Arkadaşlar
birincisi benim aracım düz dizel 4.2 Land crusier ,
İkincisi aracım v8 değil , v6
üçüncüsü Kürşat kardeşimin söylediği gibi sürekli 4 çeker konumunda kullanılan otomatik VX 80 lerle karşılaştırmayın ,aracım düz vites olduğundan uzun yolda 4 x 2 kullanım imkanı sunuyor, bu da mazotta ciddi bir ekonomi sağlıyor..
dördüncüsü Benim aracımın kilometresi aldığımda 80.000 km idi...şu anda 84.000 km de bu yüzden 200.000 km - 500.000 km araçlar kadar yıpranmış bir motoru yok...gerçi bu km deki VX 80 ler bile çok az yakıyor...
beşincisi benim aracım VX değil GX 80 buda standart araçlarda bulunan ağır elektrikli koltukların,aksesuarların yerine daha hafif manuel sistemler olması anlamona geliyor. tahminim 50 kg - 70 kg arası daha hafif
altıncısı bu 35 krş verdiğim rakkamlar o dönemdeki mazot fiyatlarına ve aracımın donanımına göre verildi...Şu anda aracım 0,42 krş -0,45 krş arası yakıyor.Ancak vincinden tamponlarına her türlü donanımı ve kamp malzemeleri araca yüklenmiş durumda...ayrıca asfalt lastikleri yerine buggerları var.
yedincisi verilen değer asfalt kullanımında 80 - 90 km uzun yol için verdiğim değerdi. zira o dönemlerde aracımla istanbuldan gelmiştim.
sekizinci.Bu araçlar çöl geçmek üzere dizayn edilmiş araçlar(benimki çift depo dubai versiyonu)bundan dolayı Toyotanın min yakıtla max mesafeyi kat etmeye çalışması normaldir.
Dokuzuncusu.Dünya üzerinde kime sorarsanız sorun kategorilerinde en az yakan araçlar her zaman Japon araçlarıdır....
Onuncusu.beni tanıyan tanır Kimseye yalan borcum yok..3 kuruş fazla yaktı ,3 kuruş az yaktı ne olacak..biz bu araçları arazide kullanıyoruz..hafta sonu kullanıyoruz...gerektiğinde çamurdan çıkmak için olduğu yerde bazen 1 tl yide seve seve yakıyoruz....Burda amaç bilgi paylaşmak.birbirimize bok atmak değil...ayrıca benim arabam az yakıyorsa benim adıma sevinin ki dostlar arasında olduğumu anlayayım.benim bildiğim off roadda amaç dostluktur,muhabbettir...yok yalan söylüyorsun diyorsanızda...gene problem yok aracımın yaktığı motorini az ya da çok gene ben ödüyorum...size bir zararı yok,demek ki ben kendimi kandırıyorum...
Genede Kürşat(tempus) kardeşime,sugur 42 ye ve warmmastera tşk ederim....işi bilenlerin yazdıkları ile polimik arayanların yazdıkları gerçekten farklı oluyor...en basiti tempusun söylediği gibi sürekli 4 çeker bir araçla gerektiğinde 4 x 2 seçeneği sunan bir 4 x 4 hiç bir zaman aynı ekonomiyi vermez...