5.2 Grand Cherokee'de İnleme Sesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan JAMES BROWN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,791

JAMES BROWN

Kamp II
Yer
iSTANBUL
Herkese selamlar.Biliyorum buradan yazmakla herhangi bir tespit çok zor ama fikir cimnastiği olması açısından sormak istedim,birde Çanakkalede yaşadığım için gösterecek pek ustada yok.
Sorunum şu .Araba yaklaşıl 10-15 km gittikten sonra yani motor ısındıktan sonra gaza bastığımda adeta vınlama ve inleme gibi bir ses duyuyorum.Önce Şanzımandan sandım ama sanırım değil.(UMARIM DEĞİL :D).İnleme biraz DİFTEN gelen inleme sesini andıran bir sese benziyor.
İkinci olarakta şu an arabam vites geçişlerini 3-4 bin deviirden sonra yapıyor yani geç vites değiştiriyor,halbuki 2-3 gün öncesine kadar 2 bin deirden sonra atlardı.Sanki OD-OFF Düğmesi takılı kalmış gibi .Arabayı alalı 3 hafta oldu ve İstanbulda özel bir jeep servisi kullanıp onay verdi.Belkide ufak bir sesi ben büyütüyorum ,müziğin sesini açmalıyım ::smiley:
Herkese saygılar.

Etiketler
Ynt: 5.2 Grand Cherokee'de İnleme Sesi

oktay bey ayağınızı gazdan hafif gevşettiğinizde de 3-4 bin devirdemi değiştiriyor??
spor veya power konum kullanımına benziyor.(aracınızda varmı bilmiyorum böyle bir düğme) benim bildiğim od-off böyle yapmaz.3 ten 4 e atmaz aracı sadece..
inleme veya vızıltı veya turbo sesi gibiyse şanzımandan olmadığını farzedersek difflerden (daha çok uğultu gibi olur ama) veya kayışların gevşemesinden de olabilir.
boş viteste veya parkta bir deneyin ..

selamlar

çağlar' Alıntı:
oktay bey ayağınızı gazdan hafif gevşettiğinizde de 3-4 bin devirdemi değiştiriyor??
spor veya power konum kullanımına benziyor.(aracınızda varmı bilmiyorum böyle bir düğme) benim bildiğim od-off böyle yapmaz.3 ten 4 e atmaz aracı sadece..
inleme veya vızıltı veya turbo sesi gibiyse şanzımandan olmadığını farzedersek difflerden (daha çok uğultu gibi olur ama) veya kayışların gevşemesinden de olabilir.
boş viteste veya parkta bir deneyin ..

selamlar

Cevabınız için teşekkür ederim .Boşta ve Park konumunda bu ses gelmiyor.Sadece hareket halindeyken ,şanzımanda titremede yok.Ön difte bir miktar vınlama vardı zaten oda artmış olabilir.Ayağımı gazdan hafifçe çekersem çoğunlukla vites düşürüyor.İlk aldığımda çok yumuşak kullandım aracı,şimdi biraz daha basınca sanırım 3-4 binde attı vitesi. Sağolun

JAMES BROWN' Alıntı:
Cevabınız için teşekkür ederim .Boşta ve Park konumunda bu ses gelmiyor.Sadece hareket halindeyken ,şanzımanda titremede yok.Ön difte bir miktar vınlama vardı zaten oda artmış olabilir.Ayağımı gazdan hafifçe çekersem çoğunlukla vites düşürüyor.İlk aldığımda çok yumuşak kullandım aracı,şimdi biraz daha basınca sanırım 3-4 binde attı vitesi. Sağolun

rica ederim ...ayrıca diff yağlarının kılavuzunda tavsiye edildiği şekilde değiştirilmeside aracı rahatlatır..genellikle pek önemsemediğimiz bir konudur (şanzıman yağı değişimi gibi ;)

selamlar.

Çağlar hocamında dediği gibi yağ değişimleri önemli , gerek diff gerek şanzıman ... Bu ses hareket halinde geliyorsa , kayışlar , diff gibi biryerden geliyor olabilir ama sesi dinlemeden bakdan dediğin gibi zor .

ZJ de otomatik gaz pedalı tepkilerine göre hareket eder . Yani yumuşak kullanır gaza az basarsanız düşük devirlerde vites değiştirirdaha fazla basarak daha sert kullanırsanız basma oranına göre vites değiştirme devri yükselir ve daha sportif bir sürüş sağlar . Öncelikle bu durumu göz önünde bulundurarak değerlendirme yap .

Mesel düz yolda gidiyorsun ivmeli kullandın aracı pedalda yarıya kadar basılı devir 3000 lerde ayağını biraz gerçi çektiğin an vites büyüktecek devir düşecektir .

OD nin takılı kalmış olma ihtimali zayıf ama ihtimal tabi . Yalnız dediğim gibi muhtemel sürüş karekterinden kaynaklı bir durum . Araca alışıp ayağının altındaki gücü hissettikçe sürüşün sertleşmiş olabilir ;)

aracınızı yeni aldığınızı söylemişsiniz.
tüm yağ değişimlerini yapmanızı öncelikle tavsiye ederim. millet aracı satıcam diye 2 yıl boyunca n yağını ne bakımını yaptırıyor. yağlama ile ilgili bilgiler site içinde mevcut. ön arka diffler, otomatik ve arazi şanzuman yağlarını ve filtresini değiştirin. d-off düğmesine de ivmelenerek giderken 80-90 km d basın çalıyormu yani 1 vites düşüp hızlanıyormu kontrol edebilirisinz. saygılar...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR