94 Cherokee ile ilgili 2. tespitim.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drbuzadam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,459

drbuzadam

Yeni Üye
Mantık yürütmeyi ve beyin fırtınası estirmesini seven birisiyim.Bahsedeceğim susus hakkında siz sevgili duayenlerden yorumlarınızı bekliyorum.
VERİLER
1- 94 5200 cc V8 Cherokee.
2- Araç satın alındıktan sonra tüm yağları yetkili serviste değiştirildi.
3- Araç satın alındığında yağ çubuğu normal seviyesinde idi, ve kadrandaki göstergedeki yağ basıncı ilk çalıştığı anda ve 1 saat motor çalışsa bile hep ortadaydı.Yani min 0 max 80 orta ise 40 ise hep orta bantta.Keza yağlar değiştikten sonra da bu şekilde devam etti.
4- Kataletik konvektör yerine susturucu takıldığını tespit edildi.Susturucu söküldü yerine katalitik konvektör takıldı.
SONUÇ
1- Yağ basıncı kadranda ilk marş basıldığında ortanın biraz yukarısında gözükmeye başladı.
2- Kısa bir süre gidildikten sonra yağ basınç kadranı orta ile maksimum arasında gözükmeye başladı. (yani kadran genelinde %75 seviyesinde denilebilir.)
3- Bazen kadranın maksimuma son derece yaklaştığı da gözlemlendi.( %85-%90 seviyesi)
USTALARDAN ALINAN CEVAPLAR:(Chrysler yetkili servisi + Bölgede tanınan Amerikancı)
Cevap : "Yağ ısındığı için kadranda basıncın artması normal "

YORUM: Bir matematikçi olarak bu olay bence tamamen araca susturucu yerine katalitik konvektör takılması.Başka bir açıklaması olmaz.
SORU : BU BASINCIN MOTORA VEYA BAŞKA BİR ŞEYE ZARARI VARMI ??????
(Bence yaşanmış tecrübeler en değerli bilgilerdir.)

Etiketler
Ynt: 94 Cherokee ile ilgili 2. tespitim.

niye zararı olsun ki zaten orjinali de bu değil mi? yağ basıncı normal seviyelerde tasalanmayın...kick down kullanımlarda zaten arabada sorun yoksa max e yaklaşması gerekiyor...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
105,046
Kayıtlı Üye Sayımız
166,958
Kaydolan Son Üyemiz
seckincelem

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.