4.0 chrokee ye elektrikli havalı alçaltılıp yükseltilebilen süspansiyon

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan fth39 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 14
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,555

fth39

Ana Kamp
chrokee 4.0 xj almayı düşünyorum 97 model ve üstü düşünüyorum.bu aracın arka süspansiyonları makaslı bildigim kadarıyla buna elektrikli havalı alçaltılıp yükseltilebilen süspansiyon takabilirmiyim?

Etiketler
Ynt: 4.0 chrokee ye elektrikli havalı alçaltılıp yükseltilebilen süspansiyon

yok mu bilgisi olan bu konuda ?

evet arkalar makas ama
1- neden yapıcaksın?
2- ön taraf ne olucak?

bu dediğinizi otokar havalı körüklü sistemle defendere denedi sonuç başarısız slm

araziye cıktıgımda yükseltip,şehir içinde veya uzun yolda aracı alçaltmak istiyorum.ön tarafıda aynı şekil yapılıyo işte komple.otokardakileri bilmiyorum ama.discovery 2010 modellerde var bu dedigim süspansiyon, bi arkadasımın aracında.bunun başka bi ismi daha var ama unuttum.sonradan normal binek araçlarada takılabiliyo.

bu tür uygulamaların hiçbiri cherokeelerde tam randıman sağlamaz. bana kalırsa denemeyin.

neden randıman sağlamaz ki ??? bi şahine bile takıyolar :S

o halde 97 model Range alin... birakin elektrikli suspansiyonu normal suspansiyon bile uygulayamazsiniz arkaya..

birçok yabancı offroad sitelerinde gördüm.coilover takmışlar xjlere ve xjlere göre yabancı off road sitelerinde satanlarda var bunları.ama sizler randıman sağlamaz diyorsanız taktırmam.xj den başkasınıda pek dşünmüyorum.

yaparsınız takarsınız ...bu iş para işi... basarsınız parayı amerikadan getirirsiniz....burda yani tr de bununla ilgili bir uygulama yok cherokee ye ...ama şu da bi realite körüklü sistemler er geç potansyiel araızadır....
şöyle bir olay da yok arazide kudurayım, bi tuşa basayım otobanda basayım....yok öyleeee....nereye yaklaşırsanız diğer taraftan uzaklaşacaksınız....arazi için büyük lastik, büyük lastik için yükseltme gerekli...yol için ne kadar alçak o kadar iyi yol tutuşu vs vs vs....araç yükseldikçe stabilite azalacaktır....araç alçaldıkça araziden uzaklaşacaktır...seçimleri ve tercihleri iyi belirlemek lazım....alın bir zj bakın keyfinize....

Disco 2 lerde arkalar körüklü, bazı sabahlar sahibini bekleyen köpek yavrusu gibi arkasını çökmüş burnu yukarıda beklerken görüyorum. ;D pek de hoş olmuyor görüntü, gerçi çalıştırdığım anda kompresör devreye girip hemen toparlıyor ama bir sabah hiç kalkmayacağından korkmuyor da değilim. O yüzden yolum İstanbul'a ilk düştüğünde helezon kit geçmeyi planlıyorum :smiley:

Levent Beyin dediği gibi potansiyel arıza kaynağıdır.

levent bey aynı dediğiniz gibi düşünüyorum yani arazide yükseltip otobanda alçaltmayı :smiley: ama zaten benim büyük lastik koyma gibi bi düşüncem yok cünkü off road düşünmüyorum,işimiz gereği araziye çıkmak zorunda kalıyoruz.xj haricindeki hiçbir jeep modeli hosuma gitmiyo bide :smiley:

bence denemeyin,körük ve kompresör arızaları çok sık görülür,hatta range rover araçların çogunda körük ve kompresör arızları bence 1 numara arızlarıdır,kullananlar bilir.

hmm tmm ozaman düşünmüyorum artık .hafif arazide(nadiren) ve binek olarak şehiriçinde veya şehirlerarası yolda kullanmayı düşünüyorum. bi xj alırsam sizce 2' kaldırmak ideal mi benim için ?

ismen hiytap edemiyoruz size fth ten sanırım fatih isminiz...
aracınzı alın...bi araziye girin...çıkan sonuçlar sizi zaten neler yapmanız konusunda size yol gösterecek....parkurunuz ve gezdiğiniz yerler ve kişilere göre ihitiyaçlarınız doğacak ve ona göre çözüm üreteceksiniz...
şimdi ben size gidin tarktör desen lastik alın derim sizin bi işinize yaramayabilir vs vs vs.....
sorunları yazarsınız yardımcı oluruz...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,954
Kayıtlı Üye Sayımız
166,954
Kaydolan Son Üyemiz
İbrahimdd

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR