Yunus bir kere başıma gelmişti ,araç durduğu yerde ben frene bastıkça,
firen pedalının bana karşı uyguladığı kuvvet yavaşça kaybolmuş ve fren pedalı bir tıslama sesiyle döşemeye yapışmıştı.
sanayi ye götürdüğümde westinghause körük lastiğinin yırtıldığını söylemişlerdi.
artık benimi yediler bilemiyorum.;D
Kerim abi aslında sizi yememişler anlattığınız arızada vestunaus arızasıdır ama sevtap abladaki gibi bir durum değil sizdeki pedala basarken gelen tıslama ve pedal sonlarda tutuyor olması daha farklı bir arıza
dicimondaki arıza firen merkezinde orinkler deforme olmuş hidroliği geriye kaçırıyor olabilir firen azda tutuyorsa demek oluyorki merkez eğer çif çikişlıysa (hiç görmedim bilmiyorum) sadece arka firenlere hidrolik basıç yapıyor arka firenler aracı kesinlikle durdurmaz
pedala ilk basışta önce ön firenlere sonra arka firenlere yardımçı olsun diye basınç gider eğer aracın arkası yukarıya doğru kalkarsa limitör sayesinde arka firenler %50 tahmini oranda fireni bırakır ve dicimonu çok yakından hiç görmedim yükseltme kiti varsa limitör ayarlanmamış olabilir yoksa o firende baya yeterdi
neyse daha çok yazardımda belkide ablam aracı tamır etmiştir gerisini kendi anlatır