4WD ile Ne Kadar Offroad? 4WD Lock

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sportage Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 15
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,024

sportage

Nejat
Yer
ankara
selam herkese 4wd sistemlerle yani rav4 tucson sportage freelander xtrail ve daha bir çok araç var arazide nereye kadar iş yaparlar örneğin kia sportagede otomatik 4 çeker ve 40km kadar içerden 4wd lock konumu var daha önce freelander kullandım sadace patinaj sırasında 4wd devreye giriyor başka her hangi müdahalede bulunamıyorsunuz rav4 te hemen hemen aynı suzukide kullandım bir ara yeni kasa onunuda yaklaşma ve uzaklaşma açıları çok zayıf gerçi yeni suvların hiç birinde yok hele yeni dodge nitro çok güzel görünüyor fakat asfalt arabası üstelik birde arkasında 4x4 yazıyor araçta sadace tc sistemi var neyse arkadaşlar bu araçların arazi performansları, yerden yükseklikleri en kolay nasıl artırılır 2000 benzinlimi yoksa 2000 dizellerimi daha iyi iş yapar

Etiketler
Ynt: 4WD ile Ne Kadar Offroad? 4WD Lock

Selam,

Saydığınız araçların çoğu, kışın rahat kullanılsın diye 4wd yapılmış araçlar... Bunlarla tabiikide araziye girebilirsiniz, hatta birçok geziye katılabilirsiniz. Ama ağır koşullarda hiç şansınız yok ve araca zarar verme olasılığınız çok yuksek. Örneğin Toyota Rav4 ile araziye girilirmi diye Toyota'ya sorarsanız "aman abi sakın diyorlar", çünkü araçların altı hem yere yakın, hemde herhangi bir koruma yok. Bu araçların bildiğim kadarıyla hiçbirinde low (arazi vitesi)yok, he ne kadar elektronik sistemlerle bu eksikliği kapatmaya çalışsalarda, dik rampa, çamur, bol kar gibi durumlarda hiç şansınız olmaz.

Bu arabalarda ön arka bağımsız süspansiyon olduğundan yukseltmek zor, kit bulmak imkansız gibi....
Hatta honda CRV'nin arkadan aksları bile görünür kalem gibi:smiley:

çok teşekkür ederim ama yinede biraz olsun bu saf kan arazi aracı olmayan araçların bile biraz olsun verdiği güven yinede iyi bakın benim 2004 te 2000 model aldığım freelander 1.8 bile bir çok yerde işimi görmüştü hele mart ayında bolu gölcük üzerinden bir beypazarı parkurum var şimdi kaldım az sonra saplanırım dediğim yerlerden inanılmaz şekilde geçiyordum araçta sedece tc control ve goodyear watr lastiklerim vardı geçen sene sattım freelander 1.8ler inanılmaz şekilde arıza çıkarıyorlar.Şuan 2007 kia sportage ım var ve her yolda çok sessiz ve konforlu freelanderden farklı olarak 4wd lock kilidi var bf goodrich all terrain at lastiklerimide taktırdım tabi kendimi araziye attığımda derelerden kayalardan yarım metreden fazla kar ve sudan geçmek için tutamıyorum ama biliyorumki gerçek arazi aracına sahip değilim yinede gitmek istediğim bir çok yere sorunsuz çıkarıyor.Kısacası daha fazlası için ne range ne bmw x5 nede audi q7 bi lada almak lazım galiba

Niva iyi bir tercih olur arazi için, hem parçası da çok ucuz, kafanız rahat olur parkurda :smiley:
bu arada BMW X5 karda bile gitmiyor :smiley: arazi aracı görüntüsü verilmiş bir binek oto :smiley: Top Gear çok dalga geçmişti

evet buyrun izleyin:
[youtube=480,376]NyXQfMSj5xA[/youtube]

buda tamamı:
[youtube=480,376]4cM3qYtUu6o[/youtube]

Bir de aracın arazi performansını etkileyen çok önemli bir unsur vardır o da yanak boyutu, çok ince yanaklı lastik ve büyük janta geçerseniz araç artık karda bile gitmez hale gelir :smiley:
Yeni Range Rover lara ince yanak lastik takanlar bunun ne büyük hata olduğunu ilk karda anlarlar :smiley:
geniş yanak lastik darbeyi de çok iyi absorbe eder

çok haklısın deep son zamanlarda ince yanaklı geniş tabanlı 18 19 hatta 20 lik jant takılmış suvları görünce çıldırıyorum hatta bi tanıdık range in amortisörlerini kestirdiğini aracı 10 cm yere yaklaştırdığını övünerek anlatıyordu işte bu yüzden şehir içinde mantar gibi çoğalan zenginlik göstergesi bu suv lar yüzünden araçlarımızla doğru dürüst gezemiyoruz bizlerede utanmadan gösteriş meraklıları filan diyolar oysa bilmiyorlar bizlerin yaşam tarzı bu çok sevdiğimiz doğayla iç içe olmak.

sportage' Alıntı:
çok haklısın deep son zamanlarda ince yanaklı geniş tabanlı 18 19 hatta 20 lik jant takılmış suvları görünce çıldırıyorum hatta bi tanıdık range in amortisörlerini kestirdiğini aracı 10 cm yere yaklaştırdığını övünerek anlatıyordu işte bu yüzden şehir içinde mantar gibi çoğalan zenginlik göstergesi bu suv lar yüzünden araçlarımızla doğru dürüst gezemiyoruz bizlerede utanmadan gösteriş meraklıları filan diyolar oysa bilmiyorlar bizlerin yaşam tarzı bu çok sevdiğimiz doğayla iç içe olmak.

Bu tanıdığın elinden o aracı alıp vereceksin LPG'li Kartalı bak bir daha yapıyor mu ;D ;D ;D ;D ;D

Range demişken, dün sanayiide yeni kasa dizel bir range'in motorunu iyice bitirdiler...amaç neydi bilmiyorum, zaten duman çıkıyodu egsozdan, usta sokakda tam gaz 1 aşağı...1 yukarı....1 aşağı ... 1yukarı... en son takır takır gitti makina dumanlar içinde...hemde yeni kasa...bizimde içimiz gittii... resim çektim gizlice...yollarım..

standart suv larda 4wd lock konumu düşük devirli arazi takviyesi görevi görürmü

Düşük devirli arazi vitesi için 4L konumu olması gerekir. Buradaki (L) anlamı (LOW) dur.
Aracınız sürekli 4 çeker ise 4 wd lock merkezi diferansiyeli kilitliyor ve 4H lock görevi görüyor. Yani torku ön ve arka akslara eşit olarak %50 dağıtıyor ama yine 4H (High range) konumunda kalarak.

çok teşekkür ederim peki 4wd lock nereye kadar iş yapar kar çamur vs.

4L (low range) , 4H (high range) e göre, tekere aktarılan torku aracın cinsine göre 2-3 misli (bazı araçlarda daha da fazla) artırıyor. Tabii tork bu kadar artarken hız düşüyor. Bu da sizin normal 4H ile cok dik bir rampayı zorlanarak çıkarken (hatta çıkamazken) 4L ile çok rahat çıkabilmenizi sağlıyor. Bu durum batak bir çamurda ve kumda da aynı. Aracın normal gücünün yetmediği yerde 4L onu bir canavara çeviriyor :smiley:)
Sizin 4H-lock ne işe yarar?
Bu durumda ön ve arka akslar birbirine kilitlendiğinden örneğin arkada bir teker çamurda veya karda patinaja düştüğünde ön aksı da devreye aldığından önde çekiş kaybı olmayan (örneğin kuru) zemindeki tekerin aracı kurtarmasını sağlar. Ama 4L nin işini yapamaz.
Bilmem yardımcı olabildim mi?
sevgiler

slm lar 0 km 2006 model tucson jip vardı benim abimde de 2007 ortasında sattı bizde o arac ile çok dalga geçtik kayseriye giderken 2 kişi + bagajla 1 bucuk depo mazot yakarken bende peşpeşe gidiyorduk 4 kişi ve + bagajla 2.0 cc ford mondeo ile 105 tl gaz yaktım erkekcesi neden derseniz abim bu araç kamyonet diyordu harhar (motor izalasyonu sıfır) çalışan hemde arazide hiç bir işe yaramayan sözde 4x4 derdi ve halada öyle diyor benim 1997 model opel fronteram 2.2 limited aracımı dün ilk defa arazide kullandı ve güzel bir off- road macerası yaşadık yorumun nasıl dediğimde tucson kıyaslarsan dediğimde kıyaslanmaz tucson 4x4 low die birşey de yok dedi

senin arabanın arazi şartları iyi ama zaten tucsonda şehir ici aracı dedi

Bu arada herşeyiyle sportage tucson dan daha iyi en azından navigasyonlu tv var arazi özelliği birebir aynıdır yakışı aynıdır ama belki sportage de ses izalosyonuda iyi olabilir ama tucson u 59.000 km de satıldı herhalde 2.000 km bende yapmışımdır ama memnun kalmadım karda çok kafadan kayma yaptı bendeykende

Bu arada kimse yanlış anlamasın x5 q7 q5 cayenne gibi araçlar ve ekonomik segmentte, sorento, santa fe, sportage , tucson gibi araçlarda şehir ici yol araçlarıdır diyorum arazi kabiliyetlerinin olmadığını tv de pazar günleri izlerken testlerde gördük

kayseride inşaat alanında , sürekli kar ve uzun yollarda kullanıldı jip sonra satıldı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,119
Kayıtlı Üye Sayımız
166,849
Kaydolan Son Üyemiz
lütfi03

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.