KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
evet benim arac hatta simdi alan sahibinde daha iyi hale geliyor on arka arb kilit takiliyor
ama kiyaslayacagin arac vx100 degilki vx80. ben vx80 turu bir arac istiyorum bununda karsiligi discovery 1 .
birde ben araci toplarken cok fazla ugrastim 1 senem gecti. simdi sifirdan defender toplamak gibi sifirdan bir arac toplamayi planliyorum. Yada suzukiye devam onu yapamazsam
30-40 a maleden varsa sıfırdan Defender , ama benim aklımdaki gibi olacak ben hemen alırım ;D ;D ;D Ama şuda bir gerçek Defender defender dır, Diğerleri ve Defender diye sınıflamak lazım araçları.
Ah bir de Türkiyede biraz sayıca fazla olsalar, yedek parça kolay olsa.
Şimdi sende döndün diyeceksiniz ama tanıdığım bütün Toyota sahipleri yedek parça arıyor veya bekliyor.
Şavaş yıllarında insanların evlerinde yiyecek stoklamaları gibi evde yedek parça stokluyorlar. ;D ;D ;D
Vx80 Defender in karşılığı değil elmayla armut olmuş karşılaştırma, Disco I vs vx80 olmalıydı doğrusu Defender in Toyotada karşılığı belki fj40 olabilir onunda teknolojisi çağa ayak uyduramadı.
Şimdi sende döndün diyeceksiniz ama tanıdığım bütün Toyota sahipleri yedek parça arıyor veya bekliyor.
Şavaş yıllarında insanların evlerinde yiyecek stoklamaları gibi evde yedek parça stokluyorlar. ;D ;D ;D
Doğru söylüyorsun ,yedek parça sorunlu var,fakat pahalı.
ama ben pajeroyu çözdüğüme göre bütün araçlar çözülür diyorum. ;D
tabi arada bazen yatırmak gerekiyor aracı ;D
kasnak sorunu yüzünden 20 gün yatırdım ,buda bonusu oldu bana ;D ;D ;D
30-40 a maleden varsa sıfırdan Defender , ama benim aklımdaki gibi olacak ben hemen alırım ;D ;D ;D Ama şuda bir gerçek Defender defender dır, Diğerleri ve Defender diye sınıflamak lazım araçları.
iyimser bütçe yazdım ben , işin içine büyük hacimli motor falan koymadan.;D ;D
benim anlatmak istediğim kimse bu işlerde yavuzu kriter almasın arkadaş, o ayrı ...araç toplamak öyle sanıldığı kadar zevkli ve kolay bir iş değil bence.
bu işler için
a-bilgin olacak
b-zamanın olacak
c-parçan ekipmanın olacak
d-kafa dengi ustan olacak
e- sağlam paran olacak
ki yukardaki kompinasyonla bile işler bitti artık keyfime bakacam dediğin anda yineleyen süprizlere hazırlıklı olacaksın. sonuçta mühendislerden kurulu bir ekip tarafından yapılmıyor bu iş.
ama tabiki bitmiş projenin insana verdiği hazzı başka şeylerle kıyaslamak yanlış olur.buna katılıyorum.
senin 70-80 sterline aldığın akışmetreden ,ebay artırmadan kargo dahil 25 dolara almıştım..neyi nerde arayacağını bilirsen hiç sorun yok.ayrıca bak ne diyorum 80 kasanın bozduğu tek parça ön aks kafalarıdır ki servise sorarsan 1200 lira der tanesine
ama avustralya ebayden tanesi 60 dolara alıp içinede sağlam siyah gresi basarsan tertemiz devam edersin yoluna.