KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
selam arkadaşlar 6 ay önce motoruma komple rektefe yaptırdım a dan z ye her şey yenilendi sadece krank kaldı.yaklaşık 15 gün önce hava filteresinin altındaki su tahliye sibobunun hareket ettiğini gördüm içeri ve dişarı şekilde oynuyor ve ses yapıyor(rolantide çalışırken).elimle dokunduğumda dışarı doğru hava verip aldığını hissede biliyorum.gaz verdiğimde ise vakum yapıp yerine yapışıyor.tekrar rolantiye düştüğünde yine aynı ses ve hava alışverişi başlıyor.çıkan hava temiz ve kokusuz.üstten ekzantirikli araçlarda böyle hava alış verişi olur diye söyleniyor nekadar doğru yoksa su tahliye sibobu mu arızalı dır yada başka bir şey.? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
selam arkadaşlar 6 ay önce motoruma komple rektefe yaptırdım a dan z ye her şey yenilendi sadece krank kaldı.yaklaşık 15 gün önce hava filteresinin altındaki su tahliye sibobunun hareket ettiğini gördüm içeri ve dişarı şekilde oynuyor ve ses yapıyor(rolantide çalışırken).elimle dokunduğumda dışarı doğru hava verip aldığını hissede biliyorum.gaz verdiğimde ise vakum yapıp yerine yapışıyor.tekrar rolantiye düştüğünde yine aynı ses ve hava alışverişi başlıyor.çıkan hava temiz ve kokusuz.üstten ekzantirikli araçlarda böyle hava alış verişi olur diye söyleniyor nekadar doğru yoksa su tahliye sibobu mu arızalı dır yada başka bir şey.? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Bendeki ln65 hava filtresinde aynısından benim araçtada var ama o bir süpab şeklinde değil, içi delik konik bir lastik. Eğer yerine tam oturmadıysa ya da eskilikten deforme olduysa öyle oynama yapabilir. Rölantideyken bir miktar hava ters basınçtan ötürü tepme yapabilir çok anormal bir durum değil, gaza bastığınızda gelmiyorsa sorun değil. Bence herhangi bir sorununuz yok.
Bendeki ln65 hava filtresinde aynısından benim araçtada var ama o bir süpab şeklinde değil, içi delik konik bir lastik. Eğer yerine tam oturmadıysa ya da eskilikten deforme olduysa öyle oynama yapabilir. Rölantideyken bir miktar hava ters basınçtan ötürü tepme yapabilir çok anormal bir durum değil, gaza bastığınızda gelmiyorsa sorun değil. Bence herhangi bir sorununuz yok.
hareket tam olarak oynama değil,rolantideyken hava üflemesi var.gaz verdiğimde üfleme kesiliyor emiş başlıyor ve subap yerine yapışıyor...tekrar rolantiye düştüğünde üfleme başlıyor. yani üfleme sadece rolantideyken oluyor.
tahliye subabı arızalıymış deforme olmuş. her şey normal.1tl ye iş çözüldü.hafif şekilde havanın geri tepmesi diğer araçlarda var.tek tek japon araçlarını kontrol ettim hatta bazılarını yoldan çevirdim...
yardımların için teşekkürler.bu gün kaptan11 le hava filtresini yağlı filtreye çevirdik...performans artışı inanılmaz oldu motor sesi azaldı ve motorda bir rahatlama oldu.
Hangi filtreyi taktın, Toyotanın kendi filtresi mi yoksa piyasadan başka bir filtremi. Ben bir ara traktör filtresi sormuştum yağlı tip, ama sonradan başka işler girdi araya unuttum. Yağlı filtre güzel çözüm bence. Filtreyi kaça aldınız?
toyota nın orjinal filtresi değil piyasadan buldum.bizim orjinal filtremizin aynı ölçülerinde ama dikey duruyor.sanki normal filtreyi dikey pozisyona getirmiş gibi...filtreyi 50 tl ye aldım boru kelepçe yağ falan 5o tl de onlar tuttu. önceki gezilerimde su ve çamur girip filtremi tıkadı ve filtre patladı.3 hafta önce de defenderi olan arkadaşa benzer bi filtre uygulaması yaptık harika sonuç alınca arkasından hilux e de yaptık...