96 ZJ Ayna Problemi ?..

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkann Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 47
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,668

serkann

Zirve
Yer
İstanbul/beylikdüzü
arkadaşlar sol aynam hafızada kalmıyor ayarlıyorum aracı kilitliyorum tekrar binerken bakıyorum bozulmuş.hep aynı noktaya gidiyor.sağda problem yok.nadirde olsa bazen bozulmuyor.neden?

Etiketler
Ynt: 96 ZJ Ayna Problemi ?..

Ayna ayarli konumda elektrik baglantisi sokulse olur mu?
110 dada ayni sorun vardi ben elektrik baglantisini soktum sabit ayar duruyor simdi :smiley:

Bende 96 nın Servis kitapçığı yok . acaba sitede biryerde var mıydı ? Bu sebeple fikir yürütüyorum ancak ...

95 te yine heryer elektrikli ama hafıza yok . Muhtemelen 96 da bu elektrikli sisteme bir hafıza modülü eklemişlerdir . Bu modül aynalar ve koltuk motorlarına sinyal gönderiyor olabilir . Modülün aynaya sinyal gönderen kısmına yada kablo tesisatında bir temassızlık olabilir . Tabi sistem böyle işlemiyorsa tamamen atmış olabilirim ...

ssbman' Alıntı:
Bende 96 nın Servis kitapçığı yok . acaba sitede biryerde var mıydı ? Bu sebeple fikir yürütüyorum ancak ...

95 te yine heryer elektrikli ama hafıza yok . Muhtemelen 96 da bu elektrikli sisteme bir hafıza modülü eklemişlerdir . Bu modül aynalar ve koltuk motorlarına sinyal gönderiyor olabilir . Modülün aynaya sinyal gönderen kısmına yada kablo tesisatında bir temassızlık olabilir . Tabi sistem böyle işlemiyorsa tamamen atmış olabilirim ...
barış soru şu;evet öyle bir role var muhtemelen ama diğerlerinin ayarı bozulmuyor sadece sol aynanınki bozuluyor...

ssbman' Alıntı:

Benim araç 93 olduğu için bu özellik yok. Ama bu tip modüller aynanın arkasındaki motordadır muhtemelen. Aynayı söküp ulaşılabilir. Yağmur, çamur kaçabilecek bir bölge. Çıkarıp oksitlerden arındırılıp tekrar takıldığında çözümlenebilir. Yada hemen her elektrik arızasında olduğu gibi akünün kutup başını sök tak yapınca da düzelebilir. :smiley: Bende ne zaman elektronik bir yer arıza verirse böyle yapıyorum düzeliyor :9 Tabi nereye kadar bilemem :D

Valla yaşı onu geçmiş arabalarda elektronik elektrik arızaları çok zor. Nerede nasıl kaçak var bulmak zor. Motor arızası bile daha kolay. Ama elektrik sarı çizmeli Mehmet ağa. Şimdi benim arabada selektör çakınca tavan lambaları yanıyor :smiley: Araki bul nerede kaçak göçek var.. Kablolar eskiyor bir yerlerden şase yapıyor. Ama nereden? zor. zor.. :smiley:

serkann' Alıntı:
yavuz abi iyi güzel diyorsun haklısında adamlar koymuş şimdi biz bilmişlik yapıp ne lazım diye atarsak ayıp olmazmı..;D

Meşhuuur off-road cu atasözü "Nekadar teşkilat okadar müşkülat" ;D

dün aynanın soketini çıkaralım diye konuşmuştuk..araca binince aklıma geldi..aynada rezistans var soketini çıkarırsak oda iptal olacaktık..
başka çözümler bekliyorum arkadşalar...:smiley:

Aynasiz olurmu hic :smiley:
Gozumde canlandirmaya calisiyorum.
Taksan tam super olur.araca ayri bir hava katar.sekilli olur :smiley:

Hocam sen 110 aynasi takmaya karar ver 2 tane kutusunda ayna benden,
Arkaya iki orme yasti bir orme karpuz bir ikide yazi yazdikmi tam super olur.
Hatta arka tarafa mor florasan bile olabilir. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,053
Kayıtlı Üye Sayımız
166,797
Kaydolan Son Üyemiz
Baran58

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR