Her marka araçta üretimden kaynaklanan ufak tefek sorunlar, servise geri çağırmalar olabiliyor. Meseleyi kalite/kalitesizlik boyutuna getirebilmek için yeterince veri olmadığını düşünüyorum, istatistiksel anlamda birşeyler söyleyebilmek için daha epey zaman ve olay geçmesi gerek.
Ama hafif arazi aracı iddiasında bulunan bir araçta kaldırıma çarpma gibi durumlardan kaynaklanabilecek aks mili eğriliği sorunu yaşanması oldukça tuhaf. Bu araba Suzuki Alto değil ki. Arazide öyle yerlere giriyorsunuz ki , süspansiyon bu kadar zayıfsa daha ilk gezide süspansiyonu kucağınıza alır dönersiniz ;D
Bagajdaki çapaktan kaynaklanan korozyon konusunda da ben sorunun araca olan yoğun talepten dolayı üretim hatlarının sıkışması olarak değerlendirmek istiyorum. İlerleyen zamanda aracın farklı fabrikalarda da üretilmeye başlanması Romanya bantlarını rahatlatarak kalite sorunlarını giderir umarım. Ama bu araç Türkiye'de üretiliyor olsaydı bence bu tür bir sorun olmazdı, bizim ülkemizde üretim kalitesi yıllar içinde çok ilerledi. Diğer yandan, acaba başka yerlerde ne tür çapaklar ve gözle görünmeyen yerlerde zaman içinde beklenmedik korozyon sorunlarıyla karşılaşılır mı acaba? İşte böyle bir durum varsa üretim kalitesi ciddi anlamda sorgulanır.