8 Eylül 1922 Atamız Buradaydı.

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan edis2209 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 0
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,950

edis2209

Dal rüzgarı affetse bile, kırılmıştır bir kere ..!
Mesajlar
134
Tepkime Puanı
0
Yer
Kemalpaşa - İzmir
Sevgili Dostlar,
Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün İzmir'in kurtuluşundan bir gün önce 8 Eylül 1922 'de konakladığı Nif İlçesi malumunuz bu nadide olaydan sonra "Kemalpaşa" olarak değiştirilmiştir. Kemalpaşamız'ı fotoğraflarken kamerama takılan bu görüntüleri bu vesile ile sizlerle paylaşmak ihtiyacı duydum. Malum Eylül ayına girmek üzereyiz ve 09.09.2009 (bu arada enteresan bir rakam grubu oluştu 0 'lı ve 9 'lu :smiley: ) tarihi de düşman'ın denize dökülüşü ve İzmirimiz'in kurtuluşu'nun 87. Yıldönümü..

Buyurun, Mustafa Kemal Atatürk'ün 8 Eylül 1922 'de 1 gece konakladığı yer.

atamznkaldev.jpg

park117.jpg
Tek katlı Beyaz bina
Kemalpaşa Dere mesire ve Belediye Atatürk Kültür merkezine giderken hemen yolunuzun üzerinde ; sadece binasını ve üzerinde "Atamız'ın 8 Eylül 1922 tarihinde burada 1 gece konakladı" yazısını görebiliyorsunuz.

kempaa2.jpg
Kemalpaşa Atatürk Anıtı

atamantkempasa.jpg

Anıt arkasındaki yazıyı belki merak eden Dostlar için paylaşmak istedim

Sevgiyle kalın.
 

Etiketler
Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,836
Mesajlar
1,531,329
Kayıtlı Üye Sayımız
166,939
Kaydolan Son Üyemiz
kgulum

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst