Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar
çağlar' Alıntı:
iyimser bütçe yazdım ben , işin içine büyük hacimli motor falan koymadan.;D ;D
benim anlatmak istediğim kimse bu işlerde yavuzu kriter almasın arkadaş, o ayrı ...araç toplamak öyle sanıldığı kadar zevkli ve kolay bir iş değil bence.
bu işler için
a-bilgin olacak
b-zamanın olacak
c-parçan ekipmanın olacak
d-kafa dengi ustan olacak
e- sağlam paran olacak
ki yukardaki kompinasyonla bile işler bitti artık keyfime bakacam dediğin anda yineleyen süprizlere hazırlıklı olacaksın. sonuçta mühendislerden kurulu bir ekip tarafından yapılmıyor bu iş.
ama tabiki bitmiş projenin insana verdiği hazzı başka şeylerle kıyaslamak yanlış olur.buna katılıyorum.
Sondan önceki paragraf hariç hepsine katılıyorum, Defenderin güzelliği oradan geliyor zaten , mühendis ordusuna gerek yok, çünkü uydurma bişey yapmanıza gerek yok, mesala büyük hacimli motor için sadece motor takamazsınız, landrover zaten büyük hacimli motorlar kulanıyor, o motorla birlikte ona ait aktarma orgalarınıda kullanmanız şart.
Akrep leri bilirsiniz 100 inch uzunluğunda yaklaşık 5 ton ağırlığında zırhlı muharebe aracı, aynısnın birde 110 inch ZPT versiyonu var, bunların alt yapısı
tamamen heavy duty, bu altyapıyı defendere adapte etmek diye bişey yok , tüm aksamlar dışarıdan aynı eskiyi çıkar yeniyi tak, Aynı şekilde birde Defender 130 lar var, 3500 kilo civarında, araçlar seri üretim değil "Landrover special vehicles" diye bir birim tarafından tek tek yapılıyor, bunlarında yürüyeni heavy duty, Defendere aynen bu aksamları takabilirsiniz.
Bu anlarttıklarım arazide daha fazla dayanıklılık için, oversize lastik vb. kullandığımız için bunların kullanılması şart, işin birde yol boyutu var, yolda daha güvenli ve süratli yol alabilmek için RR Classic alt yapısına gözatmak gerekiyor;
Ön ve arkada viraj demirleri, buna ek olarak arka dingili ortasından tutarak aracın tüm salınımını dengeleyen 20 cm çapında bir denge amortisörü var RRC lerde, bunlarıda aynen alıp defendere takabiliyorsunuz.
Ayrıca polis ve ambulanslar için geliştirilmiş fren sistemleri mevcut kevlar balatalı, izli ve delikli fren disklerinden oluşan bir sistem, bunlarıda aynen alıp uyguladığınızda hem yolda hem arazide keyfina doyulmayacak size özel bir araç oluşuyor.
Belkide anahtar kelime "size özel" ne isterseniz ona göre bir araç üretebiliyorsunuz. Farkındaysanız konfor kısmına hiç girmedim onun sınırı yok, MKG gibi 2 klima bir webasto, kompresör , buzolabı vb. tamamen araçla ne yapmak istediğinize bağlı modifikasyonları ekleyebilirsiniz.