7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,431,463

Etiketler

Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

Selamlar herkese,

Yavuz abi, bu Discovery 1 ilanlarında hep motoru yeni yapılmıştır falan yazıyor bu neden ?? Yani motor dayanmıyor mu harbiden, araçlar 150 binde 95 94 model falan ???
Rektifiye görmüş olan mı daha iyidir, yoksa "henüz" görmemiş olan mı?? ;D
Ciddi soruyorum ama tutamadım kendimi ))

discovery-V8' Alıntı:
Evet çok hoş bir sesi yok (henüz) ama çalışıyor işte ;D ;D ;D

Aslan kükremiş 2010 da devamı çok güzel gelir inşallah

yunus bager' Alıntı:
Abi bukadarmı gerçi bukadar sesede razıyız ;D

ancak bukadar su yok kayışlar bağlı değil , akışmetre bağlı değil benzin vermeye devam edersen çalışıyor ama daha çok yeni, herşey bitmeden zorlamak istemedik. bir kaç güne gürül gürül duyarız sesini ;D

motoru kendin toplatırsan en azından nasıl yapıldığını bilirsin için rahat eder

ama birde 90 model olup 225000 km de halen saat gibi çalışan motorlarda var piyasada ;D ;D ;D

altug onaran' Alıntı:
motoru kendin toplatırsan en azından nasıl yapıldığını bilirsin için rahat eder

ama birde 90 model olup 225000 km de halen saat gibi çalışan motorlarda var piyasada ;D ;D ;D

Evet Altuğ da, harbiden ilanların birçoğunda aynı şey var, gözüm korktu.

V8 çok iyi bir motor ama zaafları var , en önemlisi yağ değişimi, bunu aksatırsan biter, çok hafif bir motor (bloğunu ben tek elimle taşıyabiliyorum) bu hafifilik için blok alüminyum eğer yağsız kalırsa veya yağı zamanında değiştirilmezse aşınıyor, bir iyi tarafı parçaları çok ucuz.

Ömürleri iyi bakımla 350-400 bin km, kötü bakımla 200 bin km. Daha önce açılanlar kullanıcı hatasıdır, hararet, yağsız kalma, susuz kalma gibi.

yunus bager' Alıntı:
Alt düzen ne oldu sadece motormu kaldı

Alt düzen bitti, elektrik tesisatı bitmek üzere, içi , camları aksesuarları falan kaldı, onlar da hesap kitap fazla yok orjinali neyse o takılacak çok fazla yoracağını sanmıyorum.

yunus bager' Alıntı:
64-65 mutlaka seri 2 dir hocamın seri3 ile arasında anlaşılır bir far yok hemen hemen aynı sayılır bak şimdi hatırlattınız özledim sesi 2yi
Enişte pancar bölge şefiydi, onlarında standart araçları. Bir rampada oynarken; debriyaja basınca, araç inişte ağaçlara vurup durmuştu!

Benzinliler ne kadar gidiyor.

Anladım abi sağol, heralde silecek suyu koymayı bilmeyen sosyeteler kullanıyordu LR'leri şimdiki gibi, o zamanlar da (disco1 ve def. leri tenzih ederim ))

yazargezeryolçizer' Alıntı:
Benzinliler ne kadar gidiyor.

68 model seri 2a 40 yıl üzerine kaportası bitti ama motoru daha hiç açılmadan çok iyi durumdayken hurdaya verdik artık gerisini siz düşünün kaç km yol yaptığını

fastjunkie' Alıntı:
Anladım abi sağol, heralde silecek suyu koymayı bilmeyen sosyeteler kullanıyordu LR'leri şimdiki gibi, o zamanlar da (disco1 ve def. leri tenzih ederim ))
pek anlamadım ama neyse