KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
yinede bir bilene söktürmek daha akılıca olur.eksoz üstünde olduğu için yöğun miktarda paslı oluşumu olacaktır bu yüzden sökerken siyirma yada daha kötüsü kırılma ihtimali var
Bugunki söktüklerimden sonra inanın sökmekten ziyade erişmek mesele bişeylere kaputun altında.
Zaten daracık yer, bi lpg bi vinç solenoid kutusu derken iyice daraltılmış
Bugun buji değişimi, kelebek temizliği, tps temizliği baya bi yordu. Elektrikli fan olmadan geziyorum o konuya hiç girmeyeyim.
Benim araç 2.4 lt. olduğu için 12.5 lt. size düşük gelmiş olmalı, fakat 3.7 nin tüketimi de 20 lt. olmamalı, benim bildiğim kadarı ile 15 lt. civarı genelde.
Yazilanlari forumdan tek tek kagida gecirin. Kontrol listesi olusturun. Jeep wj icin neler problem olabiliyorsa bunda da asagi yukari onlar ters gider.
wj 4.7 ile kj 3.7 yi mukayese bile etmemek lazım.neticede iki araçta farklı kullanım amaçlarına hitap eder.aralarındaki en önemli fark arazi şanzumanları.wj sürekli 4 çekerken kj 2 çekerde kullanılabilir.bu durumda otomatik olarak aracın alt takım akisler ve şanzumanı dırek etkılıyor.birde parça gerektiğinde nedense wj kasaların parçaları % 100 daha pahalı.kj kasa alırken en önemli şey bence aracın kasasının orjınal ve elektronik aksamının ellenmemiş olması lazım.geri kalanını halletmek çok fazla önemlideğil.örnek benim aracın komple ön takım fren balataları şanzuman yağ ve filitresi buji takımı orjinal olmak kaydıyla 1350 tl tuttu.
Bugunki söktüklerimden sonra inanın sökmekten ziyade erişmek mesele bişeylere kaputun altında.
Zaten daracık yer, bi lpg bi vinç solenoid kutusu derken iyice daraltılmış
Bugun buji değişimi, kelebek temizliği, tps temizliği baya bi yordu. Elektrikli fan olmadan geziyorum o konuya hiç girmeyeyim.
Jiplerle ilgili genel dikkat edilecekler tamamda, vites geçişlerinde vuruntu var mı, şanjuman da kaçırma var mı? Arazi vitesi geçişlerinde ses, katırtı kuturtu var mı? Motor üflüyor mu? Yağ yakıyor mu? Vs. Vs. Ama "kj" lere has kronik masraf çıkarabilecek - ve alırken gözden geçirmemiz gereken , bu aracın kullanıcılarının en iyi cevaplayabileği, tecrübeyle sabit bilgiler harbi işimizi çok kolaylaştırır..
kj kasalarla ilgili benim bildiğim tecrube ettiğim yada duyduğum kronik bir sıkıntısı yok.hatta jeep işiyle uğraşanların söylediği en sorunsuz araç olduğu