Ynt: 3 Kapı Vitara 1" Yükseltme Operasyonu
Teşekkürler Çağlar hocam,
Haklısın ölçünün fotoğraflanması eksik oldu. Ama yükseltme işi bittikten hemen sonra alınan ölçü aldatıcı olur diye düşünüyorum.
Araç birkaç km yol yaptıktan sonra oturmuş haliyle mukayese etmek doğru olur.
Ayrıca yukarda mesajlarımda bahsettiğim gibi, arka amortisörü idareten bağladık. Uzatma filan kullanmadan, sadece ilave lastik takoz ekledik.
Bahsettiğin uygun adaptör, fotoğrafta gözüken parça ise, 1" ve 1 1/4" yükseltmeler için uygun değil.
[attachment=1]
Yapısı gereği haddinden fazla uzun oluyor. Şase bağlantı kulağındaki deliğin çapını büyütme ile belki fazlalık, uygun mesafedeki fatura ile şase bağlantı kulağının üstüne taşınabilir ama aracın orjinalliğini bozmak istemiyorum.
Dolayısıyla amortisörün alt bağlantısında uygun uzatmayı yapacak bir çözüm düşünüyorum.
Fikir verecekse, işlem bittikten sonra çamurluk altından zemine olan ölçüyü almıştım 82,5cm geliyordu. (bunda Federal lastiğin katkısını da gözönünde bulundurmak lazım)
Standart halinin ölçüsü neydi diye eski notları araştırmam lazım.
4 L' Alıntı:
Şenol hocam ellerine sağlık, keşke başalamadan önce ve bittikten sonra yükseklik ölçülerini fotoğraflayıp aradaki farkı gösterbilseydiniz.Çalışma güzel olmuş, arka amortisör için ise uygun adaptörden başka sağlıklı seçenek yok gibi görünüyor.