66 Jeep CJ5 Hikayesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan metin49 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,300

metin49

Yeni Üye
herkese hayırlı günler beni bu formda tanıyan yok ama ben jeep sevgimi körükleyen bir formu buldugum için çok mutluyum bir müddettir bu formda özellikle garaj bölümünü ilgiyle ve keyifle takip ediyorum ve bu sayede bende bizim emektarı restöre etmeye karar verdim bunda form içerisinde kendi çalışmalarını yayınlayan arkadaşların çok büyük teşfiki oldu kendilerinin bundan haberi olmamalarına ragmen. bunun için kendilerine teşekkür ediyorum .
neyse ben uzun zanamdır 66 model bir cj ile arkadaşım ilginçtir bir borç karşılıgında aldıgım bu araca bukadar bağlanacagımı hiç tahmin etmezdim bizim buralar fazla kar aldıgı için kış aylarında karlı yolları açmak için kullanıyordum zamanla heryere onunla gitme ye başladım çok keyifli bir araç ve yol arkadaşı. dağtaş çok gezdik haziran ayında zirvelere çıkıp kayak yaptık ama şimdiye kadar sadece işimizi görsün diye bilinçsizce tamir ve eklemeler yapmiştım ama bu formu gezdikten sonra bilinçli bir restoreye kararverdim.
şimdi yavaş yavaş bunu sizlerle paylaşmak istiyorum. lütf eder okursanız sevinirim.

Etiketler
Ynt: 66 Jeep CJ5 Hikayesi

önce jeepi tamiyle söktüm sadece şase kaldı motor şanzıman makaslar defiransiyeller herşey

Camera0003.jpg

Camera0002.jpg

Camera0004.jpg

tün parçaları ve şaseyi tam 2 hafta boyunca temizledim sonra şase boyası ile güzelce boyadım ve bunların hepsini tek başıma kendi garajımda yaptım

Camera0013.jpg

Camera0014.jpg

Camera0015.jpg

Camera0016.jpg

Camera0017.jpg

TEŞEKKÜRLER tuncay cj
galiba haklısın makaslar konusunda helezonlu amassisörler taktım deneme sürüşünden sonra makaslar hakkında karar verecem.
motor 6 silindirli benzin tabiki ben onu çıkardım 1,8 cc dizel 2002 model sifir bir renault motoru taktım zamanında tabi cok detaylı bir işlem degildi şimdi onu tekrar konumlandırdım şesedeki yerlerini daha güzel bir şekilde yaptım şanzıman baglantısını ve pirizdirek baglantısını yeniden edindigim tejrübelerime göre düzelttim. şimdi sarsıntı ve ses problemleri çozüldü kendi motoru kadar iyi nerdeyse ama 3 vites şanzıman oranları ile çok iyi uyuşmuyor onuda sürüş esnasındaki teçrübe ile yoluna koya biliyorum dizel motor avantajları sadece yakıt yönünden degil her türlü yol koşulu çamur su dere demeden gidebiliyorsunuz hava filitresine su kaçmadığı sürece çalışıyor benzinli gibi havadan nem kapmıyor ve yüksek tork nedeni ile buzlu yollarda ve rampada daha iyi.
dogalmatikler ve amassitörleri dün akşam taktım.

Camera0001.jpg

Camera0002.jpg

Camera0003.jpg

Camera0004.jpg

Kolay gelsin metin49 arkadaşım. Konuyu şimdilik "Jeep" bölümüne alıyorum. Anlatımın bittikten sonra haber verirsen gerekli düzenlemeleri yapıp "Garaj" bölümüne taşırız.

Diğer üyelerimizin de, metin49 arkadaşımızın anlatımı bitene kadar mesaj göndermemelerini rica ediyorum... Anlatım bütünlüğü bozulmasın.

Konu anlatımı bittikten sonra soruları sormaya devam edebiliriz.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,091
Kayıtlı Üye Sayımız
166,829
Kaydolan Son Üyemiz
Lukes

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR