97 Discovery V8 Rölanti Problemi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan serkansalah Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 12,913

serkansalah

Yeni Üye
Merhabalar,

Gezenbilir.com'un yeni bir üyesiyim. Geçen hafta 1997 model discovery V8 aldım. Daha önceleri Landrover seri III , Range Rover classic, Range Rover p38, discovery 2 4.0 araçlarını kullandım ve sattım. Şimdiye kadar hiç offroad merakım olmamıştı bu araçları ingiliz arabalarına olan sevgim ve merakım yüzünden kullanmıştım fakat bu son aldığım araçla bearber, birazda hazırda üzerinde bulunan aksesuarların ektisiyle, offroad'a doğru bir geçiş yapma düşüncesindeyim...

Bu konuyu açmamın sebebi, yeni aracımdaki rölanti sorunu ile ilgili. Araç ilk çalıştımada ve ilk kullanım dakikalarında herhangi bir problem yaratmıyor fakat belli bir süre sonra örneğin trafikte veya kırmızı ışıkta durunca ya da park etmek için durunca rölantisi (rölantiden kastım arabanın motor devri,yanlış kelime kullanıyor olabilirim...) birden tutarsız bir şekilde inip çıkmaya başlıyor, sanırım 300 ile 1000 devir arasında dalgalanmaya başlıyor, sürekli stop edicek gibi yapıp tekrar topluyor ve eğer o sırada ,mesela park etmek için direksiyonu çevirmeye başlarsam, araç stop ediyor...Buna benzer problemi seneler önce '92 range classic aracımda da yaşamıştım, çözemeden satmıştım. O zaman hava akışmetresini ve başka birtakım parçaları değiştirmem tavsiye edilmiş, bunları yapmama rağmen problem çözülmemişti.

Eğer bu sorunu yaşamış veya bilgisi olan birileri varsa lütfen benimle paylaşsın

Şimdiden teşekkürler...

Serkan S.

Etiketler
Ynt: 97 Discovery V8 Rölanti Problemi

Serkan bey foruma hoşgeldiniz.

Benzer bir araç sahibi olarak konu dikkatimi çekti, yazılacakları merakla bekliyorum.

Selamlar
Sedat

aracınızı iyi günlerde kullanın

aracınız bu sorunu benzinde mi yoksa LPG de mi yapıyor

ateşleme sisteminde sorun yoksa motora giren hava miktarında sorun var büyük ihtimalle

motor üzerideki hava hortumlarını kontrol edin. özellikle motorun arka tarafında kalan rölanti motorunun ordaki ince hava hortumu boşa çıktığı zaman böyle sorunlar olabiliyor göz önünde olmadığı için unutulabiliyor. motorun tüm hortumları ve bağlantıları orjinal mi eğer değilse hangileri değişmiş onu kontrol edin çünkü hava hortumlarından birinin içinde sibop mevcut. klima ve kalorifer kumandaları vakumla çalıştığı için motor kısmında küçük top gibi bir parça mevcut onun giriş ve çıkışını kontrol edin. bunları gözden geçirdikten sonra rölanti motorunuda kontrol edip temizleyin. motora giren hava miktarında sorun

Hızlı yanıtlara ve ilginize teşekkür ederim...

LPG var fakat kullanmıyorum...Daha 4 gündür bende araç hep benzinde kullandım...Yani benzinde yapıyor bu problemi.Dediklerinizi kontrol edeceğim, gelişmeleri bildiririm.
Bu arada LPG sistemini, en azından tankını söküp çıkaracağım. Kanunen satabilirmiyim bilemiyorum. Ayrıca eğer bilginiz varsa, maslak sanayi öncelikli tercihim olarak, bu araç için önerebileceğiniz mekanik servis, usta vs. varsa lütfen paylaşınız...Benim bugüne kadar gittiklerim çok tatminkar değiller, genelde parça değiştirme üzerine yoğunlaşıyorlar sanki birazda müşterinin tipine göre problemleri ve devamında faturayı biraz şişiriyorlar gibi, en azından bana öyle hissetiriyorlar, isimlerini yazmak istemiyorum...

Şimdiden teşekkürler...

Serkan S.

araç tamir ve bakım servisleri kısmında gerekli bilgilere ulaşabilirsiniz

http://www.gezenbilir.com/index.php?board=305.0

Serkn Bey merhaba,
Mesajınız üzerinden çok zaman geçmiş ama sorunu halledebildiniz mi ? eğer ettiyseniz nasıl bir çözüm oldu paylaşabilirseniz sevinirim. İyi bayramlar murat

Sayın ayt07

benim aracımda da rölantide dalgalanma sorunu vardı, akışmetreyi değişince sorun çözüldü.

iyi bayramlar

Sedat Bey,

Eğer olurda sorun kesin akışmetrede ise değiştirmem gerek. Siz acaba nereden temin ettiniz ve fiyatı konusunda bilgi verebilir misiniz ? Çıkma mı yoksa sıfırmıydı? Normalde fiyatları oldukça yüksek. Teşekkürler murat

ayt07' Alıntı:
Sedat Bey,

Eğer olurda sorun kesin akışmetrede ise değiştirmem gerek. Siz acaba nereden temin ettiniz ve fiyatı konusunda bilgi verebilir misiniz ? Çıkma mı yoksa sıfırmıydı? Normalde fiyatları oldukça yüksek. Teşekkürler murat

biz ebay dan getirttik kargo dahil 280 liraya 2 günde ingiltereden geldi antalyaya

Cİhan Bey
Cevap için teşekkürler ebay da sıfır olarak değilmi bu fiyat bende bir ara incelemiştim. Birde gümrüğe takıldımı, direkt mi aldınız ?
Bir sorum daha olacak, akışmetre değişiminden sonra aracı LPG de kullanmak yine akışmetrenin arıza yapmasına sebebiyet verir mi ? teşekkürler murat

ayt07' Alıntı:
Cİhan Bey
Cevap için teşekkürler ebay da sıfır olarak değilmi bu fiyat bende bir ara incelemiştim. Birde gümrüğe takıldımı, direkt mi aldınız ?
Bir sorum daha olacak, akışmetre değişiminden sonra aracı LPG de kullanmak yine akışmetrenin arıza yapmasına sebebiyet verir mi ? teşekkürler murat

murat bey parçanın 0 fiyatı , gümrüğe takılmadı direkt olarak geldi , akışmetrenin arıza konusunu bilmiyorum ,benim aracım değildi , ama lpg kullanımında sorun çıkaracağını zannetmiyorum

cihanülker' Alıntı:
murat bey parçanın 0 fiyatı , gümrüğe takılmadı direkt olarak geldi , akışmetrenin arıza konusunu bilmiyorum ,benim aracım değildi , ama lpg kullanımında sorun çıkaracağını zannetmiyorum

Cihan Bey bilgiler için teşekkürler. murat

Tekrardan Merhabalar,

Benim araçtaki problemin akışmetreden değil ERR5199 kod numaralı stepper motor dan (rölantiyi düzenleyen parça) kaynaklı olduğu anlaşıldı. LPG tüpünü söktürünce de bu parça kendiliğinden düzeldi ve problem kalmadı, yani LPG bu parçayı olumsuz olarak etkiliyormuş bir şekilde. Daha önceki aracım Range Classic te ise diğer katılımcılarında bahsettiği gibi akışmetreden kaynaklı rölanti problemi çekmiştim.Yani sonuç olarak ezbere akışmetre satın almak yerine önce çalışan birtanesini kendi aracınızda test edip daha sonra paranızı harcayın derim, aynı önerim stepper motor içinde geçerli. Aşağıdaki linkteki firmadan epeyce alışveriş yaptım. Sorunsuzca malzeme yollayabiliyorlar, hatta gerekirse düşük meblalı fatura kesebiliriz demişlerdi bana mailleşirken, böylece gümrük problemi aşılabilir. Benim kullanacak durumum olmadı ama bunun için e-maille irtibata geçebilirsiniz.Bu firmanın stepper motorla ilgili linki aşağıda:

http://www.brit-car.co.uk/product.php?xProd=85085

Kolay Gelsin,
Serkan S.

ayt07' Alıntı:
Sedat Bey,

Uzun zamandır siteye girme fırsatım olmamıştı, neyseki cihan bey gerekli cevapları vermiş.
Bende ebayda sıfır olarak aldım, gümrüğe takılmadan geldi.

Merhaba,

Herkese cevaplar için ayrı ayrı teşekkür ederim. Gerçekten insan forumda kendini yalnız hissetmiyor bu da forumun başka bir güzelliiği ...
Gerekli parçanın yada parçaların değişiminden sonra LPG kullanımında yine sıkıntı yaşar mıyım ? Hayat şartları nedeniyle araca benzinle binebilmemin imkanı yok :smiley: bu sıkıntılar LPG olduğu sürece tekrarlar mı ? dejavu yaşamak istemem... saygılarımla, murat

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,072
Kayıtlı Üye Sayımız
166,819
Kaydolan Son Üyemiz
Karalı

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR