58 Kilometre mesafeli Lisansız gerçek su geçirmeyen FRS/GMRS telsiz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan betacam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,728

betacam

Ana Kamp
GMR3699-2CK
Teknik Özellileri aşağıda mevcuttur. Sıfır kutusundadır.

Fiyatı 400 Tldir.

Tel: 0 542 202 9330

Technical Details
Style: GMR3699-2CK
FRS/GMRS two-way radios with 22 Channels (15 GMRS, 7 FRS), 142 privacy codes, 143 group codes, 36-mile range
Ruggedly built and waterproof to JIS7 standards--submersible at a depth of three feet for 30 minutes
NOAA weather radio lets you access and monitor local weather conditions, forecasts, and hazard information
Group and direct calling, with radio name assignment for caller ID; 10 selectable call alerts
Bundle includes two radios, battery packs, AC adapter, charger, reference guide, and pair of belt clips
› See more technical details
Product Details
Product Dimensions: 12.6 x 9.4 x 3.8 inches ; 2.3 pounds
Shipping Weight: 13.2 pounds (View shipping rates and policies)
Shipping: Currently, item can be shipped only within the U.S.
ASIN: B0045CB404
Item model number: GMR3699-2CK
Average Customer Review: 3.8 out of 5 stars See all reviews (57 customer reviews)
Would you like to update product info, give feedback on images, or tell us about a lower price?
Product Description
Style: GMR3699-2CK
Amazon.com Product Description
Uniden's waterproof GMR3699-2CK two-ways combine rugged style and competitive features, with a range of up to 36 miles. These radios are ready to take whatever nature dishes out, with JIS7 waterproofing for a completely submersible, airtight radio. 22 FRS/GMRS channels with 142 privacy and 143 group codes give you over 6,270 channel combinations, and advanced features like group and direct calling (with caller ID) give you a wealth of communication options.

22 channels, 142 privacy godes, and 143 group codes per channel for serious communication options.
Versatile, Rugged, and Powerful Two-Way Communication

Rugged and Ready

These products meet the tough JIS7 water intrusion test in which the product is submerged at a depth of 3 feet for 30 minutes. Each unit is factory tested to ensure it meets this specification, so you know your radio will be airtight. Take it anywhere--the brilliant yellow color is another added bonus, helping make sure you don't lose it in the leaves, dirt, or on the lake (a carabiner loop lets you easily attach it to your backpack, belt, or wherever else, to help avoid this).

6270 Channel Combinations

These radios provide 22 channels (7 FRS and 15 GMRS Channels) plus 142 privacy codes and 143 group codes per channel, to help reduce interference from other users. That's 6,270 channel combinations, and a multitude of options for keeping your group together.

The maximum allowed power gives you the best range performance as well, with up to 36 miles of communication range (as with any two-way radio, the less obstructions present, the more range you'll achieve).

Up to a 36-mile range.

You'll get the best range in areas without obstructions.

Manufactured in accordance with the RoHS standard.
Group and Direct Calling

The GMR3699 lets you use Group and Direct Call features, to call only individuals in a specified group or call a single person without the others in your group hearing it, for more nuanced communication. The radio name assignment lets you provide a "caller ID" when you transmit.

Stay Connected, Stay Safe

GMR3699-2CK has weather alert and receives emergency weather broadcasts from the NOAA National Weather Service. When the radio is in the emergency weather mode, the system monitors the selected emergency weather channel for alerts when not communicating.

Rechargeable NiMH Batteries

These radios are powered by included NiMH battery packs. The included charging kit keeps your radio ready for action, and a battery strength meter lets you know when it's time to charge them back up. Add Uniden's DC-1002 adapter for easy charging in your vehicle.

61-y8Jwak1L.jpg

61t+1VrGflL.jpg

61TjleBd6XL.jpg

Etiketler
Ynt: 58 Kilometre mesafeli Lisansız gerçek su geçirmeyen FRS/GMRS telsiz

güzel bir cihaz ama fiyatı (dışarıya göre) biraz yüksek

Ürün satılmıştır. teşekkürler

merhaba,

bildiğim kadarıyla FRS ve GMRS bantlarının kullanımı Türkiye'de yasadışı ve yakalanması durumunda ciddi cezalar sözkonusu (kullanımı kamuya ve özel izne tabi). Alınması satılması çok umrumda değil, satıcı da alıcı da ne yaptığını biliyorsa riskini kabul ediyorsa bana dokunmaz.

Ama yasal olmamasını geçtim, bu sitede bu ürüne ilan verirken "lisanssız" diye yazmanız ayıp olmuyor mu?

güncelleme: çok net olarak "yasal değil" dedim, ama şimdi tekrardan araştırdığım kadarıyla sadece "belirsiz" durum. Yine de "belirsiz" olması, bu tür telsizleri PMR ya da CB/Halk bandı telsizler gibi resmi olarak "lisanssız ve ruhsatsız kullanıma izin verilen" kategorisine sokmuyor. Kullanırken yakalanma durumunda başa bela alınma ihtimali olan bir ürünü "lisanssız" başlığıyla yazmanızın hala daha ayıp olduğunu düşünüyorum. Alıcı ne satın aldığını biliyorsa hiç ilgilenmem, ama alıcıya "mesele yok bu yasal ve lisanssız" diyerek reklam veriyorsanız o zaman durum başka; burayı hepimiz ortak kullanıyoruz.

wastiee' Alıntı:
merhaba,

bildiğim kadarıyla FRS ve GMRS bantlarının kullanımı Türkiye'de yasadışı ve yakalanması durumunda ciddi cezalar sözkonusu (kullanımı kamuya ve özel izne tabi). Alınması satılması çok umrumda değil, satıcı da alıcı da ne yaptığını biliyorsa riskini kabul ediyorsa bana dokunmaz.

Ama yasal olmamasını geçtim, bu sitede bu ürüne ilan verirken "lisanssız" diye yazmanız ayıp olmuyor mu?

güncelleme: çok net olarak "yasal değil" dedim, ama şimdi tekrardan araştırdığım kadarıyla sadece "belirsiz" durum. Yine de "belirsiz" olması, bu tür telsizleri PMR ya da CB/Halk bandı telsizler gibi resmi olarak "lisanssız ve ruhsatsız kullanıma izin verilen" kategorisine sokmuyor. Kullanırken yakalanma durumunda başa bela alınma ihtimali olan bir ürünü "lisanssız" başlığıyla yazmanızın hala daha ayıp olduğunu düşünüyorum. Alıcı ne satın aldığını biliyorsa hiç ilgilenmem, ama alıcıya "mesele yok bu yasal ve lisanssız" diyerek reklam veriyorsanız o zaman durum başka; burayı hepimiz ortak kullanıyoruz.

Merhaba arkadaşım. Lütfen aşağıdaki metni okuyun

Merhaba günaydınYasak dediğiniz cihaz için araştırma yaptınızmı ( YÜCEL 3334 )ben dün BTK İSTANBUL Müdürlüğüne telefon açıp sordum ve yukarıda bu bilgiyi yazdım..sadece bununla ilgili bir madde olmadığı ve Türkiye'de kullanılan telsizlerin FCC ve CE standartında olması gerektiği söylendi...isterseniz sizde bir arayıp soruneğer bu cihazlar yasak ise satışına müsaade edilen cihazlar listesinde niye var...!!! ( COBRA,MİDLAND,MOTOROLA,UNIDEN )satanlar ,telsiz satan bazı firmalar ( alanların elindeki faturalardan bazıları bende var...)ANKARA ve İZMİR'de bu cihazlar kullanılıyorPMR bunun görüştüğü yerlerde görüşemiyor diye köylerde vatandaş bunu kullanıyorve aldığı cihazın faturası var.bunu satan kişiler ve firmalar neye dayanarak fatura kesiyorlarben veya kullananlar bunu alırken fatura ile alıyorlarSirkeci , Karaköy, Hatta Carrefour da bile bulunuyor ( bunlar kaçak olsada )hatta bu kesilen faturaların birisini alıp ( İst.Emn.Müd.Muh.Elk.Şubesinden ) bir arkadaşa telefon açmıştım2 yıl önce bana söyledği şu idi ..!!bu cihazlar 1 veya 2 watt güçlü ve bu frekanslar Türkiye listesinde YETKİSİZ olarak gözüküyor dedi.. ( kimse bu cihazlar üzerinde tasarruf edemez demektir )
dedi...

ancak bu frekanslardan bazıları eskiden çalıştığı için ( kemal bey ) burada karşılaşabilirseniz öncelik resmi olarak verilmiş ( yazılmış ) bu cihazlara ( PRIMARY ) aittir
yani siz bir kanal değiştirebilirsiniz ve kaçarsınız ama onlar profesyonel cihaz olduğu için kaçamazlar...
denildi...bu cihazların Proforma faturası ve İthal belgesi varbaşka bir şey gerektiğini zannetmiyorum.zaten diğer firmalarının ( kullanılan güvenlik cihazları / ekipman bölümünde ) bu cihazların marka ve modelleri yazdığı halde Ankara ( İçişleri Bakanlığı ) buna ( yasaktır ) kelimesi yazmadıkısacası bu cihazlar bakanlık tarafından verilen belgede yazıllı ise başka söylenecek şey yoktur.bana söylenen bu eğer elinizde bir belge ( kesin ) var ise yazın , yok ise bu konuda yorum yapmayın Lütfen çünkü bilmeyenler de yanılabilirlerben Güvenlik müdürüyümkanunları biliyorum ( 32 yıl )bu konuda hiçbir kanun veya yönetmelik bulamadım yaklaşık 2 yıldır bunları kullanan 10 üzeri RESMİ güvenlik şirketi var ( başilarında emekli emniyet müdürü veya albay var )hatta bunları arasında emniyet'in bildiği ve resmi evraklarında bu cihazların adı ve modeli yazılı güvenlik şirketleri varbizim evraklarımızda ( İçişler Bakanlığında ) bu bölüm boş ( frekans tahsisi varmı : hala yapılmadı )eğer bu cihazları alırsak o bölümü dolduracağız yani bu konuda bir gerçek kanun yok ve Frekans tahsisi ile ilgili gelen bilgide bu frekanslar 2009 tarihinden itibaren Telsizlere yazılmıyor...İyi Cumalarİyi günler , iyi çalışmalar Büyükada'dan selamlarOSMAN

merhaba, cevabınız için teşekkürler öncelikle

Konuyu dün tekrar araştırırken metni aldığınız başlığı ben de okudum. Devamında da olaylar gelişiyor, şu adreste metin: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=59063.5 -- o başlıkta da devamında konuşulan konu arazide vb. konuya hakim birisiyle karşı karşıya geldiğiniz zaman telefonla aldığınız sözün sizi yükümlülükten kurtarmayacağı yönünde. Bu konuda bir sürü daha başlık var (gezenbilir'de de, diğer sitelerde de), hepsi bu telsizlerin durumunun belirsiz olduğu ve başınıza bela gelebileceği konusunda birleşiyor.

Bu başlığın dışında yine basit bir araştırmayla elde edebildiğim bilgi, PMR ve CB'nin Türkiye'de "yasal" ve "lisanssız" olduğu. Diğer telsiz sistemleri ise kullananı olsa da (benim de tanıdıklarım var kullanan), aynı statüde değiller. Ücretli tahsis edilen, kamu kuruluşlarına (güvenlik vb) tahsis edilen frekanslarla çakışıyorlar. Bir şey olduğu zaman "bu yasal" deme hakkınız yok, çünkü yasal olduğu yazmıyor bir yerde.

Benim tepkim ilan başlığında "lisanssız" yazmasıyla ilgili zaten sadece, yanlış anlaşılma olmasın diye belirteyim tekrardan. Alan memnun satan memnun olduğu sürece ticarettir, önemli değil.

Radyo amatörü arkadaşlar konuya daha hakimdir muhtemelen, belki konu hakkında daha kesin bilgi veren biri çıkar.

Türkiyede satılan ve lisansız kullanılan cihazlar PMR Bu cihaz ise FRS/GMRS Yani frekansları Askeri cihazlara yakın wat önemli değil frekansı önemli yakalanırsanız ciddi cezaları var. Emniyet müdürlüğü bunu PMR sanmıştır. Bu işin lisansını veren kurum http://www.kiyiemniyeti.gov.tr/

Yasal mesele bir yana, 58 km hikayesi de açıklığa kavuşturulmalı. belki deniz veya çölde 58 km olabilir ama şehir içinde bina yoğunluğuna göre bir kaç km, hafif engebeli arazide de 10-15 km ancak görüşme mesafesi olur.

1985 yılından beri CB, 1996 yılından beri de amatör cihaz kullanan biri olarak konuya bakışım şu dur;
Konu üzerinde fazla ca düşünmeye ve kafa yormaya gerek yok aslında.
Ülkemizde bilindiği üzere bir "Özel Telsiz Sistemleri Mevzuatı" var ve bu bahsettiğimiz cihazın çalışmış olduğu frekanslar bu mevzuata uymuyor.
FRS/GMRS cihazlar Amerika'nın FCC mevzuatına uygun cihazlardır. Ülkemize her ne şekilde sokulursa sokulsun bu cihazların yasal olmadığı su götürmez bir gerçektir.
Nasıl ki Amerika da kullanılan CB cihazlarının frekansları Ülkemizdeki CB cihazlarına göre farklı ve kullanımı mevzuata uygun değil se; FRS/GMRS cihazlarının kullanımı da uygun değildir.
"Özel Telsiz Sistemleri Mevzuatı" aslında 2813 sayılı Telsiz Kanunu'nu destekleyen bir mevzuattır.Günümüzde eğer herhangi bir kurum mevzuata uymayan bir cihazın kullanımı "cezai mimeyyide gerektirmez" derse kendilerine 80'li yıllarda mevzuata uymayan bir şekilde CB telsizi aldığı, sattığı, hediye ettiği, kullandığı, bulundurduğu için 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası ile yargılanan arkadaşların günahı neydi diye sormanın yer'i gelir.

Sürç'i lisan ettiysem affola.

Safety First
HAM: TA2LN
CB: 54 Seyyar Merkez
PMR: Gezen 54

reha' Alıntı:
Selamlar
izin verirseniz ben de , görüşümü paylaşmak istiyorum.

1) FRS ve GMRS cihazları, Amatör/Şahsi haberleşme için izin verilen frekanslarınn dışında çalışmaktadır. Yani, lisans da bir işe yaramıyor
2) PMR türü cihazlar da olduğu gibi, 0.5Watt'ı da aşmamak gerekiyor (CB frekansları hariç) , yoksa lisans gerekiyor..

Amma bence en önemlisi, zaten "lisansınız" olsa, "izin verilen frekanslarda" haberleşseniz de "zaten gelen görevliye" derdinizi anlatmanız gerekebiliyor. Bari, herşeyiniz "kitabına uygun" olsun.. diye düşünüyorum.

Zira, sizi sorgulayan kişi ve frekans bilir ne de lisans. Ama iş ciddiye biner ise, o zaman problem olur "bence".. reha

Sanırım Reha Bey'in başka bir forum da yazmış olduğu; konuyla ilgili görüşleri de bizimkiyle aynı.
Karar sizin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

Abone Olun

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,056
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
iom44r

Çevrimiçi üyeler