3L 2800 Dizel Motor!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan endüstri Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,895

endüstri

Kamp III
Yer
bozüyük
selam arkadaşlar 6 ay önce motoruma komple rektefe yaptırdım a dan z ye her şey yenilendi sadece krank kaldı.yaklaşık 15 gün önce hava filteresinin altındaki su tahliye sibobunun hareket ettiğini gördüm içeri ve dişarı şekilde oynuyor ve ses yapıyor(rolantide çalışırken).elimle dokunduğumda dışarı doğru hava verip aldığını hissede biliyorum.gaz verdiğimde ise vakum yapıp yerine yapışıyor.tekrar rolantiye düştüğünde yine aynı ses ve hava alışverişi başlıyor.çıkan hava temiz ve kokusuz.üstten ekzantirikli araçlarda böyle hava alış verişi olur diye söyleniyor nekadar doğru yoksa su tahliye sibobu mu arızalı dır yada başka bir şey.? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Etiketler

Ynt: 3L 2800 Dizel Motor!

endüstri' Alıntı:
selam arkadaşlar 6 ay önce motoruma komple rektefe yaptırdım a dan z ye her şey yenilendi sadece krank kaldı.yaklaşık 15 gün önce hava filteresinin altındaki su tahliye sibobunun hareket ettiğini gördüm içeri ve dişarı şekilde oynuyor ve ses yapıyor(rolantide çalışırken).elimle dokunduğumda dışarı doğru hava verip aldığını hissede biliyorum.gaz verdiğimde ise vakum yapıp yerine yapışıyor.tekrar rolantiye düştüğünde yine aynı ses ve hava alışverişi başlıyor.çıkan hava temiz ve kokusuz.üstten ekzantirikli araçlarda böyle hava alış verişi olur diye söyleniyor nekadar doğru yoksa su tahliye sibobu mu arızalı dır yada başka bir şey.? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

güncel

Bendeki ln65 hava filtresinde aynısından benim araçtada var ama o bir süpab şeklinde değil, içi delik konik bir lastik. Eğer yerine tam oturmadıysa ya da eskilikten deforme olduysa öyle oynama yapabilir. Rölantideyken bir miktar hava ters basınçtan ötürü tepme yapabilir çok anormal bir durum değil, gaza bastığınızda gelmiyorsa sorun değil. Bence herhangi bir sorununuz yok.

assuva' Alıntı:
Bendeki ln65 hava filtresinde aynısından benim araçtada var ama o bir süpab şeklinde değil, içi delik konik bir lastik. Eğer yerine tam oturmadıysa ya da eskilikten deforme olduysa öyle oynama yapabilir. Rölantideyken bir miktar hava ters basınçtan ötürü tepme yapabilir çok anormal bir durum değil, gaza bastığınızda gelmiyorsa sorun değil. Bence herhangi bir sorununuz yok.

hareket tam olarak oynama değil,rolantideyken hava üflemesi var.gaz verdiğimde üfleme kesiliyor emiş başlıyor ve subap yerine yapışıyor...tekrar rolantiye düştüğünde üfleme başlıyor. yani üfleme sadece rolantideyken oluyor.

bir fotoğraf çekseniz aslında çok iyi olurdu, daha kolay bir yorum yapabilirdik belki.

tahliye subabı arızalıymış deforme olmuş. her şey normal.1tl ye iş çözüldü.hafif şekilde havanın geri tepmesi diğer araçlarda var.tek tek japon araçlarını kontrol ettim :smiley: hatta bazılarını yoldan çevirdim... :smiley:

assuva' Alıntı:
;) hadi geçmiş olsun, epeyce pahalıya patlamış ;D

yardımların için teşekkürler.bu gün kaptan11 le hava filtresini yağlı filtreye çevirdik...performans artışı inanılmaz oldu motor sesi azaldı ve motorda bir rahatlama oldu.

Hangi filtreyi taktın, Toyotanın kendi filtresi mi yoksa piyasadan başka bir filtremi. Ben bir ara traktör filtresi sormuştum yağlı tip, ama sonradan başka işler girdi araya unuttum. Yağlı filtre güzel çözüm bence. Filtreyi kaça aldınız?

toyota nın orjinal filtresi değil piyasadan buldum.bizim orjinal filtremizin aynı ölçülerinde ama dikey duruyor.sanki normal filtreyi dikey pozisyona getirmiş gibi...filtreyi 50 tl ye aldım boru kelepçe yağ falan 5o tl de onlar tuttu. önceki gezilerimde su ve çamur girip filtremi tıkadı ve filtre patladı.3 hafta önce de defenderi olan arkadaşa benzer bi filtre uygulaması yaptık harika sonuç alınca arkasından hilux e de yaptık...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,095
Kayıtlı Üye Sayımız
166,832
Kaydolan Son Üyemiz
hasankaraalioglu

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR