96 ZJ Ön Göğüs Konsolunu Söken Yada Sökmesini Bilen Varmı?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KAZAKJR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,275

KAZAKJR

Kamp II
Yer
İstanbul
zj min klima radyatörünün temizlenmesi yada duruma göre değiştirilmesi gerekiyor.Ancak bu işlem için aracın ön göğüs konsolunun tamamen sökülmesi gerekiyor. sökme-takma işçilği 250.-TL.Ayrıca radyatör değişecek olursa 400.-TL.
Böylece maliyet bir hayli yükseliyor.Gazı,tuzu v.s.derken ....
elim tornavida tuttuğu içn kendim yapabilirmiyim diye düşünüyorum.Tamir kitapcığında bu işin basit bir şeması var.Fakat görsel grafikteki kadar basit olmayacağının farkındayım.
aranızda daha önce bu işi yapmış olan var ise yardım ve önerilerinizi bekliyorum lütfen.

Etiketler

Ynt: 96 ZJ Ön Göğüs Konsolunu Söken Yada Sökmesini Bilen Varmı?

KAZAKJR' Alıntı:
zj min klima radyatörünün temizlenmesi yada duruma göre değiştirilmesi gerekiyor.Ancak bu işlem için aracın ön göğüs konsolunun tamamen sökülmesi gerekiyor. sökme-takma işçilği 250.-TL.Ayrıca radyatör değişecek olursa 400.-TL.
Böylece maliyet bir hayli yükseliyor.Gazı,tuzu v.s.derken ....
elim tornavida tuttuğu içn kendim yapabilirmiyim diye düşünüyorum.Tamir kitapcığında bu işin basit bir şeması var.Fakat görsel grafikteki kadar basit olmayacağının farkındayım.
aranızda daha önce bu işi yapmış olan var ise yardım ve önerilerinizi bekliyorum lütfen.

Sökülemez diye birşey yok herşey sökülebilir. Ancak çıkan parçaları düzenli bir şekilde istifleyip daha sonra onları düzgün bir şekilde geri takabilmek önemli ;)

tamir kitapcigini takip edip Koray'in da dedigi gibi kaybetmezseniz sokebilirsiniz bence de. sokulmus halini gordum kendi aracimda, biraz korkunc duruyordu acikcasi ama 1-2 gun vaktiniz varsa cok rahat yaparsiniz.

Arkadaşlar teşfikar yazılarınız için sağolun varolun. :smiley: Ancak , durum acil seviyesine geldi sanırım. Aracın ön sağ tabanı zırıl-zırıl ıslanmış.Klima radyatörünün suyu boşalmış herhalde?
Bana sanayiinin yolları dar , daaar bana bakma benim ZJ em vaar. ;D ;D

(meşhur evreşe türküsünün bana göre uyarlanmış hali) :smiley: :smiley: :smiley:

KAZAKJR' Alıntı:
Arkadaşlar teşfikar yazılarınız için sağolun varolun. :smiley: Ancak , durum acil seviyesine geldi sanırım. Aracın ön sağ tabanı zırıl-zırıl ıslanmış.Klima radyatörünün suyu boşalmış herhalde?
Bana sanayiinin yolları dar , daaar bana bakma benim ZJ em vaar. ;D ;D

(meşhur evreşe türküsünün bana göre uyarlanmış hali) :smiley: :smiley: :smiley:

Hakan bey, dediginiz olabilir ama sunlara da dikkat edin: sunroof varsa onun tahliye borulari tikanmis ve suyu iceri vermis olabilirler. ayrica on camin ordaki plastik parcadan da bir su tahliye yeri var tam olarak ben de bilmiyorum ama onda da bir sorun olmus olabilir.

Haklısınız Sina bey,forumda daha önce okuduklarımdan benimde aklımda kalan hususlar bunlar.Onun içinde tahliye deliklerini temizletmiştim.
Klimanın araç içini soğutmuyor olması beni bu düşünceye sevk etti.Yani, su klima radyatöründen geliyordur.Ama tesadüf de olabilir ,suyun kaynağı başka bir arızadanda olabilir.Sanayii ye gidince göreceğiz bakalım. :smiley:

KAZAKJR' Alıntı:
Haklısınız Sina bey,forumda daha önce okuduklarımdan benimde aklımda kalan hususlar bunlar.Onun içinde tahliye deliklerini temizletmiştim.
Klimanın araç içini soğutmuyor olması beni bu düşünceye sevk etti.Yani, su klima radyatöründen geliyordur.Ama tesadüf de olabilir ,suyun kaynağı başka bir arızadanda olabilir.Sanayii ye gidince göreceğiz bakalım. :smiley:

sorunu ogrenince cozumuyle beraber bize de haber verirseniz cok sevinirim, insallah buyuk bir sey degildir :smiley:

klima radyatörünün içinde gaz olur sadece, kabin içindeki su, radyatörün olmasın sakın?

Klima borularının karoserden içeri giriği yerde basit bir sünger parçası var.Boruların üzerinde oluşan terleme suyunun içeri girmesini engelleyen.Bu sünger eskidiği için terleme suyu olduğu gibi içeri giriyormuş. Değiştirmenin tek yolu ön göğsü komple indirmek.

Yapılan işleri ve maliyetini bu link te görebilirsiniz

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=56832.msg695685;topicseen#new

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,937
Kayıtlı Üye Sayımız
166,708
Kaydolan Son Üyemiz
Serseri Bey

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.