91 Model XJ de Low Washer Uyarısı Ne Anlama Gelir..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan acemi offroadçu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 14,197

Etiketler
Ynt: 91 Model XJ de Low Washer Uyarısı Ne Anlama Gelir..

low washer fluid = cam yıkama suyu az kalmış . İlginç bir sorun yok ise rolanti ile bağlantısı yoktur .

ssbman' Alıntı:
low washer fluid = cam yıkama suyu az kalmış . İlginç bir sorun yok ise rolanti ile bağlantısı yoktur .

Bende öyle tahmin edip tamamladım lamba sönmedi,ve rolanti aynı..Belki tesadüf oldu ikisi aynı anda ama "low washer" hala aktif..

Görünt239.jpg

Hımm . Su kabının üzerindeki sensörü yerindne çıkarın fişi takılı kalsın . Şamandırayı elinizde yukarı kaldırıp bir kontak aç kapa yapın bakalım sönecek mi ? Şamandıra bazen deliniyor ve su alıp aşağıda kalıyor sürekli . Haliyle uyarı gitmiyor . Yine olmazsa sağlam bir sensör bulup denemek lazım sorun sensörde mi yoksa başka kısımlarda mı aramak gerekli .

Rolanti konusunda birşey diyemiyorum . Uzaktan zor :smiley:

ssbman' Alıntı:
Hımm . Su kabının üzerindeki sensörü yerindne çıkarın fişi takılı kalsın . Şamandırayı elinizde yukarı kaldırıp bir kontak aç kapa yapın bakalım sönecek mi ? Şamandıra bazen deliniyor ve su alıp aşağıda kalıyor sürekli . Haliyle uyarı gitmiyor . Yine olmazsa sağlam bir sensör bulup denemek lazım sorun sensörde mi yoksa başka kısımlarda mı aramak gerekli .

İlginize teşekkürler,deneyeceğim...

ssbman' Alıntı:

Cam suyu haznesindeki su koyma kapağının hemen yanındaki seviye kontrol sensörünü yerinden çıkartıp temizledim,sonra ölçü aletiyle(ohmmetre)ölçüp mekanizmayı aşagı yukarı oynatıp doğru çalıştığına emin olup taktım ve sorun çözüldü...Rolanti hala yüksek..Bu sorunuda çözebilirsem burada paylaşacağım...
Teşekkürler Hüseyin.....

Geçmiş olsun . Şamandıra bazen takılıyor . Sensörün içinde mekanizmada zamanla özelliğini yitirmeye başlıyor olabilir . bunlar kolay :smiley:

LPg sıralı sistem mi ? Rolanti aniden mi yükseldi ? Dalgalanma vs var mı ? Her durumda yükse mi yoksa sadece benzinde yada sadece LPG de gibi bir durum var mı ?

ssbman' Alıntı:
Geçmiş olsun . Şamandıra bazen takılıyor . Sensörün içinde mekanizmada zamanla özelliğini yitirmeye başlıyor olabilir . bunlar kolay :smiley:

LPg sıralı sistem mi ? Rolanti aniden mi yükseldi ? Dalgalanma vs var mı ? Her durumda yükse mi yoksa sadece benzinde yada sadece LPG de gibi bir durum var mı ?

Lpg sıralı sistem değil,Bu sabah ilk çalıştırdığımda normaldi ve işyerime sorunsuz geldim.Bizim elemana arabaya bi su tutup tozunu akıtmasını söyledim,Oda biraz işi abartıp altına önlere felanda su tutmuş.Aracı çalıştırdığımda yüksek çalışmaya başladı.Her durumda yüksek çalışıyor,hatta benzinde dahada yükseliyor...Teşekkürler,Hüseyin...

Hımm sıcak motora su tutunca bir aksilik mi oldu acaba ... Bu şekliyle aklıma birşey gelmedi açıkcası . akşam bir karıştırayım manuelleri birşeyler gözüme çarpacak mı ? Bir çözüm bulursanız öğrenmek isterim ...

Kolay gelsin ...

Araca herhangi bi işlem yapmadan rolanti sorunuda düzeldi,sanırım tahmin ettiğimiz yıkama olayıyla bi bağlantısı var... Teşekkürler,Hüseyin..

Rolanti sensörü ıslanmış vs olabilir . Yada sıcak motora sıkılan su aşırı buhar yapıp nüfuz etmiştir .

Neyse geçmiş olsun :smiley:

ssbman' Alıntı:
Rolanti sensörü ıslanmış vs olabilir . Yada sıcak motora sıkılan su aşırı buhar yapıp nüfuz etmiştir .

Neyse geçmiş olsun :smiley:
[/quote

İlginize teşekkürler..

Hüseyin

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,691
Kaydolan Son Üyemiz
sertac01

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR