96 model vitara jx in on difransiyelinden ses geliyor... Acil yardim

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasin kural Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 4
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,054

yasin kural

Yeni Üye
Yer
Zümrütköy-Kıbrıs
arkadaslar 2 senedir elimde olan 1996 model suzuki vitara jx im var cok da memnunum fakat bu gun kopeklerimi gezdirmek icin yolla cikdimda aracda ses farkettim ve eve gelip arabanin altina bakdim on difransiyelden garip, tiz sekilde sesler geliyor sanki bir yerlere surtuyor gibi 4x4 leri denedimde her hangi bir sorunla karsilasmadim fakat icim rahat degil konuyla ilgili bilgisi olan arkadaslardan ve ustalardan yardim istiyorm simdiden tesekkurler.

Etiketler
Ynt: 96 model vitara jx in on difransiyelinden ses geliyor... Acil yardim

ötme şeklinde mi? vıyk vıyk? yağı hiç değiştirilmemişse yıpranmış olabilir. eğer böyle bir durum varsa genelde geç kalınmış olur değiştirince daha çok öter. yine de bir ustaya gösterin böyle uzaktan genelde spekülasyondan öteye gitmez bu işler.

haklisiniz yarin gotureceyim arabayi servise, fakat arazi sartlarinda arabayi cok fazla kullanmadim yagin bu kadar cabuk etkisinin kaybedecegini dusunmemistim, bir de ek olarak 80 km gectinde ses kesiliyor altina dusdumde sesi hafif bir sekilde ara ara duyuyorum gene garip biseyler var bu is de

bu aksam uzeri suzukilerden anlayan bir tanidigimin yanina gittim ve difransiyelden cikan sesi sogledim kontrol etti difransiyele giren mili salladi ve herangi bir bosluk yada sallantinin olmadini buyuk ihtimalle milin girdigi yerde ki bilyalarin yagsiz kaldini sogledi yagladikdan sonra ses nerdeyse cikarmamaya basladi eve gelip birde kendim yagladim ve ses suan icin kesildi ager hafta sonuna kadar devam ederse yada bir problem cikarirsa tekrardan gideceyim eger yaglama ise yaramis olursa veya parca degisilirse tekrardan yazarim cunki yarin sizinde basiniza gelebilir belki bir yarari dokunur

Konuya el atmışten çok geç kalmadan diferansiyel yağını komple değiştirin ötmeye başlarsa tamiri masraflı olur. Daha doğrusu tamir olmaz yenisini alırsınız.
Tabi bu riskli bir iş zaten yıpranmış olan diferansiyel yağ içinde biriken pislikler sebebiyle ötmüyor da olabilir değiştirdikten sonra ötmeye başlayabilir.
En iyisi bu tür bakımları zamanında yapmak.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,109
Kayıtlı Üye Sayımız
166,839
Kaydolan Son Üyemiz
Planiket

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR