KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Kocaeliden Almanya ve Kazakistan ile görüşeni gördüm ama o anda açık olan bütün radyolar ve televizyonlardan muhabbet duyuluyordu hatta minareden ezan yerine telsiz muhabbeti duyuluyordu )))
Kocaeliden Almanya ve Kazakistan ile görüşeni gördüm ama o anda açok olan bütün radyolar ve televizyonlardan muhabbet duyuluyordu hatta minareden ezan yerine telsiz muhabbeti duyuluyordu )))
;D ;D ;D ;D ;D ;D
Zaten bildiğim kadarıyla Türkiyede yasal sınır 4 veya 5 W
konuştuğum kişiler 150 watt kadar takoz olur dediler,
Minareyi bırak Microdalga fırınlardan bile sesimiz gelir ;D ;D ;D
Belki cahilce olacak ama ben yinede sorayım bu el telsizleri araç telsizleri ile görüşebiliyormu yani biz antendi telsizdi vs. derken dünyanın parasına araç içinde sabit bir telsiz edineceğiz. El telsizi olarak bir çift alsak bile bu fiyatı ancak bulur. Bu bir çözüm olabilirmi. Adana gezisinde gördüm herkeste el telsizi vardı hiç araç telsizi yoktu.
aslında takoz sorun yaratığı durumlarda yeri tespit ediliyomuş ama burası türkiye araçlara 10 watt lık bir takoz gümülse arazide süper olur
yedigöllerde ve yakın çevre de tel çekmiyodu çıkış gücü yüksek ;D bir telsizle boluya ulaşıp ordan bir tanıdık aracılığıyla telefondan aratırdık oda suzukiyi kurtarmaya gelmişti ;D ;D ;D
Belki cahilce olacak ama ben yinede sorayım bu el telsizleri araç telsizleri ile görüşebiliyormu yani biz antendi telsizdi vs. derken dünyanın parasına araç içinde sabit bir telsiz edineceğiz. El telsizi olarak bir çift alsak bile bu fiyatı ancak bulur. Bu bir çözüm olabilirmi. Adana gezisinde gördüm herkeste el telsizi vardı hiç araç telsizi yoktu.
Hocam PMR denen telsizler kısa mesafede iş görüyor ,
ama virajlarda konvoy sonuyla başı pek net bağlantı kuramıyor,
Gerçi son versiyonlarının menzili biraz daha iyi.
Bizim ekipte CB dediğimiz telsizlerin yanında genelde hafif kullanım için ekstradan PMR lar da bulunuyor
hocam PMR olan el telsizleri AM ve FM telsizlerle görüşemez ama yanlış bilmiyorsam jackson gibi bazı kaliteli telsizlerin üzerinde AM-FM ve birkaç modül daha var onlar el telsizleriyle görüşebiliyormuş
aslında takoz sorun yaratığı durumlarda yeri tespit ediliyomuş ama burası türkiye araçlara 10 watt lık bir takoz gümülse arazide süper olur
yedigöllerde ve yakın çevre de tel çekmiyodu çıkış gücü yüksek ;D bir telsizle boluya ulaşıp ordan bir tanıdık aracılığıyla telefondan aratırdık oda suzukiyi kurtarmaya gelmişti ;D ;D ;D
hocam PMR olan el telsizleri AM ve FM telsizlerle görüşemez ama yanlış bilmiyorsam jackson gibi bazı kaliteli telsizlerin üzerinde AM-FM ve birkaç modül daha var onlar el telsizleriyle görüşebiliyormuş
Opsss söylemeyi unutmuşum ,Altuğ iyi hatırlattı.
Hocam PMR lar bizim araç telsizleriyle görüşemez.
ama genelde herkesin yanında bir tane oluyor,
Yalnız araçta tek giderken Hem PMR ,hem CB ,laf anlatmak durumunda kalırsak ortalık feci karışıyor ;D ;D ;D
Opsss söylemeyi unutmuşum ,Altuğ iyi hatırlattı.
Hocam PMR lar bizim araç telsizleriyle görüşemez.
ama genelde herkesin yanında bir tane oluyor,
Yalnız araçta tek giderken Hem PMR ,hem CB ,laf anlatmak durumunda kalırsak ortalık feci karışıyor ;D ;D ;D
Bizim iş yine karıştı. şimdi. Araç telsizi alırsam burdakilerle görüşemiyeceğim el telsizi alırsam oraya geldiğimde görüşemeyeceğim. Bu demektir ki Ya ikisindende alacağız yada eskiden olduğu gibi pencereyi açıp bağıracağız ;D ;D ;D
Bizim iş yine karıştı. şimdi. Araç telsizi alırsam burdakilerle görüşemiyeceğim el telsizi alırsam oraya geldiğimde görüşemeyeceğim. Bu demektir ki Ya ikisindende alacağız yada eskiden olduğu gibi pencereyi açıp bağıracağız ;D ;D ;D