4. ve 5. Viteste Ayak Gaz Pedalındayken Hafif Vınlama Sesi İçin Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan euzlu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,665

euzlu

Eksi36 Offroad/KARS...
Yer
Balıkesir/Trabzon/Kars
Telsiz Çağrı Kodu
TA3DEU
KONUYU İLGİLİ BAŞLIKTA AÇTIM AMA 3 GÜNDÜR KİMSE CEVAP ATMADI, BEN DE LAND'ci ARKADAŞLARA SORAYIM DEDİM, HER NE KADAR KONUNUN İLGİ ALANI BURASI OLMASA DA, UMARIM MAZUR GÖRÜSÜNÜZ...

TAŞIDIĞIM İLGİLİ MESAJIM;

Merhabalar sevgili arkadaşlar,

aracım 2000 model Land Rover Freelander 1.8i 5 kapı, iki adet sorunum var, bilgisi olan paylaşırsa sevinim,

1- son zamanlarda arabamda özellikle 4. ve 5. viteste giderken ve sadece ayağım gazda iken gelen hafif bir vınlama sesi peydah oldu, ayağımı gazdan çekince sesi kesiyor, nedeni hakkında bilgiye ihtiyacım var.

2-Ayrıca araç boşta ve ayağım frende veya gazda değilken, yani çalışır halde durduğu yerde vestinghouse'dan (sanırım böyle yazılıyordu) üfleme gibi boğuk bir ses geliyor. Gaza dokunursam veya frene basarsam sesi kesiyor, bunun hakkında da bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

3- geri geri sert manevra ile yavaşça giderken oluşan kasılma da sanırım daimi 4 çekerin yarattığı bir durumdur, doğrumu???

Afyonda servis veya işin bildiğim bir uzmanı olmadığından Ankara'ya gideceğim ama durumun ne olduğunu bilmek ve aciliyetleri hakkında fikir edinmek istiyorum, tekrardan ilginiz ve yardımlarınız için teşekkürler, Erdoğan UZLU

Etiketler
Ynt: 4. ve 5. Viteste Ayak Gaz Pedalındayken Hafif Vınlama Sesi İçin Yardım

merhabalar,
aracınızda umarım önemli bir sorun yoktur dileklerimle başlıyorum..

aracınnız kaç km de bilmiyorum ama bakımları iyi yapıldı ise korkmayın önemli birşey yoktur. bende aynı aracın 2001 td4 ü var. eğer ki aracın çekişinde bir düşme, egzostan gelen dumanda bir değişiklik yoksa ve hararret normal ise çok korkulacak birşey olduğunu sanmıyorum.
vınlama sesi şanzuman(yağı da azalmış yada eskimiş olabilir) yada gücü aks a aktarım organlarından gelebilir.tabi vites boştayken aynı devirde ses yapmıyorsa... motor için yorum yapamam.

şaft a da bir baktırın bir sorun olmasın.

2. madde de oluşan olayı anlayamadım.

3. maddedeki sorun kasma ise, yine şaft a bir bakın. buarada aracın balansllarını kontrol ettrirn yüksek hızlarda sorun varsa titreme yapar.

umarım motor ile ilgili bir sorun yoktur ama olsa sanırım hararet falan yapar araç ve bariz güç kaybı olurdu.

bu konuda çok ta uzman değilim ama yabancı ve türk forumlarını çok okuduğum için oradan bulunan çözümlerden yazdım sizlere, aracı mutlaka land lerden anlaya birine gösterin başkasına kesinlikle elletmeyin daha kötü olur. saygılarrr.

Ana şanzıman içindeki filtreyi kontrol edin ve yagını ATF ile degiştirin (defender da bundan kaynaklanmakta)
fren ana merkezinden gelen emme veya üfleme sesi anamerkez hava vakum hortumu veya anamerkez üzerindeki hava filtresinin tıkalı olmasından kaynaklıdır

çk teşekkür ederim, şaft askı keçeleri (sanrım böyle dmişti aldığım arkadaş) yeni değiştiğinden şaft balansım hafif bozuk, öncelikle onu söylemeyi unutmuşum, Ankaraya gidince ilk işim onu yaptırmak, sesin ana kaynağı bu olabilir, boşta iken ses yok, kilometremde 108.000. Fren ana merkezinden gelen üfleme için de hortum ve filtreye baktıracağım ayrıca şanzıman yağını öneriniz ile değişireceğim, sadece ATF desem olurmu, numarası vs. varmı yağın?? teşekkürler..

Şaft askı bilyası varmı bimiyorum aracınızda ancak askı bilyası sesi oldukça tiz bir ıslıktır ve genel olarak vitesten ziyade hız ile ilintili olarak artar ,
defenderlerde LT 77 R- RN 380 şanzımanlarda ATF kullanılıyor servis el kitabına bakarak veya yetkili servisten yagın ne oldugunu ögrene bilirsiniz,
ATF yagın numarası yok otomatik şanzıman yagı veya hidrolik direksiyonlarda kullanılan yagdır (defenderde şanzıman mekanik olmasına karşın bu yag kullanılıyor araca yabancı olan kullanıcı ve servis 90 numara yag doldurarak şanzımanın ölmesini saglayabiliyor)

mrb. sizin aracınızdaki sorunlar benimkindede vardı ve arazi şanzımanı dişlileri kırmış. bayağı bi masraf açtı. umarım başınıza öyle bişey gelmez ama tüm freelander kullanıcıları 100 bin ile 130 bin arası arazi şanzımanı problemiyle karşılaşmışlar. bunu geciktirmek iin ise şanzıman içerisindeki bilyeleri değiştiriyorlar. geri geri giderken oluşan kasılma bendede var. neden olduğunu çözemedim ama biraz tedirgin kullanıyorum. gelen sesler su devridaim pompasındanda olabilir. onu mutlaka gözden geçirmenizi önerebilirim. çünkü arızası durumunda ciddii bi masraf açabilir. Aracınız ikinci elmi yoksa sıfırdan beri sizmi kullanıyorsunuz?

merhaba vınlıma konusu dikkatimi çekti bende nissan bir araçta bunu yaşamıştım size tavsiyem aynı anda ufak bile olsa bir titreme , sarsıntı varmı bunu kontrol ediniz, eğer var ise şaft balanslı dönüyor olabilir böyle ise sorun büyümeden müdehale etmek gerekir kolay gelsin

şaft balansım bozuk, askı keçeleri değişmişti, Ankara'da yaptıracağım bu hafta, yani tek sebebi buysa ben de sevineceğm zaten : )))

akkardan diye bir firma var sanırım ankarada da bayisi vardır, şaft konusunda çözemiyecekleri sorun kesinlikle yok en azından ben böyle düşünüyorum bir araştırın derim servis pahalıdır sonuçta.....iyi günler

euzlu' Alıntı:
şaft balansım bozuk, askı keçeleri değişmişti, Ankara'da yaptıracağım bu hafta, yani tek sebebi buysa ben de sevineceğm zaten : )))

şaft askı bilyeleri değiştiyse ,zaten şaftı komple söküp tornacıya gönderiyorlar askı bilyelerini değiştirip şaftın balansını yapıp takıyorlar,normal işleyişi bu ama sizin askı bilyelerini değiştirip balans ayarı yapmadılarsa bu ses gelebilir bunu sorun önce balans yapmışlarmı diye bir de şaftın arazi şanzımanına giren öndeki şaft parçasının ucunda bilye var bu da dağılmışsa veya arazi şanzımanında boşluk oluşmuşsa aynı sorunları yapabilir önemli bir yer iyice kontrol ettirmenizi tavsiye ederim,şaftın öndeki parçasının ucunda boşluk oluşmussa öndeki parçayı değiştiriyorlar yaklaşık 700 lira tutuyor parça ama arazi şanzımanın da sorun varsa pek tamir olmuyor ,o biraz pahalı 3.500 lira diyorlardı,verdiğim fiyatlar parça fiyatlarıydı ama benim sorduğum yer bu fiyatları vermişti ,inşallah askı bilyeleri ve şaft ayarı ile sorununuzu giderirsiniz,kolay gelsin bu arızalar FL1 1.8 lerin olağan hastalıkları önceden tedbir almak daha iyi,kolay gelsin :smiley:

necil' Alıntı:
şaft askı bilyeleri değiştiyse ,zaten şaftı komple söküp tornacıya gönderiyorlar askı bilyelerini değiştirip şaftın balansını yapıp takıyorlar,normal işleyişi bu ama sizin askı bilyelerini değiştirip balans ayarı yapmadılarsa bu ses gelebilir bunu sorun önce balans yapmışlarmı diye bir de şaftın arazi şanzımanına giren öndeki şaft parçasının ucunda bilye var bu da dağılmışsa veya arazi şanzımanında boşluk oluşmuşsa aynı sorunları yapabilir önemli bir yer iyice kontrol ettirmenizi tavsiye ederim,şaftın öndeki parçasının ucunda boşluk oluşmussa öndeki parçayı değiştiriyorlar yaklaşık 700 lira tutuyor parça ama arazi şanzımanın da sorun varsa pek tamir olmuyor ,o biraz pahalı 3.500 lira diyorlardı,verdiğim fiyatlar parça fiyatlarıydı ama benim sorduğum yer bu fiyatları vermişti ,inşallah askı bilyeleri ve şaft ayarı ile sorununuzu giderirsiniz,kolay gelsin bu arızalar FL1 1.8 lerin olağan hastalıkları önceden tedbir almak daha iyi,kolay gelsin :smiley:

sağolasın, teşekkürler...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,570
Kayıtlı Üye Sayımız
166,895
Kaydolan Son Üyemiz
Abayda_Rap

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR