırlarsa sevinirim.aracımdaki motor 3,0 tdi.şanzımanım rn380.dişli oranın1-41.forumda birçok arkadaş puma motor kullanmakta.bu motorlardan farklı olarak dediğim 200 hp. 'lik motorların artısı eksisi nedir.?monte edilip edilmeyeceği sıkıntıları konusunda bilgilendirirseniz sevinirim. şimdiden verdiğiniz bilgiler için teşekkürler....

Etiketler
Ynt: 3,2 Duratorg 200 hp. Ford Motor Hakkında

Selamlar Azmi bey;

Bu motoru incelemiştim. Gördüklerim şunlar:

Artıları:
- Öncelikle güç...
- Elektronik olarak güç artırımına müsait,
- Yakıt tüketimi mekanik 2.4 Puma ile aynı seviyelerde,

Eksileri:
- Elektronik olduğu için bir çok yerde sensör var (örn: Gösterge paneli, gaz pedalı vb gibi yerler)
- Aracın genel tesisatı ile motor tesisatı arasında bağlantı var. Dolayısı ile sadece motor tesisatı yeterli değil.
- TDCI motor olması nedeniyle enjektör fiyatları çok yüksek, dolayısı ile bakım maliyeti ucuz değil.
- Ek olarak tüm elektronik motorların genel sorununu, yani parçaların arızalanma sürecinin tahmin edilemeyişini ve onarımın çoğu durumda mümkün olmadığını ekleyebiliriz.
- Orjinal Disco'nun frenleri ve yürürünün bu motorun torkuna dayanıp dayanamayacağı da bir soru.

Şuan 265 75 16 lastik, 3.54 diff, 1.22 HI dişlisi ile 130PS 2.4 Puma kullanıyorum, yetiyor. Eğer denemek istersen, İstanbul'a beklerim.

Benimde uzun zamandır kafamda olan bir konu bu.Yaptığım yüzeysel araştırmalarda, aracın ecu'sü ve elektrik sisteminin akuple olduğu,kilometre saati ve diğer ikaz lamba vs.'lerle entegre olarak çalıştığı bilgisine ulaştım.AncakFord'da Servis teknik müdürlüğü yapan bir tanıdığım var, o bu konuyu benim için araştıracaktı.

göktu' Alıntı:
bu motoroun fiziki olarak defendera sığması mümkün mü?

ayrıca şanzıman olarak rn380 le kullanılabilir mi peki?

ford minibüslerde iki motorda kullanıldığına göre sorun olmasa gerek.Ama bu motorun yukarıdada dediğim gibi esas sorunu ecu, göğüs teşkilatı komple çalışma sorunu.Çözülürse güzel olur ama defendere ne yapar bilmem.:smiley::smiley:

Engin Bey'in de dediği gibi arazide ne kadar elektronik o kadar sorun.ben aracımdaki en elektronik donanım olan merkezi kilit ve otomatik 4 cam ile yoluma devam edeyim en iyisi.zaten aracımın üzerindeki motor orj. 51,000 km'de ve hiç sorun yok.elektronik işlerden uzak durmak lazım.

edaghan' Alıntı:
Para çok diye anladım... :smiley:
abi para çokluğu değil de,

mekanik pompalı bir transit motoru takmaktan elektronik kısmı haricinde başka ne tür sıkıntısı olabilir diye beyin jimnastiği yaptık biraz.)

gerçi prizdirek işi var
kaldırması zor gibi kaynaklanmış prizdireğin

şanzıman yine öyle

Klima kompresörüyle sığmazz 130 luk sığmadı bu hiç sığmazz :D

göktu' Alıntı:
abi para çokluğu değil de,

mekanik pompalı bir transit motoru takmaktan elektronik kısmı haricinde başka ne tür sıkıntısı olabilir diye beyin jimnastiği yaptık biraz.)

gerçi prizdirek işi var
kaldırması zor gibi kaynaklanmış prizdireğin

şanzıman yine öyle

R380'nin prizdireği direkt uyuyor.. kaynak pek sağlıklı olmazdı...

sword7' Alıntı:
Klima kompresörüyle sığmazz 130 luk sığmadı bu hiç sığmazz :D

Klima için çözüm istiyorsan, konuşalım. Takan ustayı tanıyorsun zaten.

edaghan' Alıntı:
R380'nin prizdireği direkt uyuyor.. kaynak pek sağlıklı olmazdı...

Klima için çözüm istiyorsan, konuşalım. Takan ustayı tanıyorsun zaten.

Evet görmüştüm sağ üste takmışsınız klima motorunu, orjinal yerine sığmıyor maalesef...

göktu' Alıntı:
rn380 in prizdirek transit motoruna mı uyuyor direkt? bu 3.2tdci a mı? v184e mı?

mekanik mazotlu motora uyuyor. 3.2lt için araştırmamıştım...

sword7' Alıntı:
Evet görmüştüm sağ üste takmışsınız klima motorunu, orjinal yerine sığmıyor maalesef...

evet, maalesef.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR