34 Veya 35 inch 16 Jant Çamur Lastiği Önerileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan discovery-V8 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 30,528
Ynt: 34 Veya 35 inch 16 Jant Çamur Lastiği Önerileri

Yavuz'cum senin derdinin ilacı Cooper STT . Çamurda yeterli olduğu gibi, ses ve ıslak asfaltta kaymama konusunda çok ısrarlı. Cherokeemle başlayan bu lastik markası ile olan tecrübem CJ ile devam ediyor.
6 ebat 16 jant seçeneği var. Cooper Türkiye'den Serdar beyle irtibata geçebilirsin.

http://www.coopertire-tr.com/ Türkiye sitesi..

Etiketler

Normalde pek getirlimeyen ama Orkun'un getirttiği Maxxis Creepy Crawler da çözüm gibi. 35/12.5/16.
Bu lastiğin çok güzel 31'e denk gelen 7.00/16'sı da var. Mis mis ama getirmiyorlar talep yok diye.

http://www.maxxis.com/AutomobileLight-Truck/Extreme-Off-Road/M8090-Creepy-Crawler.aspx

Cooper'da ki 325/80/16 37''. Tadından yenmez! Tabii ki döndürmek ve sığdırmakta sorun olmazsa.
Bir de 315/75/16 var. O da 35'' iyiymiş.

orsa' Alıntı:
Federal'leri Demirtaş Otodinamik getiriyor. Yerleri İstanbul Pangaltı'da. Büyük lastik bayileri illa ki Ankara'da getirebilir.

Ankara bayileri varmış, ama fiyat bilgisi bulamadım. Bilginiz varmı?

http://www.otodinamik.com/

235/85/16 için 175-200 TL arası fiyat alınabiliyor.
Üstüne lastik başı 25 TL eklenebilir.

Yavuz aracını avatarındaki gibi hazırladığını duydum ..Hayırlı olsun ;D

Aklımda hep creepy vardı zaten, halada 1. seçenek.

Uğur STT çok güzel , hele Onurun dediği gibi 37 süper olurda 5 lastik fiyatı benim aracın fiyatını aşmasa iyi olur ;D

Sığdırma konusunda sorun yok, tüm gerekli parça ve alt yapıyı ona göre ya düzenledim, yada parçayı alıp garaja koydum takılmayı bekliyor, ayna mahrutiler seri III , oran 4.67 , şanzıman ve arazi ile oynanmayacak, akslar ascroft heavy duty, bump stop lar XXL, çamurluklar XXL genişletme kitiyle kesilecek, QT 6 dereceli kolları taktım zaten üzerinde , tabi aracı tekrar yükseltmeden takınca sorun çıktı, viraj demirlerinin altına 10 cm lik lastik takoz eklemek zorunda kaldık, fren boruları çelik ve uzun olanlarla değişecek hazır bekliyor, fren diskleri dotted/slotted disk ve kevlar balata ile değişecek, offset li saç jantlarım hazır 5 adet.

38 e kadar takabilirim ama en uygun oran fazla abartmadan 35, elde lastik olmadan tadilata başlayamıyorum çünkü başlayınca mevcut lastikler aracın altınca gazoz kapağı gibi kalacak.

Selamlar

Jeep34' Alıntı:
Yavuz aracını avatarındaki gibi hazırladığını duydum ..Hayırlı olsun ;D

eh neredeyse öyle bişey olacak. ama açıkçası kafam karışık, TÜV olayı aklımı bulandırıyor yaptığım tüm masrafı çöpe atıp boşver demek geliyor içimden , bu haliyle bile benim araç tüv den geçmez, birde aklımdakileri uygulayınca heralde aracı araziye römorkla taşıtırlar bize. ;D

Viraj demirlerinin yapısı,arzide pimini çekinde çıkarılabilen model mi ? (XJ gibi) Yoksa benim Grand gibi sabit mi?

Viraj demirelri önde mafsaldan çevresinde dönebiliyor sorun olmuyor, ama arkadaki kısıtlı, onun çözümü yükselme miktarı kadar şasi ile arasına parça eklemek, daha kolayı söküp atıyorsun sorun kalmıyor ;D Akeri araçlarda fabirakdan viraj demirsiz çıkıyor zaten.

şaftın sürttüğü yer ise öndeki viraj demiri, bu normalde sürtmez, her iki inch yükseltmeye 3 derece castor correction yapman gerekiyor araç yolda gezmesin diye (ingiltedere sigorta şirketleri zorunlu tutuyor), araç dinamiği bozulmasın diye yapması güvenlik açısından şart. 3 dereceye kadar burçlar var bu doğrultmayı yapan benim işimi uzun vadede burç çözmeyeceği için kolları değiştirdim 6 derece ile , ama henüz aracı yükseltmediğim için şaftın içinden geçtiği boşluk daraldı. yükselme tamamlanınca sorun kalmayacak.

Ayrıca kitler falanda var quick disconnect swaybar diye ama bence lüzumsuz masraf, sonuçta 4 cıvata uzun yola gideceğimde takıp, ankaradayken sökebiliyorum ki 2 sene hiç viraj demiri kullanmadım, beni rahatsızda etmedi.

Şaftın sürtüp sürtmediğini her türlü kasıntıda denemen lazım. Arka diferansiyel sağa veya sola da kasıntı yaparak şaftı bir yerlere sürtebilir.

Dingilin yukarı hareketinin son noktası bump stop, viraj demiri şaftın üzerinden geçiyor sadece bunu kontrol etmek yeterli, Dingil aşağı doğru hareket etmeye başlayınca zaten demirden uzaklaşıyor, arkada sorun yok, demir dingilin arkasında. Ayrıca A bar karpuzu orta noktasından mafsalla tuttuğu için dingil sağa sola, ileri geri oynayamaz, yukarı aşağı ve ekseni etrafında (bir lastik yukarı diğeri aşağı gidebilecek şekilde) dönüş hareketi yapabilir.

Selamlar

Siz inşaat hazırlığını bitirmişsiniz. Eğer sadece arazide kullanıyor olsaydınız Silverstone'lar bulunabilirliği ve etkili deseniyle araçta çok iyi dururdu. Trophy'de araçlarda ya Simex deseni (Silverstone, Fedima, Insa Turbo) ya da TSL Interco Bogger vardı.
Gönül 37'' lastikli Disco görmek ister. Ama lastiğin tanesi 400-500'den aşağı değildir.

Silverstone çok güzel ama fazla agresif, yolda kullanamam, 2 takım 35 lastik almam lazım bir yol bir arazi, onları koyacak yer bile sorun olur.

400-500 aslında çok değil şu an için biraz çok, inşaat malzemesi hazır birtek temeli atıp başlamak kaldı. Başlayınca 3-4 günde tamamlarım, Benim projeler in uygulanması uzun sürmüyor önce altyapıyı tamamlayıp sonra işe girişiyorum, Usta yapmazsa ben tulumları giyip dalımyorum aracın altına.;D

bu stt leri bulabileceğim şu anda her hangi bir yer varmı istanbulda yok neredeyse lastikheryere bakıyorum çoğu kişi bilmiyor 255/70/16 yada ben bulamıyorum tavsiye edebileceğiniz yada bildiğiniz bir yer varmı????