<div class="bbWrapper"><b>Ynt: 4 Günlük İzmir Gezisi İçin Önerilerinizi Bekliyorum</b><br />
<br />
Merhaba,anladığıma göre Konak Saat Kulesi civarından hareketle gezmek istiyorsunuz.<br />
Kültürel bir tur önerebilirim.Öncelikle,bu sıcakta rahatsız olmamak için çok erken hareketlenin.<br />
Varyantı yürüyerek çıkın ve Konak İzmir manzarasının resimlerini çekerek ilerleyin.<br />
Yol üzerinde çeşitli kazılarda bulunmuş korunmakta olan bazı kalıntıları da görebilirsiniz.<br />
<br />
Varyant bittikten sonra dolmuşla yada dayanabilirseniz yürüyerek devam ediniz.<br />
Uzun zamandır gitmedim ama eskiden tekin olmayan Kadife Kale'yi gezmenizi tavsiye ederim.<br />
Gideceğiniz gün için ziyarete açık olup olmadığını önceden öğrenmeniz doğru olur.<br />
<br />
Dönüşte Varyant'ın iniş yönü üzerinde Oyuncak Müzesi'ni ziyaret edebilirsiniz.<br />
Hala açıksa Oyuncak Müzesinden az aşağıda Etnoğrafya Müzesi var ona da bakabilirsiniz.<br />
Aşağıya Konak'a tekrar indiğinizde öğle saatlerini geçeceğinizi tahmin ediyorum.<br />
Varyant inişinde Atatürk Kültür Merkezi ilginizi çekebilecek bir yer olabilir.<br />
<br />
Kültür merkezinden sonra biraz daha Hatay'a doğru yürüyerek Tarihi Asansör'e gidiniz.<br />
Yukarı çıkıp Asansör Dinlenme Tesisleri'nde kafterya ya da restoran hizmeti alabilirsiniz.<br />
Erken bir akşam yemeğinin güneşin batışını izlerken çok keyifle günü bitireceğini düşünüyorum.<br />
<br />
Diğer günlerden birinde yine Saat Kulesi merkezden hareketle Kemeraltı Çarşısı gezilebilir.<br />
Kemeraltı sadece orta yoldan ibaret değildir.Yan yolları da vardır ve çeşitli işletmeler barındırır.<br />
Kuyumcular Çarşısı,Havuzlu Bey Pasajı,Kemeraltı Karakolu Civarı Meserret Oteli.<br />
Taşçılar İçi,Kestane Pazarı,Hisar Camii ve etrafındaki bir sürü kafeterya,Kızlarağası Hanı.<br />
Salepçioğlu civarı Tarihi Hamam,daha ilerde Leblebici Han ve İkiçeşmelik civarı Agora Harabeleri.<br />
Yani kısaca Kemeraltı ama içinde bir turistin tüm gününü alacak kadar çok değişik yer barındırıyor.<br />
<br />
Bunların hepsini gezmek isterseniz ikinci gününüzü de zaten tamamen doldurmuş olursunuz.<br />
Hisar Camii civarında yöresel yemekler yapan epey lokanta bulabilirsiniz.<br />
Eğer turu kısa kesip tekrar Saat Kulesi civarına dönerseniz Can Döner'i tavsiye ederim.<br />
<br />
Üçüncü bir gün için eskiden gümrük sonra balık hali olan şimdiki Konak Piyer ile gezmeye başlayınız.<br />
Sabah çayınızı içebilirsiniz, sonra Kordon Boyu yürüyüş için idealdir.Yavaş ve seyrederek gara kadar gidiniz.<br />
Kordon'dan hava açıksa Karşıyaka da gözükecektir.Hem denizi hem karşıyı seyrederek yürürsünüz.<br />
Kordon'un sonunda Alsancak Limanı ve varsa yolcu gemilerini oldukça yakından görüntüleyebilirsiniz.<br />
<br />
Alsancak Garı zaten tarihi bir mekandır.Yol üzerinde Atatürk Müzesi olan evi de görebilirsiniz.<br />
Epeydir tadilattaydı şu an açık mı bilmiyorum.Kordon Boyu restoranları ve mağazaları ile güzeldir.<br />
<br />
Gardan sonra Tarihi Havagazı Fabrikası ziyaret edilebilir.Kafeteryası vs ile güzel bir etkinlik merkezidir.<br />
Sonra gar istikametine dönülüp Şair Eşref Bulvarı takip edilerek İzmir Fuarı ziyaret edilebilir.<br />
Fuar'da geldiğiniz zamana denk gelen bir etkinlik olabilir,sürekli birşeyler vardır çünkü.<br />
Zamana göre yine akşam olmuşsa tekrar Kordon ziyareti ve uygun bir yerde gün batımı.<br />
<br />
Dördüncü günde ise sabahtan vapur ve Karşıyaka ziyaretiyle güne başlamanızı öneriyorum.<br />
Vapurdan inince tam karşınızda Karşıyaka Çarşısı sizi bekliyor olacaktır.<br />
Çarşıda şöyle bir sona gidilip gelinebilir.Kahvaltı etmediyseniz çarşıda uygun bir yer bulabilirsiniz.<br />
Çarşının sonunda biraz sorarak Atatürk'ün annesi Zübeyde Hanım'ın kabrini ziyaret edebilirsiniz.<br />
<br />
Sonra sahil boyundan Bostanlı'ya yürüyebilirsiniz.Yolunuz üstünde Durmuş Yaşar Evi vardır.<br />
Ziyarete açıkmıdır bilmiyorum.Karşıyaka Yelken Klubü Tesislerini görebilirsiniz.<br />
Bostanlı'ya geldiğinizde vapur iskelesinde çay içebilirsiniz.Veya ileriye Yasemin Cafe'ye yürüyebilirsiniz.<br />
Sahil boyundan bu sefer Bayraklı,Alsancak,Konak,Hatay kıyılarını seyredebilirsiniz.<br />
<br />
Vakit kalmışsa eğer,Bostanlı iskeleden vapur ile karşıya Güzelyalı Balçova iskeleye geçebilirsiniz.<br />
Yol biraz uzundur ama sahilden Konak'a kadar bisiklet kiralayıp keyifli bir kapanış yapabilirsiniz.<br />
Bisikletleri Konak İstasyona teslim eder,anılarla dolu bir İzmir ziyaretini sonlandırırsınız.<br />
<br />
Elbette zaman tam burada anlatılan gibi olmayabilir ama size fikir vereceğini umarım.<br />
Güzel İzmir'imizde keyifli günler geçirmenizi dilerim.<br />
Şahsi bilgilerimden bazılarıdır,yardımcı olmasını umarım.</div>