merhaba,
1- Bu araçların kronik sorunları var mı? En büyük endişem sık sık hararet yapması veya ciddi bir arızayla karşılaşıp büyük miktarlarda paraları tamire bayılmak. İstanbul trafiğinde yarı yolda kalmak kim ister sonuç olarak.
evet araç eski, bundan dolayı da bütün soğutma sistemi (daha önce değişmediyse) radyatör ve içinden sıvı geçen bütün hortumlar en kalitelisi ile değişmeli. en büyük sorunlardan biri hararet bu araçlarda..
2- Bu araç bana sık sık arıza çıkartır mı? Arızadan kastım yolda kalma durumu. Ciddi bir mekanik arıza yatkınlığı nedir? Ufak tefek arızaları kendim halledebilirim ama büyük parça sıkıntıları boyumu aşıyor.
o biraz kısmet işi, mekanik olarak sağlam araçtır, motor şanzıman ise şansınıza kalmış.
3- Araçta sıralı lpg sistemi var. Buna ne sıklıkla bakım yaptırmak gerekiyor?
max 10 binde bir
4- Şanzıman ve motor gibi parçalarında sorun oluyor mu? Tamam eski araç da yedek parçası ve işçilik ücretleri ne seviyelerde?
sorun olur mu derken ne gibi bir sorun? yedek parça fiyatları çok pahalı değildir, işçilik ise ustasına kalmış.. mesela kesinlikle önünden geçilmemesi gereken "ölü seviciler" maalesef mevcut.
5- Yurtdışından parça getirme imkanları nasıl? Sonuç olarak bu işim ortamı Amerika. Ufaktan aracın ufak parçalarını güncelleye güncelleye kim caka satmak istemez.
o size kalmış, çevreniz varsa çok büyük olmayan parçaları getirtebilirsiniz.. tabi bu güncelleyip caka satma işinin ciddi bir maliyeti vardır..
6- Bu modele uygun lastik ebatları nelerdir? Hafif arazi ve şehir içine uygun marka/model tavsiyeniz varsa paylaşın.
lasitk için forumda çok fazla yazı var, onları inceleyip kullanmayı düşündüğünüz alana göre bir seçim yapabilirsiniz
en öneml konu ve ilk önceliğiniz iyi bir servis/usta bulmak olsun..