4x2 Veya 4x4 Kamyondan Motokaravan Donusumu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barış demirci Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,365

barış demirci

Yeni Üye
Degerli arkadaslar,
Asagidaki linkdeki konsepteki gibi, 3 kisilik bir aile olarak 4x2 ya da 4x4 5 yas uzeri temiz bir kamyondan cevirme gibi bir hayalimiz var.
Video: https://www.pinterest.com/pin/324892560622380595/

Forumda ve yonetmeliklerde arastirmama ragmen cevaplarini bulamadigim ya da kafamin karistigi bazi sorular var kafamda.
  1. 3500 kg den fazla olacagini goz onunde bulundururak, yapacagim motokarvanin 4x2 ve 4x4 icin siniflari ne olacak?
  2. 4x2 veya 4x4 kamyon motokarvan arasinda OTV, MTV vb vergi, algi, sigorta vb bariz bir fark var mi?
  3. Yillik toplam sigorta ve vergi maliyeti minimum maksimum ne araliginda olur? Umarim sindirilebilir bir harac... pardon rakamdir.:smiley:
  4. Bildigim kadariyla senede 1 muayeneye girmem gerekecek, diyelim yurt disina ciktim 2-3 yil geri gelmedim. Yurt disinda gectigim baska ulke sinirkapilarinda 1 senenin dolmus olmasi bir sorun teskil eder mi yada Turkiye'ye geri geldigimde sure asimi sebebiyleceza kitlerler mi? Bunun ustesinden nasil gelinir?
Bunun disinda, C sinifi ehliyet, aracin yaktigi yakit, teknik konular vb detaylar az cok kendimi hazirlayabilecegim, uzerinde calisabilecegim ve sorun teskil etmeyecek seyler benim icin.
Ilgilenipte okuyan, cevap verip vermeyen herkese simdiden tesekkurler.

Etiketler
Bildiğm kadarı ile ruhsatta karavan yazıyorsa B ehliyetle kullanılabiliyor. Malum ilan sitesinde otobüsten çevrilen karavanlarda bile B ehliyetle kullanabilirsiniz yazıyorlar.

Muayene konusu forumda bir yerlerde geçmişti bir üye iki yıllık olarak onaylatmıştı. Umarım bütün karavanlar için geçerli olur artık.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,949
Kayıtlı Üye Sayımız
166,952
Kaydolan Son Üyemiz
cigdemkazanlı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR