86 Sj 413 Yardım!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan absinthe_brk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 5
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,710

absinthe_brk

Ana Kamp
Yer
izmir
merhabalar siteye yeni üye oldum bir kaç sorum olucak yardımcı olursanız sevinirim.daha önce 92 samurai kullandım ve çok keyif aldım ancak daha sonra satıp normal bir binek oto aldım.şimdi yeniden bir 86 sj413 aldım ancak bana çok yavaş geliyo.60km de 5 vitesi istiyo.5.viteste 90 çıktımmı motor aşırı derecede bağırıyp ve devir 4-5 arasını gösteriyo.araca komple sıfır motor yaptırdım rodajı bitmek üzere.acaca normal 2 çekerin sürat ve konforuna alıştığım için mi bana yavaş geliyo (yani aracın sınırları bu kadar) yoksa km saatinde bir sorun mu var ? birde şu anda 100km de 15 lt yakıyo üstelik uzun yolda.bana çok fazla geldi motor yeni olduğu için olabilirmi? yoksa yine aynı soru göstergelerimde bi sorun mu var acaba?

Etiketler

Ynt: 86 Sj 413 Yardım!

absinthe_brk' Alıntı:
merhabalar siteye yeni üye oldum bir kaç sorum olucak yardımcı olursanız sevinirim.daha önce 92 samurai kullandım ve çok keyif aldım ancak daha sonra satıp normal bir binek oto aldım.şimdi yeniden bir 86 sj413 aldım ancak bana çok yavaş geliyo.60km de 5 vitesi istiyo.5.viteste 90 çıktımmı motor aşırı derecede bağırıyp ve devir 4-5 arasını gösteriyo.araca komple sıfır motor yaptırdım rodajı bitmek üzere.acaca normal 2 çekerin sürat ve konforuna alıştığım için mi bana yavaş geliyo (yani aracın sınırları bu kadar) yoksa km saatinde bir sorun mu var ? birde şu anda 100km de 15 lt yakıyo üstelik uzun yolda.bana çok fazla geldi motor yeni olduğu için olabilirmi? yoksa yine aynı soru göstergelerimde bi sorun mu var acaba?
Sürat için= Arazi vitesi konumunda kullanıyor olmayasınız 4L=? sürat konusunda SJ ve samuray serisini çok tanımıyorum, ama bilen arkadaşlar varsa bilgi vereceklerdir.

Yakıt İçin= Bencede bukadar olmaması lazım. 100Km/15Lt Benzin /LPG ne yakıyor=? Benzin ise 1600 Cc Vitara 100Km/7.5 Lt benzin 9,5Lt LPG tüketir.(Uzun yolda)
bu bilgiler ışıgında kapalı veya hatalı sibop ayarı, Hatalı karbüratör ayarı bu gibi sonuçlar verir. Fazla yakıtı tespit için tam gaz yapıp eksozu gözlemleyin siyah tür bir duman varsa fazla yakıt var demektir. Aracın hava filitresi ve karburatör hava/yakıt ayarlarını kontrol edin. Hava filitreniz temiz ve açık olsun, bujiler yeni olsun, ateşleme ve avans ayarlarıda manualini bulup fabrika değerlerine göre yapın. Son olarak Sibop ayarlarının kapalı olma ihtimali çok yüksek.

Sonuçlar hk. bilgi verirseniz seviniriz.Kolay gelsin..

fikirlerinizi için çk teşekkür ederim.sanırım km saatinde bir problem var 5 km gidiyosam 4500m gösteriyo.bunun ynında arabadaki motorun sıfır olması nedeniyle sibop ve gaz ayarı istiyo sanırım.rodajı bitirdikten sonra tekrardan burdan paylaşıcam. şu an üstünde arazi şaftı yok rodaj süresince takmamam söylendi.acaba bu bir şehir efsanesimi yani sonuçta arazi şaftı olup 2 çeker kullansam yinede fazla yük binermi araca?yakıtı artırır süratimi dahada keser mi? bana mantıksız geliyo sonuçta yine 2 çeker kullanıcam gerekli olmadıkça 4h kllanmıycam bu konuda bigisi olan varsa ve paylaşırsa sevinirim.

5000metre gidip saat 4500 metre yazıyorsa pandül/km sisteminizde sorun vardır, ama bunu tespitde zordur yani aracınız tamamen orjinalmi lastik çapları değişmşmi? vs birsürü soru var..neyse kafanız karışmasın, bırakın saat ne istiyorsa göstersin.. ;)

Vitesde 2H seçeneginiz varsa öndeki şaftın takılmayın sökün vs. gibi durumlar bilgisizlikten kaynaklıdır. zaten bu aksamlar devre dışıdır. Şaftı sökme tavsiyesi çok yakıt yakan ve sürekli 4 çeker olan eski tip arazi araçları içindir. örnek vermiyorum, kimse alınmasın diye, Eğer böyle ise sürekli 4 çeker iseniz ve bu durumda ön şaftı sökerseniz(mahsuru olmayan durumlar için), motoru ön deransiyeli ve şaftı ayırmış olursunuz ki bu durumda yakıtda tasarruf sağlanır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,247
Kayıtlı Üye Sayımız
166,890
Kaydolan Son Üyemiz
sudeninnotlari

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR