3 Kapı Vitara 1" Yükseltme Operasyonu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan schweps Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 148
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 43,021
Ynt: 3 Kapı Vitara 1" Yükseltme Operasyonu

MOBİDİK' Alıntı:
evet kürşat kardeşim.yeni nesil suv araçlar fazla hırpalanmaya gelmez.ama 95 öncesi makaslı araçlar bu işn üstadıdır. arazi içn mükemmel. asfaltta 90 nı geçme sakın..

Son gezide Mustafa Abi'nin araçta gördüm ben bu olayı. Engebeli ve seviye farkı çok arazide kasa sabit duruyor yukarıda, aşağıda alt takım tekerler yüksek seviye farkına rağmen sorunsuz yere basıyor. Bizim arabalarda böyle esneme yok. Tabi süspansiyon çalışma mesafesinin kısalığı ve viraj denge çubuğu da etkili, ama anladığım kadarıyla esas fark bu şase olayı. Sizin arabalarda tüm tekerler zor koşullarda dahi yere basabilirken bizim arabalarda en ufak seviye farkında bir teker hemen havaya kalkıyor, kasa esnemiyor, alt takımın hareket mesafesi çok az.

Etiketler

Haklısınız, araba yan kayıp bir engele çarptığında yükseklik arttıkça ne olursa olsun takla riski de artıyor tabi. Kaldırım olur, kütük olur, hendek olur, böyle durumlarda araba ne kadar yeni, gelişmiş, dengeli, elektroniğe sahip olsun, yüksek olduğunda devrilme riski artıyor.

Ağırlık transferi de yüksek arabalarda çok etkili. Bir tarafa sert bir manevra yaptıktan sonra hemen diğer tarafa sert bir manevra yaptığınızda yüksek arabalar anında iki tekere kalkabiliyor. Top Gear programından Tiff Needell'in bir videosu vardı ama baya aramama rağmen bulamadım. Eski model bir Range Rover mıydı tam hatırlayamadım, slalom testi yapıyordu galiba, ilk kukayı dönüp ikinci kuka için diğer tarafa kırdığı anda araba iki tekere kalkıyordu hemen. Şehirlerarası yollarda yüksek hızlarda önünüze köpek, araba vs. bir şey çıktığında oluşabilecek çok tehlikeli bir durum. ESP'li olan araçlar bu taklayı elektronik olarak engelleyebiliyorlar diye biliyorum ama bahsettiğiniz gibi yan kayıp bir yere çarparsa hiç şansı yok.

şenol abi burdamısın : ???

Keyifle okudum, teşekkürler...