KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
1.Ordu cephede düşmanla savaşırken cephe gerisinde , Orduya karşı yapılan eylemler (Kurtuluş savaşındaki çeşitli isyanlar,Birinci Dünya harbinde,Rum, Ermeni ve Pontus isyanları)
2.Mülki amir elindeki polis ve jandarma kuvvetlerini kullandığı halde yetersiz kaldığı garnizon K.nından ilave kuvvet istediği durumlar.
3.Deprem,Sel,Yangın gibi doğal afetlerde TSK birimlerinin kullanılması
Her kademedeki birimler kendi durumlarına uygun yukarıda saydığım ihtimallere karşı bir senaryo kurgulayıp buna göre plan hazırlarlar. Senaryo ne kadar gerçekçi olursa plan o kadar başarılı olur.
Örneğin,İstanbul’da öyle bir senaryo yapacaksınız ki,Vali tüm polis ve jandarma kuvvetlerini kullanacak yetmeyecek ve 1nci Ordudan Kuvvet isteyecek ve ordunun görevlendirdiği birlik tüm Emniyet ve jandarma birliklerini de emrine alacak.Koskoca İstanbul emniyet müdürü ve jandarma Paşasını emrine alacak ayrıca kendi birlikleri de olacak Bu Komutanın rütbesini takdirlerinize bırakıyorum.Böyle bir kuvvetin kullanılması için Fenerbahçe –Galatasaray derbisinden sonra çıkacak olaylar diye bir senaryo hazırlasanız.Komik olur.
Bu genel bilgilerden sonra Tüm garnizon seviyesindeki TSK birimlerinde EMASYA planları hazırlanmıştır.Belli bir süre sonra eskileri güncelliğini yitirip yenileri hazırlanır.1999 Depreminde Kızılay dan önce TSK birimlerinin bölgeye yetişmesi eksikliklerine rağmen benzer planlar sayesinde olabilmektedir. 1999 Depremini o planı hazırlayan sb.lar yaptı demek ne kadar abesse diğerleri de aynıdır. Kısacası albay rütbesine gelen her muharip subay mutlaka ya öyle bir planın hazırlanması için emir vermiş veya planda imzaları vardır. Çoğu zaman mülki amirlere de verilen bu planlarla tek tek uğraşmak yerine tüm alb.ve daha üst rütbelere gelmiş muvazzaf emekli askerleri toptan tutuklamalı onlar kendilerinin masum olduğunu ispat etmeliler.Böylesi daha kolay.
AYNEN aynen sonuna kadar mokoko yapalım veya dikine pançolosss ,şöyle güzel bir ağaç altı ,yakarız ateşi ohhh be erkek erkeğe yaparız muhabbeti ,hatta bu ankara offroad klübüyle gittiğimiz yaylada olur birde kar olan bir yer olursa tam bomba ,yüksek bir yer bulmak lazım dedeeee dedeeeee dedeeee duyurmusun gençlerin torunların sesini grup azdı artık yerinde duramıyor gitmek istiyor dağlara tepelere
mustafa abi aynen anlattığın ve yazarken güldüğün gibi,( bu senaryolara ) bende ülkemin geldiği bu hale yani acınacak halmize gülüyoyorum bu uydurma senaryolar üzerine ,koca koca insanları mahkeme ,yargı ,tutuklama ,vs vs gibi korkutmalarla ,sindirmeye çalışıyorlar ama yanlış hesap yaptıklarını bilmiyorlar her neyse bir ateş başında oturup konuşuruz uzun uzun abicim seni çok iyi anlıyorum ve hissediyorum saygılar
AYNEN aynen sonuna kadar mokoko yapalım veya dikine pançolosss ,şöyle güzel bir ağaç altı ,yakarız ateşi ohhh be erkek erkeğe yaparız muhabbeti ,hatta bu ankara offroad klübüyle gittiğimiz yaylada olur birde kar olan bir yer olursa tam bomba ,yüksek bir yer bulmak lazım dedeeee dedeeeee dedeeee duyurmusun gençlerin torunların sesini grup azdı artık yerinde duramıyor gitmek istiyor dağlara tepelere
Ben sağ yada sol fark etmez önde otururum Diğer yerleşimi sen ayarlarsın Bizde kıvırma yok. Gelirim. Ama bagajda gitmem (Burada Bulut'un Memati'ye söylediği vurguyu yapıyoruz ;D)