3. Boğaz Köprüsü Henüz Yok Ama Yolları Bitiyor Bile

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan seyyah-34 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,231

seyyah-34

Zirve
Yer
istanbul
Henüz boğaz köprüsünün yeri belirlendi belirlenecek derken yolları bitiyor bile , gezenbilirli olarak ilk sizlerin benim objektifimden izlemenizi istedim resimlerin tamamı tarafımdan çekilmiştir haritalar hariç alıntı resimler yoktur.
3.boğaz yollarının yapım aşamasında öyle abartıldığı kadar çam ağaçları kesilmemiştir hatta çamlardan kaçılarak fundalıklardan geçirlimiştir yüzde seksen fundalık yüzde yirmi çam ağaçları kesilmiştir bu benim tespitlerimdir her hafta orada çalışmaları yerinde izleyen bir arkadaşınız olarak.
istanbul artık yükünü taşıyamadığından halkında yıllardır kendi imkanları ile çarpık yapılaşmaya sebeb olması bunuda islah etmek ateşten gömlek olması nedeni ile öyle tahmin ediyorum ki artık düzenli bir yapılaşma ile istanbulumuz kuzeye kaydıralacaktır. herne kadar küçükçekmece ve zeytinburnu büyük kentleşme projesine pilot bölge ilan edilmiş olsada halk topladığı imzalarla bunu eretelemeyi şimdilik başarmıştır ne büyük tezattır ki yine kendi binasını bile çürük yapan aynı halkımız bir deprem anında sokaklara dökülerek nerde bu devlet diye bağırabilmektedir .. bunun zorluğunu gören yetkili veya etkili kurumlar bu ilan edilen pilot bölgelerde yıkım ve takaslara pekte fazla gitmiyerek yeni istanbulu kurarak depremlere sağlıklı yapılarla hazırlanmaktadır. bunun örnekleri özel ve devlet yapıları ile istanbulun her semtinde her ilçesinde aşikar şekilde göze çarpmaktadır : halkalı da 11 bin konut , kayabaşında 7 bin konut , yine kayabaşı olimpiyat stadı çevresinde şimdi de temeli atılacak 65 bin adet konut , ve daha kuzeye doğru kayan devamı gelecek binlerle ifade edilen projeleri olan konutlar bu yerlerde modern şehir yaşamının bütün ihtiyaçları mevcut olup her türlü ulaşımda yeni yollarla istanbula yeni bir çehre kazanmasına esas istanbul olan sur içinin boşalmasına vesile olacağa benziyor sadece sur içi değil sur dışının bile boşalabileceği gözlerden kaçmıyor.
gezenbilir li bir arkadaşınız olarak çok gezmem sebebi ile bunları sizlerle paylaşmak istedim.
[attachment=1][attachment=3]

3. boğaz köprüsü yolları.

3..BO?AZ YOLUNUN GÜZERGAH HAR?TASI.jpg

Etiketler
Ynt: 3.boğaz köprüsü henüz yok ama yolları bitiyor bile

Daha henüz 2009 başlarında inşaa haldeki 3. boğaz köprü yolları çok kısa bir sürede istanbulun kuzeyinde bulunan arnavutköy tayakadın köyüne ulaşmış durumdadır oradan çatalcanın kuzeyi yassıörenden devamla yoluna devam edecek hatta bazı yerlerde tarım arazilerinden geçerken aldığım bilgilere göre bir çok yerden viyadükler ile yolları yukarıdan geçirceklerini söylüyorlar bu söylenen yere şimdilik sadece 2 km kaldı oraya vardıklarında yeni yeni resimlerle buraya eklemeye çalışıcağım.
çalışanlardan alıdığım bilgiler ışığında yolun eninin 80 metre olduğunu öğrendim. herne kadar bu yollara ve 3.köprüye karşı çıkılsada istanbula çok ama çok rahat nefes aldıracağı ve trafiğin çok büyük ölçüde rahatlıyacağı istanbul doğumlu biri ve istanbulda çok eski bir otomobil ustası olarak ve ve çok gezen biri olarak ben böyle düşünüyorum.
[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

3.BO?AZ YOLUNUN ?N?AA HAL? (6).jpg

3.BO?AZ YOLUNUN ?N?AA HAL? (16).jpg

3.BO?AZ YOLUNUN ?N?AA HAL? (3).jpg

3.BO?AZ YOLUNUN ?N?AA HAL? (4).jpg

3.BO?AZ YOLUNUN ?N?AA HAL? (9).jpg

Ynt: 3. Boğaz Köprüsü Henüz Yok Ama Yolları Bitiyor Bile

istanbulda yaşayanlar kemerburgaz göktürk tarafından batıya doğru yol alan bu yolu ,yine kemerburgaz tarafından veya mahmutbey arnavutköy tarafından gelip biten ve inşaası süren istanbul için hayati söz konusu olan bu yolları ,yerinde izleyebilirler . ayrıca kemerburgaz üzerinden gelecekler yeni bitmiş yolları kulanacaklardır ,hatta bu yolu ilk defa kullanlardan gezenbilirin motorlu ekipleri ve onlara eşilk eden gezenbilirin önemli isimlerinden birisi olan nadir uğurlular ,namı-diğer mogzilla bey i de bir tesadüf eseri yeni yolların resim çekimleri için gittiğimde objektifime takılmış olarak gördüm ,herne kadar gaza bastım ise transporterle onun mercedesini yakalamak imkansız oldu ,resim kareme gezenbilirin motorları girdi isede nadir bey gözden kaybolmayı başardı ,eee nede olsa karşımda beni 7 yıl farkla geçen bir jokey vardı :D :D .
[attachment=2][attachment=3][attachment=5]

3.BO?AZ YOLUNUN ?N?AA HAL? (1).jpg

3.BO?AZ YOLUNUN ?N?AA HAL? (2).jpg

3.BO?AZ YOLUNUN ?N?AA HAL? (14).jpg

3.BO?AZ YOLUNUN ?N?AA HAL? (15).jpg

şimdi burada göreceğiniz beyaz taştan örme olan temiz içme suyu kanalıdır osmalı padişahı fransızlara durusu (eski adı terkos ) da 1883 yıllarında yaptırmış olduğu istanbula su taşıyan 30 kusur km lik bir kanaldır kanal ters U harfi şeklindedir bunun hikayesi biraz uzun olucağından fazla girmek istemiyorum kısaca terkostan kömür yakılmak sureti ile dev grankın dönmesi ile elde edilen buhar enerjisi sayesinde su tayakadın köyü civarında tepe olan bir yere çıkartılır buradan bu kanal ile muzzam bir terazi ile inşaa edilen bu kanalla içme suyunu istanbula doğru 30 km boyunca toprağın altından kendi akışı ile verilmiştir .[attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5][attachment=5]

3.BO?AZ YOLUNUN ?N?AA HAL? (11)TAR?H? SU ?EBEKES?.jpg

3.BO?AZ YOLUNUN ?N?AA HAL? (13).jpg

3.BO?AZ YOLUNUN ?N?AA HAL? (12).jpg

3.BO?AZ YOLUNUN ?N?AA HAL? (17).jpg

3.BO?AZ YOLUNUN ?N?AA HAL? (18)TAR?H? SU ?EBEKES?.jpg

resimler ceptelim ile çekilmiştir ,görüntü bozuklukları için özr dilerim ,ben anı yakalamak için fotoğraf makinası olarak ceptelimi kullanıyorum , tabiiki prfyonel makinalar ile kıyaslamak asla mümkün olamaz ,ama öyle bir makina kullanıcısı evinden, arabasından, koruma çantasından ,çıkarana kadar olan zaman da ben kareyi yakalamış olurum diye düşünüyorum uzun bir zamandır (30 yıl kadar) görüntü kötü olsada böyle amatörce belki acemice bu hobimi sürdüyorum binlerce resimlerim vardır , ayrıca usta fotoğrafçılardan özr dilerim.
[attachment=1][attachment=2][attachment=4]

3.BO?AZ YOLUNUN ?N?AA HAL? (5).jpg

3.BO?AZ YOLUNUN ?N?AA HAL? (7).jpg

3.BO?AZ YOLUNUN ?N?AA HAL? (8).jpg

şimdi keyfile ve gönül rahatlığı ile çok daha iyi bir ulaşım daha güzel bir sürüş hepsinden önemlisi de kaza olma olasılığını büyük ölçüde düşürülmesine sebeb olucak 3.boğaz yollarının 35 km lik biten kısımları vatana millete hayırlı olur inşaallah kazasız belasız yolculuklar temennisi ile saygılar sevgiler değerli gezenbilirliler.

bu konuyu hazırlamak sizde üstteki hazırlanış saatinden görüyorsunuz belki epeyce bir zaman ve emek aldı ( 6 saat kadar ) umarım faydalı olur bilgilerinize sunmakla.
resimlerdeki motorlar gezenbilir ailesine aittir tesadüfen resimlere girmiştir burada yeni yolları ilk deneyenlerinde gezenbilirliler olduğu tescil edilmiştir :D aslında ben yolların resimlerini çekmek için gitmiştim
[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4][attachment=5]

3.BO?AZ YOLUNUN B?TEN KES?MLER? (1).jpg

3.BO?AZ YOLUNUN B?TEN KES?MLER? (2).jpg

3.BO?AZ YOLUNUN B?TEN KES?MLER? (3).jpg

3.BO?AZ YOLUNUN B?TEN KES?MLER? (4).jpg

3.BO?AZ YOLUNUN B?TEN KES?MLER? (5).jpg

Şuanda tayakadından çıkan bir araç 15 -20 dakika gibi bir kısa sürede sarıyerde veya maslakta olabiliyor ,edindiğim bilgilere göre ayrıca bu yola bağlantılı istanbula dikine yani güneyden ,kuzeye yollarda yapılıp ulaşılmayan yer kalmayacağıdır ,en çok ta sarıyerde oturan ve bu yerleri en çok kendisinin kullandığını gördüğüm nadir bey (mogzilla) in kullanacağı aşikardır :D kendisi buralarda bir zamanlar sellerin içinde seyir etmek zorunda kalmıştır ,artık yeni yollarımızı güle güle kullanın sayın nadir bey saygılarımı sunarım .

3.BO?AZ YOLUNUN B?TEN KES?MLER? (6).jpg

3.BO?AZ YOLUNUN B?TEN KES?MLER? (7).jpg

3.BO?AZ YOLUNUN B?TEN KES?MLER? (8).jpg

3.BO?AZ YOLUNUN B?TEN KES?MLER? (9).jpg

3.BO?AZ YOLUNUN B?TEN KES?MLER?(10).jpg

Konu ilgili birde link mevcut

http://video.ntvmsnbc.com/default.aspx#v024093168070114040165028154164174123171035170045

Taaaa Ankara' dan, taaaa İstanbul' daki 3. boğaz köprüsü inşaatını gözlemliyoruz.....

Emeğinize sağlık Kemal bey, elleriniz dert görmesin......

Ayrıca oradan buradan alınmış fotoğraflarla değilde, bizzat gidip, çekip, paylaştığınız kareleri kullanmanız inanın çok takdir edilmeli...

6 saat emek vermişsiniz, resmen, neredyse 1 mesai harcamışsınız. Tebrik ederim....

Gezenbilir' in iki tekerli üyelerininde tesadüfen karelere girmesi de, bence, Cosmic bi olay ;D Süper hoşuma gitti ;D

Lütfen devamınıda bizlerle paylaşınız, hatta mümkünse, karelediğiniz yerlerin uydu fotoğraflarınıda google earth ile yayınlayınız ki, uzaktaki bizlerinde iyice otursun aklına konu, inşaat.... zira bahsettiğiniz semtlerden zerre haberim yok ;D cehalet işte... Gezmeyenbilmez ;D

Teşekkürler.... Şu anda sitede kimsecikler yok. Sabah uyanacak İstanbul' da yaşayanlar ve bu konuyla karşılaşacaklar. Şaşıracak, sevinecekler..... ;D

:D :D
alp bey kardeşim seni uykusuz bıraktığım için özür dilerim tabii taze haberi ilk ben izliyim diye o saate kadar bekledin beni değilmi :D :D taaa 05.30 terk etmişsiniz siteyi şimdi kesin mışıl mışıl uyuyor olmalısınız :D :D
ama gerçektende bende nette biraz araştırdım böyle açıklayıcı veya detaylı resim ve bilgiler malesef henüz yok ama artık çok önemli halkın günlük kullandığı alanlara geldiler bundan sonra medyada sık sık görürsünüz haberlerini nette böyle detaylı bilgiler göremeyince ilk gezenbilirliler görsün bilsin istedim bütün çalışmalarım amatörcedir .
alp kardeşim ne demek cehalet hayır , blimiyordunuz gezenblirin değerli üyesi olarak öğrendiniz işte ,ayrıca uydu fotoğrafları yetersiz demek ,olur daha geniş bir uydu resmi koyabilirim. ayrıca yolun diğer kısmılarının da edirneye kadar olan bölümlerinide işler bittikçe resimlerini yayınlamaya çalışacağım.
ilgi ve alakanıza teşkkürler eder , her geçen gün daha modern daha yaşanacak hale gelen getirilen istanbulumuza bütün türkiyedeki gezenbilir üyelerini bu dünya güzeli ilimizi görmeye davet ediyorum , 1 yıl kadar sonra bende güzel türkiyemi dolaşmaya çıkacağım inşaallah.
saygı ve sevgilerimle.
not : az sonra birazdan yine o yöne doğru yola çıkıyorum oturduğum yere 35 km civarındadır kayda değer yeni resimler olursa çekmeye çalışacağım

ellerınıze ve emegınıze saglık kemal bey bır gununuzu harcamıssınız bılgılendırmek ıcın tekrar tesekkur ederım

Şimdi ise aracımız ile Bağcılar mahmutbey mevkiinden yola çıkıp istoç önünü takiben askeriye sahasında bulunan yolun nasıl otoban misali yola dönüştüğünü oradan da habibler e daha sonrada arnavutköy ,taşoluk ve nihayetinde söz konusu ettiğim ve çalışmaların büyük bir hızla devam ettiği 3.boğaz otoban yolluna istanbulun güneyin de kuzeyine doğru resimlerle bir yolculuk yapacağız ,tabii ki istanbulda yaşayan ve birazda coğrafya bilgisi iyi olanlar daha çabuk anlayacaklardır ,bunun haricinde ayrıca resimlerin üzerlerine de daha kolay anlaşılması için açıklayıcı bilgiler yazmaya çalıştım umarım yapılan çok güzel çalışmaları ve değişen istanbulumuzun yeni çehresini ve trafiği muazzam bir şekilde rahatalatacak yeni yolları tanıtabilirsem ,bilmiyenler için hem rehber hemde bir bilgi kaynağı olabilir diye sizler için tüm çalışmaları yerinde resimlemeye çalıştım ,yanlız ben fotoğraf makinası olarak sadece ceptel kullandığım dan görüntü kalitesi için herkesten özür dilerim ,malesef bu çok daha kolayıma geliyor ve anında cebimde bulunması çok işime yarıyor .

Peki şimdi resimlerimiz yol güzargahına göre sıra ile çekilmiştir resimlerle mahmutbeyden yola çıkıp habiblere sonra, arnavutköye ,sonra taşoluk , ve karşımıza 32 km ilk bir yolculuktan sonra nihayetinde 3.boğaz köprüsü yollarının çalşmalarının yapıldığı tayakadın köyü ve yeni otoban yolları gelecektir .
kazasız keyifli yolcuklar dileklerimle .
[attachment=1]

3. boğaz köprüsü yolları

3.BO?AZ YOLUNA PARALEL OTOBAN (45).jpg

3.BO?AZ YOLUNA PARALEL OTOBAN (42).jpg

3.BO?AZ YOLUNA PARALEL OTOBAN (39).jpg

3.BO?AZ YOLUNA PARALEL OTOBAN (40).jpg

3.BO?AZ YOLUNA PARALEL OTOBAN (38).jpg

3.BO?AZ YOLUNA PARALEL OTOBAN (46).jpg

3.BO?AZ YOLUNA PARALEL OTOBAN (35).jpg

3.BO?AZ YOLUNA PARALEL OTOBAN (33).jpg

3.BO?AZ YOLUNA PARALEL OTOBAN (34).jpg

3.BO?AZ YOLUNA PARALEL OTOBAN (5).jpg

3.BO?AZ YOLUNA PARALEL OTOBAN (1).jpg

3.BO?AZ YOLUNA PARALEL OTOBAN(2).jpg

3.BO?AZ YOLUNA PARALEL OTOBAN (3).jpg

3.BO?AZ YOLUNA PARALEL OTOBAN (48).jpg

3.BO?AZ YOLUNA PARALEL OTOBAN (4).jpg

3.BO?AZ YOLUNA PARALEL OTOBAN (7).jpg

3.BO?AZ YOLUNA PARALEL OTOBAN (9).jpg

3.BO?AZ YOLUNA PARALEL OTOBAN (10).jpg

3.BO?AZ YOLUNA PARALEL OTOBAN (11).jpg

3.BO?AZ YOLUNA PARALEL OTOBAN (15).jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,032
Kayıtlı Üye Sayımız
166,772
Kaydolan Son Üyemiz
feryboatcom

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR