94 3 Kapı Manuel Vites Vitarada Orjinal Difransiyel Oranı ?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan suleymani Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,156

suleymani

Kamp II
94 3 kapı manuel vites vitaralarda difransiyel oranı kaçtır ve bu araca standart difransiyelle,3" yukseltmeyle takılabilecek ve sorunsuz kullanılabilecek en büyük lastik ebadı nedir?

Etiketler
Ynt: 94 3 Kapı Manuel Vites Vitarada Orjinal Difransiyel Oranı ?

Difransiyel oranınız büyük ihtimalle 41/8 yani 5.125 olması gerekir. 30/9.5/15 kullananlar var ama araç rampalarda güçten düşüyor...

Aracın diferansiyel karbüratörlü motor ise oranı çok yüksek ihtimal Ahmet abinin dediği gibi 5.12'dir. Ben 235/75/15 lastik takmadan önce güçten çok düşermi diye çok tereddüt etmiştim ancak uzun rampalar dışında öyle aman aman bir performans düşüşü olmadı. Uzun rampalara da önceden hızlanarak devrini alarak girdiğinizde fazla bir sorun olmuyor... ancak 30 9,5 15 yerine 1 boy küçük olan 235/75/15 ölçü lastik kullanırsanız tam kararı olur...

Cevaplar için teşekkür ederim,araç benim değil bende 2001 4 kapı 1.6 var,ayna mahruti konusu içinden çıkılmaz bir hal alınca alternatif çözümler aramaya başladım,standart haliyle kullanma ümidiyle ve üzerindeki orjinal aksesuarlara tav oldugumdan böyle bir araçla takas düşünmekteyim...

bende 2001 4 kapı 1.6 var...

sizin aracın motorunda da ise + 8 hp var ,japon olanlardan biraz daha güçlüdür ,fabrika yolda biraz daha hızlı gitsin amacı ile koymuş ,, modifiyeli araclar yola biraz bayılsa bile 4L de hepsi aslan kesilir fark hissedilemiyecek kadar az olur.
ispanyolların ön hub ları sorunludur ve biraz daha erken çürüme yapabilirler kupada ..94 ler de ön gögüs torpido kısmı eskimodel biraz daha zevksizdir.
39/8 diş- 4,87 ispanyol defransiyel oranı
41/8 diş - 5,125 japon defransiyel oranı arada%5 lik fark var
o yıllarda 8 v karbiratör ,8v enjektör ,16 v enjektörlü olmak üzre 3 ceşit motor olabilir 1993-1994 arası .........1994-1998 16 v en . dir

selamlar,
94 3 kapı vitaram var 8 valve karburatörlü motoru..asafalt yolda giderken .sanki 5 vites yetmiyormuş 6. vites istiyormuş gibi düşük hızda yüksek devirde gidiyor..muhtemelen ayana mahruti oranlarının biraz düşük olduğundan dır.fakat arazide mükemmel performans alıyorum..aracın orjinal dişli oranlarını hiç değiştirmedim....
16 valve lerin oranları sanırım uzun yola daha uygun.

5.125 oran vardır sizdede tork olarak daha güçlü asvaltta yavaş kalması normaldir ,lastik capını biraz büyütürseniz istediginiz kıvama gelir.+ 1 inc gibi.

Bilgi için teşekkür ederim,kullandığım lastik 215 75 15 bf,
jantı 16 inç yapsam sizce nasıl olur.

asem spor' Alıntı:
Bilgi için teşekkür ederim,kullandığım lastik 215 75 15 bf,
jantı 16 inç yapsam sizce nasıl olur.
Erhan Hocam ben lastik bulamadığımdan 15 inçe düştüm.. :D

arwin' Alıntı:
Erhan Hocam ben lastik bulamadığımdan 15 inçe düştüm.. :D

Ahmet bey, ben yanlış biliyorum o zaman.
MT lastik bulamadığımdan 16 inçe ( Profil azalacak doğal olarak) çıkmayı düşünüyordum.

Mustafad' Alıntı:
Ahmet bey, ben yanlış biliyorum o zaman.
MT lastik bulamadığımdan 16 inçe ( Profil azalacak doğal olarak) çıkmayı düşünüyordum.
Mustafa bey 16 inç te bulabilirseniz tabii ki oda
205 80 16
225 70 16
235 75 16 mt lastik olarak bunlar uyuyor.
Ben çok aramama rağmen bulamadığımdan V6 ya ofsetli jımmy jantı ve 30 9.5 15 takarak çözebildim...

arwin' Alıntı:
Mustafa bey 16 inç te bulabilirseniz tabii ki oda
205 80 16
225 70 16
235 75 16 mt lastik olarak bunlar uyuyor.
Ben çok aramama rağmen bulamadığımdan V6 ya ofsetli jımmy jantı ve 30 9.5 15 takarak çözebildim...

Ahmet Bey, benim araç JLX, 29" üzerine çıkmadan MT lastik kullanmak istiyorum, bu ebatlarda sorun var anladığım kadarıyla. İnanın kamera şakası gibi geliyor bana. Selamlar. :smiley: :smiley:

Mustafad' Alıntı:
Ahmet Bey, benim araç JLX, 29" üzerine çıkmadan MT lastik kullanmak istiyorum, bu ebatlarda sorun var anladığım kadarıyla. İnanın kamera şakası gibi geliyor bana. Selamlar. :smiley: :smiley:
Federalin var sanırım 235 75 15 mt olarak.. :smiley:

arwin' Alıntı:
Federalin var sanırım 235 75 15 mt olarak.. :smiley:

Listelerde var, (Kumho KL71, Federal vb.) ancak stoklarda yok deniyor. Bildiğiniz bir yer varsa yardım rica edeceğim, İzmir'de oturuyorum, MT lastik istiyorum deyince Ege Bölge bayisinin yetkilisi bile anlamsız bir ifadeyle sadece yüzüme bakıyor. Selamlar.

Merhaba Arkadaşlar,

98 5k otomatik aracımda lastik ve ayna mahruti değişiliğini 2 ay önce gerçekleştirdim, bizzat tecrübelerimden;

27" lastik ve 5.125 ayna mahrutilerle
hız göstergesi 7mph düşük gösteriyordu. Yakıt tüketimi: 10lt/100km lgp idi, Son hız 140ı gördüm.

30" lastik ve 5.125 ayna mahrutiilerle
hız göstergesi 1mph yüksek gösteriyordu. Yakıt tüketimi 18lt/100km lpg oldu. Araç uzun yolda çok yoruluyor, hep tam gaz gitmek zorunda kalıyorsunuz. Bu şekilde 1400 km yol yaptım. Bezdirdi beni. Rampalarda 2.vitese kadar düştüğüm oldu. Otomatik araç nasıl manuel kullanılırmış öğrendim.

30" lastik ve 5.72 oranlı ayna mahruti ile
hız göstegesi 10mph düşük gösteriyor. Yakıt normale döndü 10lt/100km lpg çekiş arttı, Son hızımda 120 ye düştü. Fazlasını gitmiyor, bunda tabi aracın üstündeki fazlalıklarında çok etkisi var. Hesaplarıma göre 31" lastikle orjinal değerlerine gelecek. 31" üstü zaten bu hali ile uygun değil. Akslar ve difransiyelerin değişmesi gerekir. yoksa kırılıyor.

Görünen o ki, lastik büyütürken aracın oranlarını korumak gerekiyor. Aksi halde bu fazlalık bir yerden çıkıyor, ya yakıttan ya güç düşmesi yada malzemelerin kırılması şeklinde.

no: lpg tüketim değerleri şehir dışı içindir.

Mustafad' Alıntı:
Listelerde var, (Kumho KL71, Federal vb.) ancak stoklarda yok deniyor. Bildiğiniz bir yer varsa yardım rica edeceğim, İzmir'de oturuyorum, MT lastik istiyorum deyince Ege Bölge bayisinin yetkilisi bile anlamsız bir ifadeyle sadece yüzüme bakıyor. Selamlar.
Mustafa bey selamlar...
Forum üyemiz ayrıca http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=47755.0
30/9.5/15 ölçüsüde tam 30 inç gelmez 29.5 inç civarıdır...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,633
Kayıtlı Üye Sayımız
166,926
Kaydolan Son Üyemiz
ONUR AYGÜN

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.