95 Grande Cherokee 5.2'nin Gaz Pedalı ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ali çelik Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,400
A

ali çelik

Ziyaretçi
95 grand cherokeenin gaz pedalı ile fren pedalı aynı seviyede değil.fren pedalı biraz daha yukarıda duruyor.dolayısı ile kullanımda da ani refleksle gazdan ayağını çekip frene basmak zor oluyor ve zaman alıyor. acaba benim aracımdaki bu durum normal mi?Yoksa herhangi bir ayarı var mıdır?

Etiketler

Ynt: 95 Grande Cherokee 5.2'nin Gaz Pedalı ?..

Alfonse' Alıntı:
Yeni gördüm. Ben bakaıcam...

Geç kaldım, baktım bile....:smiley:

CIMG2704.png

Şimdiye kadar hiç dikkat etmemiştim, bugüne kadar beni rahatsız etmediğine görede problem yok....:smiley:

Benimkide aynı. Bilinçli altta benim bildiğim. Size sıkıntı vermiş gibi gözüküyor ama, ani durumlarda panikle pedal arayan ayak yanlışlıkla gaza basmasın diye fren daha yukarda ve daha geniştir. Ben öyle biliyorum. Sanırım yani galiba ;D

Beatrix, bişey dikkatimi çekti....
Pas pasların orjinal değilmi. Orjinal veya yan sanayi ZJ paspası var mı İstanbulda. Ucuz :smiley:

Alfonse' Alıntı:
Beatrix, bişey dikkatimi çekti....
Pas pasların orjinal değilmi. Orjinal veya yan sanayi ZJ paspası var mı İstanbulda. Ucuz :smiley:

Alphonse, bunlar WJ'nin orjinal paspasları, ZJ'lerin orjinal paspasları halıdır, tabii günümüze ulaşan paspas neredeyse bulamassın.

alpaslanepli' Alıntı:
Benimkide aynı. Bilinçli altta benim bildiğim. Size sıkıntı vermiş gibi gözüküyor ama, ani durumlarda panikle pedal arayan ayak yanlışlıkla gaza basmasın diye fren daha yukarda ve daha geniştir. Ben öyle biliyorum. Sanırım yani galiba ;D

Fren pedalının gaz pedalına göre daha yukarda olmasının bir nedenide basma mesafesi; düşünsenize gaz pedalının basma mesafesinde olsaydı ne olurdu?

beatrix' Alıntı:
Alphonse, bunlar WJ'nin orjinal paspasları, ZJ'lerin orjinal paspasları halıdır, tabii günümüze ulaşan paspas neredeyse bulamassın.

Lütfen benimkiler orjinal. Hatta Düzce geisinde korumadığım ve 4 kişi çamulu çamurlu bindiğimiz içinde kendime kızmıştım. Ama özenle temizledim ve sağ sağlim yerlerindeler yine :smiley:

beatrix' Alıntı:
Alpaslanda var.... Hatta Düzce' de dedimki ona: "Pas pasların çok değerli, kıymetini bil" . Sonra bi baktım, iki gündür dikkat etmeyen adam çeşmede ayakkabılarını yıkıyor ;D

Bana yan sanayide olsa olur. Tam otursunda. Şimdilik ben bişey ayarladım. Güzelde oldu ama, orjinal ebatta istiyorum...
Burada buldum, amerikan malı, çok güzel ama 200euro....

Ben Alpaslanın mesajını okumadan yazmışım... Oldu bi kere :smiley:
Ben Orjinal ebatta şık pas pas bide cam kepi istiyorummmmmmm....
Para yok diyorum, para yok diyorum halime bak... :smiley:

Alfonse, cam kepi ile ilgili Ateş'le temasa geç, Ateş'in arabasının resmlerine dikkat edersen o taktırmıştı ve üstelik kalıplarını kendi yaptırmıştı, bir görüş kendisiyle.

beatrix' Alıntı:
Alfonse, cam kepi ile ilgili Ateş'le temasa geç, Ateş'in arabasının resmlerine dikkat edersen o taktırmıştı ve üstelik kalıplarını kendi yaptırmıştı, bir görüş kendisiyle.
Ateşinkini farketmiştim....
Ben Ateş' tekini görmeden önce tara sordum. 600 usd dediler, fiyata ürkünce vazgeçmiştim. Ateşede sormamıştım...
Sorarım ama, na şimdi....:smiley:
Teşekkürler...

Bu aksam çözümünü buldum arkadaşlar.Detaylı inceledikten sonra gaz pedalını elle yukarıya doğru çektiğimizde gaz pedalının telin takıldıgı uç kısmındaki plastik yatak ile pedal yayının ucundakı kafa arasında 7-8 cm' lik mesafe oluşuyor. İşte bu araya 5-6 cm uzunluğunda ve 0,5-0,6 mm kalınlığında orta sertlikteki yayı çevirerek taktım ve boşluğunu aldım.Böylece gaz pedalı ile fren pedalı yaklaşık aynı mesafeye geldi .Böyle çok daha rahat (otomatik bile olsa ) bir kullanımı oluyor. Belki orjinal şekli düşük olabilir ama ben ani frenlemede zorluk çekiyordum.

Şimdi halledilmiş olması doğru olanın yapıldığı anlamına gelmiyor ama!

Beatrix , Alfonse ve benimkinde gaz pedalı daha düşük. Dün komşumda var onunkine baktım aynı. Bide bizim burda bir oto elektrikçi var ona geldi geçen gün bir ZJ onun kine baktım oda düşük. Demek ki doğrusu bu..

Kullanım kolaylığı sağlamasına bir şey diyemem ama doğru bir çözüm bulduğunuz tartışılır.
Tabi yanlış anlamayın sizin güvenliğiniz için hatırlatmak istedim..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,955
Kayıtlı Üye Sayımız
166,957
Kaydolan Son Üyemiz
aygut

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR