KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Yavuz abi, bu Discovery 1 ilanlarında hep motoru yeni yapılmıştır falan yazıyor bu neden ?? Yani motor dayanmıyor mu harbiden, araçlar 150 binde 95 94 model falan ???
Rektifiye görmüş olan mı daha iyidir, yoksa "henüz" görmemiş olan mı?? ;D
Ciddi soruyorum ama tutamadım kendimi ))
ancak bukadar su yok kayışlar bağlı değil , akışmetre bağlı değil benzin vermeye devam edersen çalışıyor ama daha çok yeni, herşey bitmeden zorlamak istemedik. bir kaç güne gürül gürül duyarız sesini ;D
Yavuz abi, bu Discovery 1 ilanlarında hep motoru yeni yapılmıştır falan yazıyor bu neden ?? Yani motor dayanmıyor mu harbiden, araçlar 150 binde 95 94 model falan ???
Rektifiye görmüş olan mı daha iyidir, yoksa "henüz" görmemiş olan mı?? ;D
Ciddi soruyorum ama tutamadım kendimi ))
V8 çok iyi bir motor ama zaafları var , en önemlisi yağ değişimi, bunu aksatırsan biter, çok hafif bir motor (bloğunu ben tek elimle taşıyabiliyorum) bu hafifilik için blok alüminyum eğer yağsız kalırsa veya yağı zamanında değiştirilmezse aşınıyor, bir iyi tarafı parçaları çok ucuz.
Ömürleri iyi bakımla 350-400 bin km, kötü bakımla 200 bin km. Daha önce açılanlar kullanıcı hatasıdır, hararet, yağsız kalma, susuz kalma gibi.
Alt düzen bitti, elektrik tesisatı bitmek üzere, içi , camları aksesuarları falan kaldı, onlar da hesap kitap fazla yok orjinali neyse o takılacak çok fazla yoracağını sanmıyorum.
V8 çok iyi bir motor ama zaafları var , en önemlisi yağ değişimi, bunu aksatırsan biter, çok hafif bir motor (bloğunu ben tek elimle taşıyabiliyorum) bu hafifilik için blok alüminyum eğer yağsız kalırsa veya yağı zamanında değiştirilmezse aşınıyor, bir iyi tarafı parçaları çok ucuz.
Ömürleri iyi bakımla 350-400 bin km, kötü bakımla 200 bin km. Daha önce açılanlar kullanıcı hatasıdır, hararet, yağsız kalma, susuz kalma gibi.
Anladım abi sağol, heralde silecek suyu koymayı bilmeyen sosyeteler kullanıyordu LR'leri şimdiki gibi, o zamanlar da (disco1 ve def. leri tenzih ederim ))
68 model seri 2a 40 yıl üzerine kaportası bitti ama motoru daha hiç açılmadan çok iyi durumdayken hurdaya verdik artık gerisini siz düşünün kaç km yol yaptığını
Anladım abi sağol, heralde silecek suyu koymayı bilmeyen sosyeteler kullanıyordu LR'leri şimdiki gibi, o zamanlar da (disco1 ve def. leri tenzih ederim ))